Ook in de gure wintermaanden kan je lekker richting de kust om te gaan uitwaaien tijdens een frisse wandeling of om er een culinair adresje uit te proberen. Citytrippen in eigen land … we love it! Knokke is dan zeker de ideale stad aan zee om te shoppen, te ontspannen of lekker te lunchen of dineren.
Wil je alle culinaire hotspots op een rij? Would Be Chef deelt met plezier de niet te missen hotspots van de experts ter plaatse! Knokke door de ogen van de local foodies!
Maak kennis met Ann De Bisschop & Nanouk De Cauwer. Twee ladies die weten waar je heen moet in Knokke! Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen in de kuststad? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!
https://www.instagram.com/p/Br7zNNInxvr/?utm_source=ig_web_copy_link
Ann De Bisschop is wellbeing consultant, keynote speaker en auteur van het boek ‘Aftellen naar maandag’. Ann waakt over het welzijn van alle werknemers. Ann & ik kennen elkaar al jaren, zijn ex-collega’s bij Medialaan en écht goeie vrienden. Culinair genieten zit haar in het bloed en ondertussen smulde ze daar ook al heel wat expertise bij elkaar en dat deden we ook vaak samen.
Ann vind je vaak in Knokke. “Bartholomeus is mijn favoriete adres aan zee. Ik ontdekte het ruim 20 jaar geleden al en het is nog steeds mijn favoriet”, verklapt Ann. Voor haar is het vooral de kookkunst van Bart in combinatie met de joviale gastvrijheid van Sandra die er voor zorgen dat ze telkens terug komen. “Vroeger, nog voor ze hun eerste ster hadden, gingen wij er om de 6 weken het nieuwe menu ontdekken. Nu verandert het menu niet meer zo strikt maar vernieuwt Bart eerder geleidelijk aan gerecht per gerecht.”
Wil je je helemaal onderdompelen in Bart zijn culinair talent, dan kies je best voor de Terre et Mer. Je betaalt er iets meer voor, maar volgens Ann is dat het absoluut waard. Van het eerste hapje tot de traditionele mini boule de berlin en babelutte snoepje of praline op het einde, elke gerecht is een streling voor je smaakpapillen. Bart werkt vooral met producten uit onze Noordzee. De visgerechten worden telkens in een verrassende combinatie geserveerd. “Als je kan, neem dan het dessert met chocolade. Veel meer wil ik hier niet over verklappen, alleen dat het met witte handschoenen wordt opgediend en op je bord wordt ‘gegooid’, met een verrassend resultaat.”
Bartholomeus
Zeedijk 267
8301 Heist aan Zee
050/51.75.76
www.restaurantbartholomeus.be
https://www.instagram.com/p/BUtlEyDlHP9/?utm_source=ig_web_copy_link
Stijlgoeroe en fashion influencer Nanouk De Cauwer ken je misschien als designer/owner van het streetwear brand #NANOUK. Eigentijdse kleding voor mannen en vrouwen met gekke prints en slogans. Samen met haar man interieurarchitect Anthony Boelaert & haar kids woont ze in Knokke. Ze kent de kuststad dus als de beste … op vlak van shoppen, zonnebaden én eten.
“Mijn favoriete restaurant in Knokke is Le Bistro de la Mer op het Oosthoekpleintje. Een heel gezellig restaurant die de Belgische & Franse keuken nog steeds op authentieke wijze combineert”, vertelt Nanouk. Le Bistro de la Mer is perfect voor winter & zomer of zoals Nanouk het stelt “Ik heb een paar favorietjes in de zomer. Dan ga ik steevast voor de tartaar van tonijn, suuuuuper lekker. In de winter kies ik voor kalfszwezeriken met champignons en seizoenstruffel.”
Nanouk volgt de food trends op de voet en durft al wel eens een omweg maken om een goed restaurant te bezoeken. Gastronomische tripjes staan dan ook regelmatig op de agenda. “Bij Le Bistro de la Mer krijg je het tegenovergestelde dat wat je in de meeste culinaire restaurants geserveerd krijgt, Le Bistro serveert nononsens food op de wijze van je grootmoeder. En dat is dus een leuke afwisseling, ook de kids zijn trouwens grote fans!”
Het interieur is er klassiek, warm en stijlvol tegelijkertijd. De service is altijd vriendelijk en joviaal. “Mij kan je er het vaakst spotten op vrijdagavond na school, dan durven we de kinderen wel eens te verrassen met een etentje bij Le Bistro de la Mer, vinden ze geweldig! En ik moet niet koken dus een win/win-situatie!” verklapt Nanouk.
Le Bistro de la Mer
Oosthoekplein 2
8300 Knokke-Heist
050/62.86.98
www.lebistrodelamer.be
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer