Koop geen frozen yoghurt, maak die toch gewoon zelf!

Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien. Het zou immers gezonder zijn dan gewone ijsjes. Maar vaak wordt er aan de yoghurt bejroolijk veel suiker toegevoegd om te vermijden dat er zich ijskristallen vormen, wat het natuurlijk een beetje minder gezond maakt dan mensen soms denken.

Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Want je kunt je frozen yoghurt uiteraard bereid aankopen, maar het is ook bijzonder leuk om (samen met de kinderen) eens zelf te maken. Moeilijk is het immers niet, en het is ook een leuke manier om fruit dat een beetje te rijp is geworden toch nog te verwerken en niet weg te moeten gooien.

Dat fruit (bessen zijn altijd een goed idee) doe je in de blender en mix je tot je de structuur van een smoothie hebt. Je kunt die altijd nog wat zoeter maken door wat honing toe te voegen (suiker kan ook). Meng die smoothie dan met ongeveer evenveel verse yoghurt en giet die in een afgesloten kom. Plaats in de diepvriezer tot je een soort van yoghurtijs hebt bekomen.

Nog leuker wordt het wanneer je de fruityoghurt in leuke vormpjes doet. Zo heb je echt ijslolly’s die je kinderen zeker leuk zullen vinden. Een goede manier om jouw kinderen wat vaker magere yoghurt en vers fruit te laten eten. Want het is tenslotte een ijsje, en dat lust elk kind wel.