Dit is een foodblog. Hier staan recepten en restaurantbesprekingen en culinaire weetjes en zo. Dit is geen dierenblog. Maar het is wel mijn persoonlijke webstekje, en super veel van mijn volgers kennen mijn liefde voor katten en kennen onze Gilbert ook van de stories en de verhalen. Daarom wil ik even een update geven over onze kleine vriend.
Dit weekend dachten we hem echt kwijt te zijn, en waren we voorbereid op het ergste. Maar de dierenarts dacht dat cortisone misschien nog wel iets teweeg zou kunnen brengen. En ja, dat hielp. Gilbert heeft vrijdag een spuitje gekregen, en gisterenmorgen nog een, en hij is er zeker beter aan toe.
Maar ik durf echt niet te juichen want hij blijft heel zwakjes. Slaapt de hele dag. Maar hij eet ook niet ontzettend veel, en dat baart me toch wel zorgen. Ik vind het daarom super moeilijk om echt in te schatten of goed te omschrijven hoe het met hem gaat. Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed. Het is zo’n beetje tussenin.
De komende dagen zullen al veel uitwijzen, want vanaf morgen moeten we overschakelen op cortisone-pilletjes, en ik hoop dat die hun werk blijven doen, en onze schat verder weten op te knappen. We willen hem nog niet lossen.
Wel goed nieuws: hij is superlief en blij met alle streeltjes en knuffels. We geven hem alle liefde en aandacht die we kunnen geven, en verzorgen hem als een prins. Ik ben er van overtuigd dat dat ook een krachtig medicijn is.
Hoe dan ook: merci voor de duizenden berichten en mailtjes. Dank je ook aan de lieve dame die me er daarnet in de supermarkt over aansprak. Hoe lief en attent. Jullie berichten doe zoveel deugd, ook al kan ik ze niet allemaal beantwoorden, jullie zijn echt fantastisch. Ik kan maar één ding zeggen: social media heeft ook een mooie kant. Dank je om te blijven duimen voor onze Gilbert.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer