Kleine update over onze Gilbert
Nieuws

Kleine update over onze Gilbert

Dit is een foodblog. Hier staan recepten en restaurantbesprekingen en culinaire weetjes en zo. Dit is geen dierenblog. Maar het is wel mijn persoonlijke webstekje, en super veel van mijn volgers kennen mijn liefde voor katten en kennen onze Gilbert ook van de stories en de verhalen. Daarom wil ik even een update geven over onze kleine vriend.

Dit weekend dachten we hem echt kwijt te zijn, en waren we voorbereid op het ergste. Maar de dierenarts dacht dat cortisone misschien nog wel iets teweeg zou kunnen brengen. En ja, dat hielp. Gilbert heeft vrijdag een spuitje gekregen, en gisterenmorgen nog een, en hij is er zeker beter aan toe.

Maar ik durf echt niet te juichen want hij blijft heel zwakjes. Slaapt de hele dag. Maar hij eet ook niet ontzettend veel, en dat baart me toch wel zorgen. Ik vind het daarom super moeilijk om echt in te schatten of goed te omschrijven hoe het met hem gaat. Het gaat niet slecht, maar zeker ook niet goed. Het is zo’n beetje tussenin.

De komende dagen zullen al veel uitwijzen, want vanaf morgen moeten we overschakelen op cortisone-pilletjes, en ik hoop dat die hun werk blijven doen, en onze schat verder weten op te knappen. We willen hem nog niet lossen.

Wel goed nieuws: hij is superlief en blij met alle streeltjes en knuffels. We geven hem alle liefde en aandacht die we kunnen geven, en verzorgen hem als een prins. Ik ben er van overtuigd dat dat ook een krachtig medicijn is.

Hoe dan ook: merci voor de duizenden berichten en mailtjes. Dank je ook aan de lieve dame die me er daarnet in de supermarkt over aansprak. Hoe lief en attent. Jullie berichten doe zoveel deugd, ook al kan ik ze niet allemaal beantwoorden, jullie zijn echt fantastisch. Ik kan maar één ding zeggen: social media heeft ook een mooie kant. Dank je om te blijven duimen voor onze Gilbert.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer