Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?
Nieuws

Komt m’n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest.

Reizen naar daar wordt op dit moment weer ten strengste afgeraden. Nochtans zijn m’n plannen gemaakt, op 25 juni vertrek ik, met de auto, en hopelijk met een negatieve PCR-test naar Barcelona. Ik maak wel, net als vorig jaar, een tussenstop in het Zuiden van Frankrijk bij vrienden. In principe blijf ik daar een paar dagen. De vraag is dan sowieso of ik in Frankrijk een nieuwe test zal moeten afleggen om de grens met Spanje over te gaan. Als ik het goed begrijp zou een sneltest voldoende zijn, dus daar heb ik alvast een doos extra van besteld. Zal in Barcelona ook nog van pas komen als we vrienden op ons terrasje willen ontvangen.

Het moeilijke is wanneer je terugkomt uit een rode zone. Ik heb gisteren mijn eerste prik Pfizer gekregen, maar moet terugvliegen op 19 juli om m’n tweede prik te halen. Ik ben amper 12 uur in België dan. Ik zal sowieso een negatieve test nodig hebben om te vliegen, en aangezien ik zo kort in ons land ben zal ik met diezelfde test terug mogen vliegen. En tegen dat ik terugkom uit Spanje ben ik zeker twee weken volledige gevaccineerd, en dan is er in principe geen probleem meer. En laat ons hopen dat Catalonië snel weer oranje kleurt natuurlijk.

Maar soit, ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje een schrikje kreeg toen ik gisteren al die berichtjes kreeg van vrienden genre “ik denk dat uw zes weken Barcelona niet door zullen gaan Ornelis…” Maar voorlopig lijkt dat dus wel nog te lukken. Afwachten en hopen zeker?

Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer