Meer dan een kwart van de koeriers proeft stiekem van je eten
Nieuws

Meer dan een kwart van de koeriers proeft stiekem van je eten

Op het platteland zal het wat minder vaak gebeuren, maar in de stad is het intussen ingeburgerd: je eten thuis laten leveren. Vroeger kwam alleen de pizzakoerier thuis bezorgen, maar in de meeste wereldsteden zijn er nu fietskoeriers die werkelijk alle mogelijke gerechten op elk uur van de dag komen aan huis leveren. Handig voor wie niet graag kookt of gewoon te weinig tijd heeft, en toch niet elke avond voor de opgewarmde diepvriesmaaltijd wil gaan. Je kunt lekker variëren door gerechten van verschillende restaurants af te wisselen. Prima zaak!

Maar… er is een maar. Want wat blijkt uit een onderzoek van US Food in de Verenigde Staten? 54 procent van de koeriers geeft toe dat ze vaak uitgedaagd worden door de geur van de gerechten die ze moeten bezorgen, en meer dan een kwart van hen, 28 procent, zegt dat ze af en toe niet aan de verleiding kunnen weerstaan en proeven van het eten.

Dat is dan ook de reden waarom 85 procent van de klanten in hetzelfde onderzoek er op aandringen dat er een soort van “zegels” worden aangebracht op de verpakking, zodat je ziet dat de koerier aan je frietjes of je curry heeft gezeten. Want de grote meerderheid van de mensen vindt dat natuurlijk geen fijne gedachte, dat de bezorger al even voorproeft.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer