Heel veel mensen hebben knaldrang deze herfst. Ze kopen eindelijk nog eens nieuwe kleren of leuke spulletjes voor thuis, ze gaan vaker dan ooit op restaurant en ze willen graag nog eens ouderwets feesten. En vele mensen hebben reisdrang ook. Ze willen eindelijk nog eens op citytrip. Dat snap ik.
Ik krijg de voorbije weken, zeker omdat ik nu zelf eindelijk weer wat vaker naar Barcelona ga, van heel veel mensen de vraag: “is alles nu normaal daar?” Kunnen we weer reizen naar Spanje zonder ons zorgen te maken. Ja, dat kan. Toch zijn er drie waarschuwingen die ik even mee wil geven
Ja, reizen kan. Tenminste, als je gevaccineerd bent, een recente negatieve PCR-test hebt afgelegd, of hersteld bent van Corona, en dat ook kunt bewijzen. Opgelet, je moet wel op voorhand een formulier invullen waarin je al je gegevens deelt, vertelt hoe je reist en waar je precies verblijft, en dat wordt systematisch gecontroleerd bij aankomt op de luchthaven in Barcelona, of elders in Spanje. Geen QR-code is geen toestemming om het land binnen te komen. Het formulier kun je hier vinden: Spain Travel Health
Het was ook voor ons weer even aanpassen vorig weekend. De mondkapjes zijn nog niet verdwenen uit het sociale leven in Spanje. Sowieso moet je er nog altijd eentje op in elke luchthaven in Europa (ook in Zaventem) en tijdens de vlucht mogen ze enkel af om een slokje te drinken of iets te eten. Maar ook in Spanje zelf moet je ze nog dragen in alle winkels en bij elke verplaatsing in de Horeca. Toch speciaal hoe we dat zo snel zonder gewoon zijn geraakt in België. Maar daar moet het dus nog.
Straf hoor hoe de stad weer aan het herleven is. De vliegtuigen zitten in het weekend bomvol richting Barcelona (door de week is het heel wat minder, want zakenverkeer is toch voor een deel door online meetings vervangen). En in de stad merk je het ook. Er zijn weer ontzettend veel toeristen op de drukke plekken. We moesten heel even over de Ramblas zaterdagavond, op weg naar het restaurant en geloofden onze ogen niet. Het was er waanzinnig druk, en we hoorden alle mogelijke Europese talen. Dat wil ook zeggen dat je hotels en restaurants op tijd moet boeken.
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer
Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer
8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer
Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer
Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer
Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer