Klein trucje om wandelen echt gigantisch leuk te maken

Ik vind wandelen fantastisch, dat weten jullie. In stilte één zijn met de natuur is heerlijk. Het brengt rust. Maar soms is het ook leuk om tijdens het wandelen nog met iets anders bezig te zijn. Fietsers kunnen dat moeilijker, die moeten zich op de weg concentreren. Maar wandelaars hebben wat dat betreft meer vrijheden en geluk: je kunt tijdens het wandelen telefoontjes doen. Of je kunt luisteren naar de radio. Je kunt spotify opzetten of naar podcasts luisteren. Allemaal tof.

Maar weet je wat ik ook vaak doe? Ik luister naar zaalshows van comedians. Dat is zo leuk. Je kunt de meeste shows op Spotify beluisteren, maar je kunt dat ook via Youtube doen. Zo wissel ik af tussen de nostalgische zaalshows van Toon Hermans en Wim Sonneveld, en recentere shows van Alex Agnew, Herman Finker, Youp Van ’t Hek en Hans Teeuwen.

En ook leuk om nog eens opnieuw te horen: shows van Geert Hoste. Doordat hij vroeger altijd eindejaardsshows maakte krijg je nog eens een leuke wandeling door het verleden. Wat is er de voorbij twintig jaar toch allemaal voor zots gebeurd in ons landje. Het is hier toch altijd wel iets geweest, en Geert maakte zalige jaaroverzichten.

Zo zou het dus kunnen gebeuren dat je me tegenkomt ergens in de buurt van Lochristi, al wandelend, met mijn oortjes in, en met een brede glimlach van oor tot oor. En ik durf ook niet te garanderen dat ik niet eens loop te schateren in het bos, nadat één van die comedians een gigantische mop in mijn oor heeft geroepen.

Geloof me: ik kom tegenwoordig extra blij thuis na 15 kilometer Toon Hermans in mijn oren. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Er is al genoeg zuurheid in het leven. Geef jezelf zuurstof, en durf te lachen. Ook al kijken de voorbijgangers soms vreemd op.