Koorts en platte rust door een slecht voorbereide wandeling
Nieuws

Koorts en platte rust door een slecht voorbereide wandeling

Pff, gisterenavond was ik flink van de kaart. Dinsdag was aangekondigd als de mooiste dag van de week in Barcelona. Dus ik wou een stevige wandeling maken in de zon. Het werden 28 heerlijke kilometers. Ik moet wel zeggen: op het einde deden mijn spieren en gewrichten wat pijn, want ik sukkel met één achillespees, en we hebben nogal wat geklommen op de tocht.

Naderhand, toen ik op ons terras lag te lezen in het boek De Laatste Koningin van Jo De Poorter, werd ik plots koud en warm tegelijk, en wat koortsig. Mijn lijf deed pijn. Mijn gewrichten ook. Ik had absoluut geen honger en veel dorst. En ik wist niet wat me overkomen was.

Eén blik in de spiegel vertelde alles: ik zag er zo rood uit als een tomaat in mijn gezicht. Ik was duidelijk verbrand door de lentezon. Ik had een zonnesteek op de eerste dag van maart. Neen, ik had me niet ingesmeerd voor de wandeling, omdat ik dat aan het einde van de winter, zo aan het prille begin van de lente wat belachelijk vond.

Maar dat had ik dan toch beter gedaan duidelijk. De zon, zeker als er geen wolken zijn, en ze toch al goed klimmen kan, hier in het zuiden, is niet te onderschatten. Zeker wanneer je huid er na de winter niet op voorbereid is. Op de koop toe heb ik vorige week nog een gelaatsreiniging ondergaan, en wie weet speelt dat ook een rol.

Anyway, ik had dus prijs. Alle symptomen die ik voelde wezen op een zonneslag, en mijn knalrode hoofd gaf me het duidelijkste bewijs. Ik heb heel veel water gedronken, een Dafalgan genomen, wat geslapen en me heel rustig gehouden. Vandaag voel ik me al stukken beter.

Maar laat het duidelijk zijn: de eerste zon, na een winter waarin je met je bleke huid enkel onder grijze wolkenluchten hebt rondgewandeld, kan flink gevaarlijk zijn. Smeer je in, of draag een hoedje of een pet, en zeker als je zo’n kale knikker hebt als ondergetekende.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer