Koop geen frozen yoghurt, maak die toch gewoon zelf!
Nieuws

Koop geen frozen yoghurt, maak die toch gewoon zelf!

Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien. Het zou immers gezonder zijn dan gewone ijsjes. Maar vaak wordt er aan de yoghurt bejroolijk veel suiker toegevoegd om te vermijden dat er zich ijskristallen vormen, wat het natuurlijk een beetje minder gezond maakt dan mensen soms denken.

Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Want je kunt je frozen yoghurt uiteraard bereid aankopen, maar het is ook bijzonder leuk om (samen met de kinderen) eens zelf te maken. Moeilijk is het immers niet, en het is ook een leuke manier om fruit dat een beetje te rijp is geworden toch nog te verwerken en niet weg te moeten gooien.

Dat fruit (bessen zijn altijd een goed idee) doe je in de blender en mix je tot je de structuur van een smoothie hebt. Je kunt die altijd nog wat zoeter maken door wat honing toe te voegen (suiker kan ook). Meng die smoothie dan met ongeveer evenveel verse yoghurt en giet die in een afgesloten kom. Plaats in de diepvriezer tot je een soort van yoghurtijs hebt bekomen.

Nog leuker wordt het wanneer je de fruityoghurt in leuke vormpjes doet. Zo heb je echt ijslolly’s die je kinderen zeker leuk zullen vinden. Een goede manier om jouw kinderen wat vaker magere yoghurt en vers fruit te laten eten. Want het is tenslotte een ijsje, en dat lust elk kind wel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer