Klein probleempje voor onze ochtendshow, Anke
Nieuws

Klein probleempje voor onze ochtendshow, Anke

Het is augustus. We zitten aan twee derde van onze vakantie. Over exact twee weken, na het weekend van 15 augustus, zijn we er terug. Dinsdag 16 augustus is de dag dat we er met ons ochtendteam weer invliegen en weer elke weekdag vier uur radio gaan maken. Ik ben ontzettend aan het genieten van het verlof, maar ik heb toch ook weer veel zin om samen met Anke elke dag ochtendshow te gaan maken en jullie wakker te maken.

Toch is er één raar dingetje. Een kiezeltje in de schoen. En dat is mijn bioritme. Dat heeft zich deze vakantie voor het eerst in andere plooien gelegd namelijk. Normaal ben ik op vakantie ook altijd bijzonder vroeg wakker. Niet om vier uur zoals door het jaar, maar ergens tussen zes en zeven spring ik wel altijd met een glimlach mijn bed uit. Dan schrijf ik wat, ga ik wandelen, en dan maak ik rond een uur of één een lichte lunch. En daarna doe ik dan wat ik door het jaar thuis ook altijd doe: ik geniet van een lekkere siësta. Zeker hier in Spanje. Zo gaat dat alle vakanties.

Maar deze zomer is dat anders. Is dat door mijn corona-quarantaine van in het begin van de zomer? Is dat omdat ik op één of andere manier toch echt eens onthecht ben geraakt? Maar de laatste weken slaap ik gewoon uit. Ik meen het. Tot iets voor acht, soms zelf tot kwart over acht. Ik zet geen wekker hier, en mijn lichaam vindt dat uitslapen blijkbaar fijn. Het gevolg is dat ik wel geen siësta’s meer doe. Tijdens geen enkele eerdere vakantie is dat hier zo gegaan. Ben ik dan echt oud aan het worden? Of kan ik net iets makkelijker het werk van me afleggen?

Hoe dan ook: over twee weken is dat liedje weer over. Dan gaat de wekker iets over vier in Lochristi, en dan begint mijn werkweek weer in het holst van de nacht. Ik hoop dat het me nog lukt, beste Anke, beste ochtendteam en beste luisteraars. Ik denk en hoop het wel. Ik doe het nu al meer dan dertig jaar zo. En ik wil het misschien nog twintig jaar zo doen. Als ik maar weer in het ritme van de siësta raak, want oh, wat hou ik daar van. Maar eerst geniet ik nog heel even van Barcelona, met of zonder siësta.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer