Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.
Nieuws

Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.

Dit is een artikel van 1 juli 2019. Onderaan het artikel lees je ook de update, nu rond kerstdag 2019. Kevin vertelt er zelf hoe het vandaag met hem gaat.

Het was stevig schrikken, een dikke week geleden. Kevin, één van de trouwste en meest attente luisteraars van onze ochtendshow plaatste een verontrustend berichtje op z’n Instagram. Hij lag in het ziekenhuis. Hij voelde zich de dag voordien niet lekker, had wat hoofdpijn, was op de zetel gaan liggen, en het volgende dat hij zich herinnerde was dat hij op de spoedafdeling van het ziekenhuis lag. Later bleek dat hij getroffen was door een herseninfarct en door het oog van de naald was gekropen. Ik was er zelf niet goed van.

Kevin is niet zomaar een luisteraar. Hij is een hele trouwe, die elke ochtend wel een sympathiek berichtje stuurt. Maar hij is in de loop der jaren ook een maat geworden. Op de meeste events van Joe zijn hij en z’n vrouw Sofie van de partij, en toen ik onlangs de 4 Mains voor het goede doel deed samen met Roger van Damme, waren ze ook van de partij. Ze houden van lekker eten en een goed glas, en als ze het goede doel kunnen steunen dan doen ze dat graag. Topmensen.

Kevin baat samen met z’n vrouw Sofie Kwaliteitsslagerij Kevin en Sofie in Weerde uit, dat is vlak aan de afrit Zemst, waar ik elke dag passeer, en echt waar, als je echt eens topvlees wil bereiden, dan is deze slagerij echt het beste adres in de buurt! Heerlijk vlees, perfect bewerkt ook. En je wordt er persoonlijk en met de glimlach bediend. Echt zo’n buurtslager waar je op vertrouwen kunt. Ik ben fan.

Kevin en Sofie zijn ook echt het prototype van de hardwerkende zelfstandigen. Ik heb massa’s respect voor hen. Elke ochtend voor dag en dauw zijn ze in de weer om ervoor te zorgen dat de klanten verwend worden met topproducten. De dagen zijn lang en de nachten zijn kort voor deze jonge ondernemers. Net zoals voor zovele andere bakkers, slagers en andere zelfstandigen, vechten ze ervoor om iets moois te bereiken in het leven, en hun klanten te verwennen.

En dan hebben ze nog eens vier geweldige kinderen ook waar ze ontzettend van houden en waar ze heel veel energie insteken. Dat uitgerekend zo’n hardwerkende kerel van 36 getroffen wordt door een herseninfarct is echt zo onrechtvaardig. Je wenst het sowieso niemand toe, maar al zeker niet zo’n jonge vader die werkt als een paard en voor wie geen moeite te veel is.

Ik heb best veel contact met Kevin, die nu aan het revalideren is. Het is, zoals hij zelf ook aangeeft in zijn berichtjes, een wake up call. Hard werken is prachtig. Ik doe het zelf ook. Vier jobs combineren, nachtjes doorwerken, het hoort er allemaal bij als je van het principe “work hard, play hard” bent.

Maar we denken allemaal dat we onuitputtelijk zijn, dat niks ons kapot kan krijgen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Gezondheid is zoiets teer en kwetsbaar en we moeten af en toe stilstaan bij hoe diep we wel in de reserves durven duiken. Maar meer dan dat moeten we ook beseffen hoe geweldig het leven is wanneer je gezond bent. We kunnen weleens klagen of zagen, maar als je geen gezondheidsproblemen hebt kun je heel veel aan. Die zegeningen tellen is zo belangrijk. Als zelfs een jonge gezonde, hardwerkende vader van 36 zo’n stevige tik kan krijgen, dan kan het iedereen overkomen.

Ik wens Kevin en z’n lieve vrouw, hun kinderen, familie en personeel heel veel sterkte en kracht toe, heel veel rust. Jullie zijn een voorbeeld voor velen, de manier waarop jullie deze tegenslag proberen aan te pakken is straf. Hopelijk komt de gezondheid weer snel in orde copain. Zodat we in september weer je berichtjes zien binnenkomen bij Joe, en zodat ik na m’n vakantie weer je plagerige grapjes over Club Brugge (want jij bent een echte Anderlecht-supporter, maar soit niemand is perfect) gratis bij de fantastische côte à l’os geserveerd krijg die ik dan bij jou kom halen voor op de BBQ. Jullie komen er wel weer! Ik duim keihard voor jullie, kanjers.

Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.
Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.
Sterkte Kevin en Sofie! Jullie zijn toppers.

Dit was Kevin zijn persoonlijke bericht op zijn Facebookpagina

“Hallo iedereen, wil jullie bedanken voor alle lieve berichtjes . Aangezien het te veel energie vraagt om op iedereen te antwoorden doe ik het via deze weg. Ben vorige week getroffen door een elektrische schok in de hersenen (herseninfarct). Dit maakt dat ik tot na de zomer niet meer te zien zal zijn in de slagerij. Ik mag/kan ook niet werken van de dokters en mijn herstel komt nu op de eerste plaats!  Ben er zeker van dat mijn vrouw met de hulp van de schoonouders, vrienden en familie er alles aan zal doen om de zaak draaiend te houden. Vergeef ons als er tijdelijk niet alles is. Voor mij is dit mentaal ook moeilijk te vatten dat iemand van 36jaar dit voor heeft en moet dan ook noodgedwongen toekijken hoe Sofie roofbouw pleegt op haar lichaam, dit samen met de zorg van de 4 kinderen en het huishouden, boekhouding enz… om mijn droom na te doen slagen. Met mij gaat het stilletjes … last van hevige hoofdpijn, oriëntatie, praten moet allemaal terugkomen aangezien de hersenen toch een slag hebben gehad moet ik dit aanvaarden en rust en tijd brengt raad. Zoals de dokter zei, mag blij zijn dat ik leef. Er zijn er die niet zoveel geluk hebben. Bedank zeker de MUG – artsen van Mechelen voor de zorgen. Je ziet in het leven kan het snel veranderen. Maar ik kom hopelijk sterker dan ooit samen uit de situatie. Met de steun van mijn ongelofelijke vrouw! Schoonouders, Kjell, Caro, Ronny, Robin. En hopelijk na een deugddoende vakantie zal ik er in september terug staan! Ben dit verplicht aan mijn kinderen en vooral mijn vrouwSofie! Hoop jullie allemaal terug te zien en laat mij nu maar in alle rust en stilte revalideren. Groetjes en prettige vakantie, Kevin 

UPDATE KERST 2019

Nu, een half jaar later, vroeg ik Kevin hoe het ondertussen met hem gaat. Hij stuurde me dit antwoord:

“Voor ik begin wil ik benadrukken dat jouw tekst zowel mij als Sofie zwaar geraakt heeft. Ook de vele vele reacties op je artikel hebben ons de moed gegeven om verder te gaan met alles waar we 5 jaar geleden mee begonnen zijn.

Liggen huilen heeft geen zin , maar makkelijk was/is het niet. Met mij gaat het stilletjes aan beter. Maar het was niet alleen lichamelijk maar vooral ook emotioneel een zware periode. Als je veel moet rusten heb je veel tijd om na te denken.

Zien hoe je vrouw zichzelf volledig wegcijfert voor mijn droom (de slagerij). De zorg van de 4 kids en alle zorgen om mij… Dat valt zwaar in het hoofd van iemand zoals ik.

Ben nu in behandeling bij een neurochirurg in Bonheiden waardoor de pijn onder controle is .
De ene dag gaat beter dan de andere. Maar ik heb wel moeten aanvaarden dat wanneer mijn lichaam rust vraagt ik dat ook moet doen.

Een beroemde clown zei ooit: “wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen 😁”

Positief blijven helpt. En de steun van mijn vrouw, van de kids, van vrienden die komen helpen in de zaak, van mijn schoonouders ook. Maar eerlijk, het duurt toch allemaal langer dan ik dacht.

Ik ben iemand die altijd doorging werken tot ik neerviel, en nu moet ik vaak aan de zijlijn staan kijken en ben ik rap moe van de drukte om me heen…

 Maar er is één voordeel: “ik heb nog nooit zoveel voetbalmatchen van de kids gezien😉”

Ik wil graag nog eens heel veel sterkte wensen aan jullie, Kevin en Sofie. Ik heb zoveel respect voor jullie doorzettingsvermogen en positiviteit, ook al zal het niet elke dag makkelijk zijn. Wel integendeel. Ik hoop op veel goed nieuws voor jullie in 2020. En dat het met de gezondheid en de kracht weer een stuk beter moge gaan. Een topjaar gewenst kanjers, voor jullie twee en het hele gezin!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer