Het was een schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan. Niet dat ze de eerste toprestaurateurs waren die er mee stopten op hun hoogtepunt, maar de fans waren toch verrast en ontgoocheld. Het duo sprak echter meteen nieuwe ambities uit. Ze wilden de komende jaren nieuwe culinaire verhalen gaan uitrollen, en daarmee misschien nog dichter aansluiten op de tijdsgeest van vandaag.
Eén van die projecten is L.E.S.S. hun culinaire bistroconcept dat al jaren meegaat, maar nu verhuist naar de Brugse binnenstad. En er is goed nieuws. Want L.E.S.S. is op de vorige locatie gesloten maar gaat heel binnenkort open op de nieuwe locatie. Ik ken Gert en Joachim goed, en ik wil absoluut geen druk op hun schouders leggen, en ik weet dat zo’n relocatie van een restaurant geen makkelijke opdracht is maar…. ik heb daarnet dus iets ontdekt.
Blijkbaar staan de reservaties op hun site open, en kun je nu al een tafeltje boeken in de nieuwe L.E.S.S. vanaf maandag 11 maart. Ik heb voor alle zekerheid een berichtje naar Gert gestuurd, en hij kon het enkel bevestigen. Dus als je één van de eerste wil zijn die in het vernieuwde concept van Gert en Joachim wil gaan eten, dan kun je nu al reserveren, en dat kun je doen via deze link.
Laat eens weten hoe lekker het was, want eerlijk: het staat bij mij ook snel op de agenda. En ik ben reuzebenieuwd hoe die kanjers het nu weer gaan aanpakken. Ja, gasten, de verwachtingen zijn hooggespannen!
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer