Klein trucje om wandelen echt gigantisch leuk te maken
Nieuws

Klein trucje om wandelen echt gigantisch leuk te maken

Ik vind wandelen fantastisch, dat weten jullie. In stilte één zijn met de natuur is heerlijk. Het brengt rust. Maar soms is het ook leuk om tijdens het wandelen nog met iets anders bezig te zijn. Fietsers kunnen dat moeilijker, die moeten zich op de weg concentreren. Maar wandelaars hebben wat dat betreft meer vrijheden en geluk: je kunt tijdens het wandelen telefoontjes doen. Of je kunt luisteren naar de radio. Je kunt spotify opzetten of naar podcasts luisteren. Allemaal tof.

Maar weet je wat ik ook vaak doe? Ik luister naar zaalshows van comedians. Dat is zo leuk. Je kunt de meeste shows op Spotify beluisteren, maar je kunt dat ook via Youtube doen. Zo wissel ik af tussen de nostalgische zaalshows van Toon Hermans en Wim Sonneveld, en recentere shows van Alex Agnew, Herman Finker, Youp Van ’t Hek en Hans Teeuwen.

En ook leuk om nog eens opnieuw te horen: shows van Geert Hoste. Doordat hij vroeger altijd eindejaardsshows maakte krijg je nog eens een leuke wandeling door het verleden. Wat is er de voorbij twintig jaar toch allemaal voor zots gebeurd in ons landje. Het is hier toch altijd wel iets geweest, en Geert maakte zalige jaaroverzichten.

Zo zou het dus kunnen gebeuren dat je me tegenkomt ergens in de buurt van Lochristi, al wandelend, met mijn oortjes in, en met een brede glimlach van oor tot oor. En ik durf ook niet te garanderen dat ik niet eens loop te schateren in het bos, nadat één van die comedians een gigantische mop in mijn oor heeft geroepen.

Geloof me: ik kom tegenwoordig extra blij thuis na 15 kilometer Toon Hermans in mijn oren. Ik kan het iedereen van harte aanraden. Er is al genoeg zuurheid in het leven. Geef jezelf zuurstof, en durf te lachen. Ook al kijken de voorbijgangers soms vreemd op.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer