Koop geen frozen yoghurt, maak die toch gewoon zelf!
Nieuws

Koop geen frozen yoghurt, maak die toch gewoon zelf!

Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien. Het zou immers gezonder zijn dan gewone ijsjes. Maar vaak wordt er aan de yoghurt bejroolijk veel suiker toegevoegd om te vermijden dat er zich ijskristallen vormen, wat het natuurlijk een beetje minder gezond maakt dan mensen soms denken.

Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Want je kunt je frozen yoghurt uiteraard bereid aankopen, maar het is ook bijzonder leuk om (samen met de kinderen) eens zelf te maken. Moeilijk is het immers niet, en het is ook een leuke manier om fruit dat een beetje te rijp is geworden toch nog te verwerken en niet weg te moeten gooien.

Dat fruit (bessen zijn altijd een goed idee) doe je in de blender en mix je tot je de structuur van een smoothie hebt. Je kunt die altijd nog wat zoeter maken door wat honing toe te voegen (suiker kan ook). Meng die smoothie dan met ongeveer evenveel verse yoghurt en giet die in een afgesloten kom. Plaats in de diepvriezer tot je een soort van yoghurtijs hebt bekomen.

Nog leuker wordt het wanneer je de fruityoghurt in leuke vormpjes doet. Zo heb je echt ijslolly’s die je kinderen zeker leuk zullen vinden. Een goede manier om jouw kinderen wat vaker magere yoghurt en vers fruit te laten eten. Want het is tenslotte een ijsje, en dat lust elk kind wel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer