Vanochtend wil ik u vergezellen bij uw ontbijt, en dat zal ik morgen bij de zondagse brunch ook doen. Terwijl jullie de verse croissants of je kopje havermout naar binnen spelen ga ik radio maken in het weekend. Ik wil in deze rare tijden mijn steentje bijdragen en muziek op verzoek draaien op Joe. Elke voormiddag, tot twaalf uur, zeven dagen op zeven. En omdat we absoluut geen risico willen lopen dat ik ergens onderweg of op het werk toch per ongeluk besmet raak met het corona-virus hebben onze fantastische technici een mobiele studio bij mij thuis gebouwd.
Het is de studio waarmee we nu normaal op pad zouden zijn voor “Sterren Op De Werkvloer” en die we al een paar keer hebben meegenomen naar Disneyland Parijs. Die staat nu in “onze living”. Ik moet eerlijk zeggen: ik ben nogal een Pietje Precies en eigenlijk ligt er bij ons thuis nooit iets overhoop. Het moet er hier altijd uitzien alsof ik mensen voor een etentje kan ontvangen, iets wat we dan ook graag en veel doen. Maar hey, feestjes zijn nu terecht verboden, dus is mijn woonkamer de komende weken efkes helemaal omgebouwd. Alle stoelen en zetels aan de kant, zoals Felice vroeger riep in Het Swingpaleis. En dat is goed zo. Veilig en plezant.
Ik toon jullie efkes hoe het er nu uitziet. De studio is opgebouwd vlak aan onze open keuken. Nog makkelijk. Dan kan ik een theetje halen, of later tegen de middag een wit wijntje in de koelkast. Nee nee, mopje, dat ga ik niet doen natuurlijk. Haha. Ik ga uiteraard nuchter werken! Maar ik kan niet beloven dat ik straks zo tegen de middag al geen potje laat pruttelen op het vuur. Of misschien schil ik de aardappeltjes dan wel, en stoom ze al voor de lunch. Ja, thuiswerken heeft ook zo z’n voordelen.
Je kunt mijn speciale weekenduitzendingen volgen op Joe, via FM, DAB+, de gratis app van Joe, en via onze website www.joe.be Veel plezier. En als ik een plaatje voor je moet draaien, dat kun je aanvragen via de gratis app van Joe, of via sms op 6622 (aan 50 cent per bericht).
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer