Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest.
Reizen naar daar wordt op dit moment weer ten strengste afgeraden. Nochtans zijn m’n plannen gemaakt, op 25 juni vertrek ik, met de auto, en hopelijk met een negatieve PCR-test naar Barcelona. Ik maak wel, net als vorig jaar, een tussenstop in het Zuiden van Frankrijk bij vrienden. In principe blijf ik daar een paar dagen. De vraag is dan sowieso of ik in Frankrijk een nieuwe test zal moeten afleggen om de grens met Spanje over te gaan. Als ik het goed begrijp zou een sneltest voldoende zijn, dus daar heb ik alvast een doos extra van besteld. Zal in Barcelona ook nog van pas komen als we vrienden op ons terrasje willen ontvangen.
Het moeilijke is wanneer je terugkomt uit een rode zone. Ik heb gisteren mijn eerste prik Pfizer gekregen, maar moet terugvliegen op 19 juli om m’n tweede prik te halen. Ik ben amper 12 uur in België dan. Ik zal sowieso een negatieve test nodig hebben om te vliegen, en aangezien ik zo kort in ons land ben zal ik met diezelfde test terug mogen vliegen. En tegen dat ik terugkom uit Spanje ben ik zeker twee weken volledige gevaccineerd, en dan is er in principe geen probleem meer. En laat ons hopen dat Catalonië snel weer oranje kleurt natuurlijk.
Maar soit, ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje een schrikje kreeg toen ik gisteren al die berichtjes kreeg van vrienden genre “ik denk dat uw zes weken Barcelona niet door zullen gaan Ornelis…” Maar voorlopig lijkt dat dus wel nog te lukken. Afwachten en hopen zeker?
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer