Kleine update over onze Gilbert
Nieuws

Kleine update over onze Gilbert

Dit is een foodblog. Hier staan recepten en restaurantbesprekingen en culinaire weetjes en zo. Dit is geen dierenblog. Maar het is wel mijn persoonlijke webstekje, en super veel van mijn volgers kennen mijn liefde voor katten en kennen onze Gilbert ook van de stories en de verhalen. Daarom wil ik even een update geven over onze kleine vriend.

Dit weekend dachten we hem echt kwijt te zijn, en waren we voorbereid op het ergste. Maar de dierenarts dacht dat cortisone misschien nog wel iets teweeg zou kunnen brengen. En ja, dat hielp. Gilbert heeft vrijdag een spuitje gekregen, en gisterenmorgen nog een, en hij is er zeker beter aan toe.

Maar ik durf echt niet te juichen want hij blijft heel zwakjes. Slaapt de hele dag. Maar hij eet ook niet ontzettend veel, en dat baart me toch wel zorgen. Ik vind het daarom super moeilijk om echt in te schatten of goed te omschrijven hoe het met hem gaat. Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed. Het is zo’n beetje tussenin.

De komende dagen zullen al veel uitwijzen, want vanaf morgen moeten we overschakelen op cortisone-pilletjes, en ik hoop dat die hun werk blijven doen, en onze schat verder weten op te knappen. We willen hem nog niet lossen.

Wel goed nieuws: hij is superlief en blij met alle streeltjes en knuffels. We geven hem alle liefde en aandacht die we kunnen geven, en verzorgen hem als een prins. Ik ben er van overtuigd dat dat ook een krachtig medicijn is.

Hoe dan ook: merci voor de duizenden berichten en mailtjes. Dank je ook aan de lieve dame die me er daarnet in de supermarkt over aansprak. Hoe lief en attent. Jullie berichten doe zoveel deugd, ook al kan ik ze niet allemaal beantwoorden, jullie zijn echt fantastisch. Ik kan maar één ding zeggen: social media heeft ook een mooie kant. Dank je om te blijven duimen voor onze Gilbert.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer