Ook in de gure wintermaanden kan je lekker richting de kust om te gaan uitwaaien tijdens een frisse wandeling of om er een culinair adresje uit te proberen. Citytrippen in eigen land … we love it! Knokke is dan zeker de ideale stad aan zee om te shoppen, te ontspannen of lekker te lunchen of dineren.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Knokke door de ogen van de local foodies!
Maak kennis met Ann De Bisschop & Nanouk De Cauwer. Twee ladies die weten waar je heen moet in Knokke! Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in de kuststad? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
https://www.instagram.com/p/Br7zNNInxvr/?utm_source=ig_web_copy_link
Ann De Bisschop is wellbeing consultant, keynote speaker en auteur van het boek ‘Aftellen naar maandag’. Ann waakt over het welzijn van alle werknemers. Ann & ik kennen elkaar al jaren, zijn ex-collega’s bij Medialaan en écht goeie vrienden. Culinair genieten zit haar in het bloed en ondertussen smulde ze daar ook al heel wat expertise bij elkaar en dat deden we ook vaak samen.
Ann vind je vaak in Knokke. “Bartholomeus is mijn favoriete adres aan zee. Ik ontdekte het ruim 20 jaar geleden al en het is nog steeds mijn favoriet”, verklapt Ann. Voor haar is het vooral de kookkunst van Bart in combinatie met de joviale gastvrijheid van Sandra die er voor zorgen dat ze telkens terug komen. “Vroeger, nog voor ze hun eerste ster hadden, gingen wij er om de 6 weken het nieuwe menu ontdekken. Nu verandert het menu niet meer zo strikt maar vernieuwt Bart eerder geleidelijk aan gerecht per gerecht.”
Wil je je helemaal onderdompelen in Bart zijn culinair talent, dan kies je best voor de Terre et Mer. Je betaalt er iets meer voor, maar volgens Ann is dat het absoluut waard. Van het eerste hapje tot de traditionele mini boule de berlin en babelutte snoepje of praline op het einde, elke gerecht is een streling voor je smaakpapillen. Bart werkt vooral met producten uit onze Noordzee. De visgerechten worden telkens in een verrassende combinatie geserveerd. “Als je kan, neem dan het dessert met chocolade. Veel meer wil ik hier niet over verklappen, alleen dat het met witte handschoenen wordt opgediend en op je bord wordt ‘gegooid’, met een verrassend resultaat.”
Bartholomeus
Zeedijk 267
8301 Heist aan Zee
050/51.75.76
www.restaurantbartholomeus.be
https://www.instagram.com/p/BUtlEyDlHP9/?utm_source=ig_web_copy_link
Stijlgoeroe en fashion influencer Nanouk De Cauwer ken je misschien als designer/owner van het streetwear brand #NANOUK. Eigentijdse kleding voor mannen en vrouwen met gekke prints en slogans. Samen met haar man interieurarchitect Anthony Boelaert & haar kids woont ze in Knokke. Ze kent de kuststad dus als de beste … op vlak van shoppen, zonnebaden én eten.
“Mijn favoriete restaurant in Knokke is Le Bistro de la Mer op het Oosthoekpleintje. Een heel gezellig restaurant die de Belgische & Franse keuken nog steeds op authentieke wijze combineert”, vertelt Nanouk. Le Bistro de la Mer is perfect voor winter & zomer of zoals Nanouk het stelt “Ik heb een paar favorietjes in de zomer. Dan ga ik steevast voor de tartaar van tonijn, suuuuuper lekker. In de winter kies ik voor kalfszwezeriken met champignons en seizoenstruffel.”
Nanouk volgt de food trends op de voet en durft al wel eens een omweg maken om een goed restaurant te bezoeken. Gastronomische tripjes staan dan ook regelmatig op de agenda. “Bij Le Bistro de la Mer krijg je het tegenovergestelde dat wat je in de meeste culinaire restaurants geserveerd krijgt, Le Bistro serveert nononsens food op de wijze van je grootmoeder. En dat is dus een leuke afwisseling, ook de kids zijn trouwens grote fans!”
Het interieur is er klassiek, warm en stijlvol tegelijkertijd. De service is altijd vriendelijk en joviaal. “Mij kan je er het vaakst spotten op vrijdagavond na school, dan durven we de kinderen wel eens te verrassen met een etentje bij Le Bistro de la Mer, vinden ze geweldig! En ik moet niet koken dus een win/win-situatie!” verklapt Nanouk.
Le Bistro de la Mer
Oosthoekplein 2
8300 Knokke-Heist
050/62.86.98
www.lebistrodelamer.be
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer