Drink koffie om af te vallen!

Klinkt misschien een klein beetje raar. Maar volgens wetenschappers heeft het drinken van koffie wel degelijk een effect dat niet zoveel mensen kennen: je valt er makkelijker van af. Enfin, het helpt je vooral om je vetverbranding goed te stimuleren.

Bij sporters is dat trouwens al lang gekend. Velen drinken dan ook een kopje koffie voor ze gaan sporten of trainen, zeker in de ochtend, op de nuchtere maag. Een half uur voor je work-out zou ideaal zijn. Cafeïne kan namelijk je fysieke prestaties flink verbeteren. Want cafeïne zet je vetcellen aan om lichaamsvet af te breken en dat wordt gebruikt als brandstof voor je work-out.

Als je niet zo’n grote koffieliefhebber bent is er trouwens wel een ander en misschien zelfs gezonder alternatief om diezelfde boost te krijgen, en dat is groene thee. Dus: smakelijk! En geniet van je wandeling, loopje, of fietstocht.

Er is wel een klein dingetje om rekening mee te houden: teveel koffie drinken verhoogt het stressniveau, en dat kan dan wel weer aanzetten tot meer eten. Op de koop toe snoepen heel veel mensen iets bij de koffie of doen er suiker in. En dan is het positieve effect van de snelle energieboost voor het sporten natuurlijk meteen teniet gedaan.