Kleine waarschuwing voor wie een citytrip naar Barcelona overweegt

Heel veel mensen hebben knaldrang deze herfst. Ze kopen eindelijk nog eens nieuwe kleren of leuke spulletjes voor thuis, ze gaan vaker dan ooit op restaurant en ze willen graag nog eens ouderwets feesten. En vele mensen hebben reisdrang ook. Ze willen eindelijk nog eens op citytrip. Dat snap ik.

Ik krijg de voorbije weken, zeker omdat ik nu zelf eindelijk weer wat vaker naar Barcelona ga, van heel veel mensen de vraag: “is alles nu normaal daar?” Kunnen we weer reizen naar Spanje zonder ons zorgen te maken. Ja, dat kan. Toch zijn er drie waarschuwingen die ik even mee wil geven

1. Je moet een formulier invullen

Ja, reizen kan. Tenminste, als je gevaccineerd bent, een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of hersteld bent van Corona, en dat ook kunt bewijzen. Opgelet, je moet wel op voorhand een formulier invullen waarin je al je gegevens deelt, vertelt hoe je reist en waar je precies verblijft, en dat wordt systematisch gecontroleerd bij aankomt op de luchthaven in Barcelona, of elders in Spanje. Geen QR-code is geen toestemming om het land binnen te komen. Het formulier kun je hier vinden: Spain Travel Health

2. de mondkapjes zijn nog niet weg

Het was ook voor ons weer even aanpassen vorig weekend. De mondkapjes zijn nog niet verdwenen uit het sociale leven in Spanje. Sowieso moet je er nog altijd eentje op in elke luchthaven in Europa (ook in Zaventem) en tijdens de vlucht mogen ze enkel af om een slokje te drinken of iets te eten. Maar ook in Spanje zelf moet je ze nog dragen in alle winkels en bij elke verplaatsing in de Horeca. Toch speciaal hoe we dat zo snel zonder gewoon zijn geraakt in Belgiƫ. Maar daar moet het dus nog.

3. het is weer super druk in barcelona

Straf hoor hoe de stad weer aan het herleven is. De vliegtuigen zitten in het weekend bomvol richting Barcelona (door de week is het heel wat minder, want zakenverkeer is toch voor een deel door online meetings vervangen). En in de stad merk je het ook. Er zijn weer ontzettend veel toeristen op de drukke plekken. We moesten heel even over de Ramblas zaterdagavond, op weg naar het restaurant en geloofden onze ogen niet. Het was er waanzinnig druk, en we hoorden alle mogelijke Europese talen. Dat wil ook zeggen dat je hotels en restaurants op tijd moet boeken.