Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien. Het zou immers gezonder zijn dan gewone ijsjes. Maar vaak wordt er aan de yoghurt bejroolijk veel suiker toegevoegd om te vermijden dat er zich ijskristallen vormen, wat het natuurlijk een beetje minder gezond maakt dan mensen soms denken.
Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Want je kunt je frozen yoghurt uiteraard bereid aankopen, maar het is ook bijzonder leuk om (samen met de kinderen) eens zelf te maken. Moeilijk is het immers niet, en het is ook een leuke manier om fruit dat een beetje te rijp is geworden toch nog te verwerken en niet weg te moeten gooien.
Dat fruit (bessen zijn altijd een goed idee) doe je in de blender en mix je tot je de structuur van een smoothie hebt. Je kunt die altijd nog wat zoeter maken door wat honing toe te voegen (suiker kan ook). Meng die smoothie dan met ongeveer evenveel verse yoghurt en giet die in een afgesloten kom. Plaats in de diepvriezer tot je een soort van yoghurtijs hebt bekomen.
Nog leuker wordt het wanneer je de fruityoghurt in leuke vormpjes doet. Zo heb je echt ijslolly’s die je kinderen zeker leuk zullen vinden. Een goede manier om jouw kinderen wat vaker magere yoghurt en vers fruit te laten eten. Want het is tenslotte een ijsje, en dat lust elk kind wel.
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer