Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?
Nieuws

Komt m’n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest.

Reizen naar daar wordt op dit moment weer ten strengste afgeraden. Nochtans zijn m’n plannen gemaakt, op 25 juni vertrek ik, met de auto, en hopelijk met een negatieve PCR-test naar Barcelona. Ik maak wel, net als vorig jaar, een tussenstop in het Zuiden van Frankrijk bij vrienden. In principe blijf ik daar een paar dagen. De vraag is dan sowieso of ik in Frankrijk een nieuwe test zal moeten afleggen om de grens met Spanje over te gaan. Als ik het goed begrijp zou een sneltest voldoende zijn, dus daar heb ik alvast een doos extra van besteld. Zal in Barcelona ook nog van pas komen als we vrienden op ons terrasje willen ontvangen.

Het moeilijke is wanneer je terugkomt uit een rode zone. Ik heb gisteren mijn eerste prik Pfizer gekregen, maar moet terugvliegen op 19 juli om m’n tweede prik te halen. Ik ben amper 12 uur in België dan. Ik zal sowieso een negatieve test nodig hebben om te vliegen, en aangezien ik zo kort in ons land ben zal ik met diezelfde test terug mogen vliegen. En tegen dat ik terugkom uit Spanje ben ik zeker twee weken volledige gevaccineerd, en dan is er in principe geen probleem meer. En laat ons hopen dat Catalonië snel weer oranje kleurt natuurlijk.

Maar soit, ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje een schrikje kreeg toen ik gisteren al die berichtjes kreeg van vrienden genre “ik denk dat uw zes weken Barcelona niet door zullen gaan Ornelis…” Maar voorlopig lijkt dat dus wel nog te lukken. Afwachten en hopen zeker?

Komt m'n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer