Tip: Gert De Mangeleer z'n restaurant gaat open, en je kunt al reserveren!
Nieuws

Tip: Gert De Mangeleer z’n restaurant gaat open, en je kunt al reserveren!

Het was een schokgolf die door culinair Vlaanderen ging, toen Gert De Mangeleer en z’n compagnon Joachim Boudens vorig jaar aankondigden dat ze zouden stoppen met Hertog Jan. Niet dat ze de eerste toprestaurateurs waren die er mee stopten op hun hoogtepunt, maar de fans waren toch verrast en ontgoocheld. Het duo sprak echter meteen nieuwe ambities uit. Ze wilden de komende jaren nieuwe culinaire verhalen gaan uitrollen, en daarmee misschien nog dichter aansluiten op de tijdsgeest van vandaag.

Eén van die projecten is L.E.S.S. hun culinaire bistroconcept dat al jaren meegaat, maar nu verhuist naar de Brugse binnenstad. En er is goed nieuws. Want L.E.S.S. is op de vorige locatie gesloten maar gaat heel binnenkort open op de nieuwe locatie. Ik ken Gert en Joachim goed, en ik wil absoluut geen druk op hun schouders leggen, en ik weet dat zo’n relocatie van een restaurant geen makkelijke opdracht is maar…. ik heb daarnet dus iets ontdekt.

Blijkbaar staan de reservaties op hun site open, en kun je nu al een tafeltje boeken in de nieuwe L.E.S.S. vanaf maandag 11 maart. Ik heb voor alle zekerheid een berichtje naar Gert gestuurd, en hij kon het enkel bevestigen. Dus als je één van de eerste wil zijn die in het vernieuwde concept van Gert en Joachim wil gaan eten, dan kun je nu al reserveren, en dat kun je doen via deze link.

Laat eens weten hoe lekker het was, want eerlijk: het staat bij mij ook snel op de agenda. En ik ben reuzebenieuwd hoe die kanjers het nu weer gaan aanpakken. Ja, gasten, de verwachtingen zijn hooggespannen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer