Het is vandaag frozen yoghurt day. Sinds de jaren 80 is “fro yo” of bevroren yoghurt erg populair in de Verenigde Staten en later is die trend ook naar ons over komen waaien. Het zou immers gezonder zijn dan gewone ijsjes. Maar vaak wordt er aan de yoghurt bejroolijk veel suiker toegevoegd om te vermijden dat er zich ijskristallen vormen, wat het natuurlijk een beetje minder gezond maakt dan mensen soms denken.
Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Want je kunt je frozen yoghurt uiteraard bereid aankopen, maar het is ook bijzonder leuk om (samen met de kinderen) eens zelf te maken. Moeilijk is het immers niet, en het is ook een leuke manier om fruit dat een beetje te rijp is geworden toch nog te verwerken en niet weg te moeten gooien.
Dat fruit (bessen zijn altijd een goed idee) doe je in de blender en mix je tot je de structuur van een smoothie hebt. Je kunt die altijd nog wat zoeter maken door wat honing toe te voegen (suiker kan ook). Meng die smoothie dan met ongeveer evenveel verse yoghurt en giet die in een afgesloten kom. Plaats in de diepvriezer tot je een soort van yoghurtijs hebt bekomen.
Nog leuker wordt het wanneer je de fruityoghurt in leuke vormpjes doet. Zo heb je echt ijslolly’s die je kinderen zeker leuk zullen vinden. Een goede manier om jouw kinderen wat vaker magere yoghurt en vers fruit te laten eten. Want het is tenslotte een ijsje, en dat lust elk kind wel.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer