Klein probleempje voor onze ochtendshow, Anke
Nieuws

Klein probleempje voor onze ochtendshow, Anke

Het is augustus. We zitten aan twee derde van onze vakantie. Over exact twee weken, na het weekend van 15 augustus, zijn we er terug. Dinsdag 16 augustus is de dag dat we er met ons ochtendteam weer invliegen en weer elke weekdag vier uur radio gaan maken. Ik ben ontzettend aan het genieten van het verlof, maar ik heb toch ook weer veel zin om samen met Anke elke dag ochtendshow te gaan maken en jullie wakker te maken.

Toch is er één raar dingetje. Een kiezeltje in de schoen. En dat is mijn bioritme. Dat heeft zich deze vakantie voor het eerst in andere plooien gelegd namelijk. Normaal ben ik op vakantie ook altijd bijzonder vroeg wakker. Niet om vier uur zoals door het jaar, maar ergens tussen zes en zeven spring ik wel altijd met een glimlach mijn bed uit. Dan schrijf ik wat, ga ik wandelen, en dan maak ik rond een uur of één een lichte lunch. En daarna doe ik dan wat ik door het jaar thuis ook altijd doe: ik geniet van een lekkere siësta. Zeker hier in Spanje. Zo gaat dat alle vakanties.

Maar deze zomer is dat anders. Is dat door mijn corona-quarantaine van in het begin van de zomer? Is dat omdat ik op één of andere manier toch echt eens onthecht ben geraakt? Maar de laatste weken slaap ik gewoon uit. Ik meen het. Tot iets voor acht, soms zelf tot kwart over acht. Ik zet geen wekker hier, en mijn lichaam vindt dat uitslapen blijkbaar fijn. Het gevolg is dat ik wel geen siësta’s meer doe. Tijdens geen enkele eerdere vakantie is dat hier zo gegaan. Ben ik dan echt oud aan het worden? Of kan ik net iets makkelijker het werk van me afleggen?

Hoe dan ook: over twee weken is dat liedje weer over. Dan gaat de wekker iets over vier in Lochristi, en dan begint mijn werkweek weer in het holst van de nacht. Ik hoop dat het me nog lukt, beste Anke, beste ochtendteam en beste luisteraars. Ik denk en hoop het wel. Ik doe het nu al meer dan dertig jaar zo. En ik wil het misschien nog twintig jaar zo doen. Als ik maar weer in het ritme van de siësta raak, want oh, wat hou ik daar van. Maar eerst geniet ik nog heel even van Barcelona, met of zonder siësta.

Gerelateerde nieuwsberichten

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer

Hier eet je volgens mij de allerbeste Crêpe Suzette

Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer