Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?
Nieuws

Komt m’n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest.

Reizen naar daar wordt op dit moment weer ten strengste afgeraden. Nochtans zijn m’n plannen gemaakt, op 25 juni vertrek ik, met de auto, en hopelijk met een negatieve PCR-test naar Barcelona. Ik maak wel, net als vorig jaar, een tussenstop in het Zuiden van Frankrijk bij vrienden. In principe blijf ik daar een paar dagen. De vraag is dan sowieso of ik in Frankrijk een nieuwe test zal moeten afleggen om de grens met Spanje over te gaan. Als ik het goed begrijp zou een sneltest voldoende zijn, dus daar heb ik alvast een doos extra van besteld. Zal in Barcelona ook nog van pas komen als we vrienden op ons terrasje willen ontvangen.

Het moeilijke is wanneer je terugkomt uit een rode zone. Ik heb gisteren mijn eerste prik Pfizer gekregen, maar moet terugvliegen op 19 juli om m’n tweede prik te halen. Ik ben amper 12 uur in België dan. Ik zal sowieso een negatieve test nodig hebben om te vliegen, en aangezien ik zo kort in ons land ben zal ik met diezelfde test terug mogen vliegen. En tegen dat ik terugkom uit Spanje ben ik zeker twee weken volledige gevaccineerd, en dan is er in principe geen probleem meer. En laat ons hopen dat Catalonië snel weer oranje kleurt natuurlijk.

Maar soit, ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje een schrikje kreeg toen ik gisteren al die berichtjes kreeg van vrienden genre “ik denk dat uw zes weken Barcelona niet door zullen gaan Ornelis…” Maar voorlopig lijkt dat dus wel nog te lukken. Afwachten en hopen zeker?

Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer