Kleine update over onze Gilbert

Dit is een foodblog. Hier staan recepten en restaurantbesprekingen en culinaire weetjes en zo. Dit is geen dierenblog. Maar het is wel mijn persoonlijke webstekje, en super veel van mijn volgers kennen mijn liefde voor katten en kennen onze Gilbert ook van de stories en de verhalen. Daarom wil ik even een update geven over onze kleine vriend.

Dit weekend dachten we hem echt kwijt te zijn, en waren we voorbereid op het ergste. Maar de dierenarts dacht dat cortisone misschien nog wel iets teweeg zou kunnen brengen. En ja, dat hielp. Gilbert heeft vrijdag een spuitje gekregen, en gisterenmorgen nog een, en hij is er zeker beter aan toe.

Maar ik durf echt niet te juichen want hij blijft heel zwakjes. Slaapt de hele dag. Maar hij eet ook niet ontzettend veel, en dat baart me toch wel zorgen. Ik vind het daarom super moeilijk om echt in te schatten of goed te omschrijven hoe het met hem gaat. Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed. Het is zo’n beetje tussenin.

De komende dagen zullen al veel uitwijzen, want vanaf morgen moeten we overschakelen op cortisone-pilletjes, en ik hoop dat die hun werk blijven doen, en onze schat verder weten op te knappen. We willen hem nog niet lossen.

Wel goed nieuws: hij is superlief en blij met alle streeltjes en knuffels. We geven hem alle liefde en aandacht die we kunnen geven, en verzorgen hem als een prins. Ik ben er van overtuigd dat dat ook een krachtig medicijn is.

Hoe dan ook: merci voor de duizenden berichten en mailtjes. Dank je ook aan de lieve dame die me er daarnet in de supermarkt over aansprak. Hoe lief en attent. Jullie berichten doe zoveel deugd, ook al kan ik ze niet allemaal beantwoorden, jullie zijn echt fantastisch. Ik kan maar één ding zeggen: social media heeft ook een mooie kant. Dank je om te blijven duimen voor onze Gilbert.