Komt m’n vakantie in Barcelona toch weer in het gedrang?

Plots kreeg ik massa’s verontrustende berichten gisteren. De meeste waren empathisch en bezorgd, anderen eerder een beetje plagend. Maar gisteren kwam het bericht dat Catalonië en Barcelona weer rood kleuren op de kaarten, nadat ze een tijdje oranje waren geweest.

Reizen naar daar wordt op dit moment weer ten strengste afgeraden. Nochtans zijn m’n plannen gemaakt, op 25 juni vertrek ik, met de auto, en hopelijk met een negatieve PCR-test naar Barcelona. Ik maak wel, net als vorig jaar, een tussenstop in het Zuiden van Frankrijk bij vrienden. In principe blijf ik daar een paar dagen. De vraag is dan sowieso of ik in Frankrijk een nieuwe test zal moeten afleggen om de grens met Spanje over te gaan. Als ik het goed begrijp zou een sneltest voldoende zijn, dus daar heb ik alvast een doos extra van besteld. Zal in Barcelona ook nog van pas komen als we vrienden op ons terrasje willen ontvangen.

Het moeilijke is wanneer je terugkomt uit een rode zone. Ik heb gisteren mijn eerste prik Pfizer gekregen, maar moet terugvliegen op 19 juli om m’n tweede prik te halen. Ik ben amper 12 uur in België dan. Ik zal sowieso een negatieve test nodig hebben om te vliegen, en aangezien ik zo kort in ons land ben zal ik met diezelfde test terug mogen vliegen. En tegen dat ik terugkom uit Spanje ben ik zeker twee weken volledige gevaccineerd, en dan is er in principe geen probleem meer. En laat ons hopen dat Catalonië snel weer oranje kleurt natuurlijk.

Maar soit, ik moet toegeven dat ik toch wel een beetje een schrikje kreeg toen ik gisteren al die berichtjes kreeg van vrienden genre “ik denk dat uw zes weken Barcelona niet door zullen gaan Ornelis…” Maar voorlopig lijkt dat dus wel nog te lukken. Afwachten en hopen zeker?