Meer dan een kwart van de koeriers proeft stiekem van je eten

Op het platteland zal het wat minder vaak gebeuren, maar in de stad is het intussen ingeburgerd: je eten thuis laten leveren. Vroeger kwam alleen de pizzakoerier thuis bezorgen, maar in de meeste wereldsteden zijn er nu fietskoeriers die werkelijk alle mogelijke gerechten op elk uur van de dag komen aan huis leveren. Handig voor wie niet graag kookt of gewoon te weinig tijd heeft, en toch niet elke avond voor de opgewarmde diepvriesmaaltijd wil gaan. Je kunt lekker variƫren door gerechten van verschillende restaurants af te wisselen. Prima zaak!

Maar… er is een maar. Want wat blijkt uit een onderzoek van US Food in de Verenigde Staten? 54 procent van de koeriers geeft toe dat ze vaak uitgedaagd worden door de geur van de gerechten die ze moeten bezorgen, en meer dan een kwart van hen, 28 procent, zegt dat ze af en toe niet aan de verleiding kunnen weerstaan en proeven van het eten.

Dat is dan ook de reden waarom 85 procent van de klanten in hetzelfde onderzoek er op aandringen dat er een soort van “zegels” worden aangebracht op de verpakking, zodat je ziet dat de koerier aan je frietjes of je curry heeft gezeten. Want de grote meerderheid van de mensen vindt dat natuurlijk geen fijne gedachte, dat de bezorger al even voorproeft.