Kortrijk: de hotspots volgens local foodies

Om even te ontspannen hoef je zeker niet altijd naar het buitenland. Ook in ons eigen landje zijn er heel wat leuke shops, restaurants, cafeetjes, musea of andere things to do. Would Be Chef deelt regelmatig de leukste adresjes van de local foodies. Deze week trekken we naar de parel aan de Leie: Kortrijk!

Met 2 inspirerende Kortrijkzanen die als geen ander weten waar je heen moet om culinair te genieten of het beste van Kortrijk op je bord te krijgen. Vincent Van Quickenborne is de burgemeester van Kortrijk zélf. Vincent en ikzelf go way back, want we zaten nog samen op internaat in het middelbaar in Gent. Hannes Coudenys ken ik ook al jaren, want hij werkte ooit mee aan onze ochtendshow “Deckers en Ornelis” op q-music, en hij heeft intussen ook échte diezelfde Kortrijk microbe te pakken. Onze locals voor Kortrijk!

Hannes Coudenys

Hannes Coudenys is een bezige bij. Ik leerde Hannes kennen bij Medialaan en ondertussen heeft hij z’n eigen creatief bureau Hurae. Vincent ken je misschien ook als bezieler van Ugly Belgian Houses. Oh en vloggen doet hij ook met Hannes Vlogt. Samen met zijn vrouw Deborah en zijn zoon Rae Morris deelt hij online al z’n ervaringen, van het testen van de laatste Maserati tot het zeer persoonlijke verhaal over hoe hun adoptiezoontje uit Guinee naar België kwam. Een hartverwarmend verhaal!

Het gelukkige gezinnetje woont in Kortrijk en kent als geen ander de stad. Hannes woont er zelf ondertussen 15 jaar. “Er zijn ontzettend veel lekkere restaurants dus het is een moeilijke keuze maar als ik écht moet kiezen dan ga ik voor Sweet Lime”, verklapt Hannes. “In al die jaren Kortrijk is dat wellicht de plek waar ik het meest ben geweest.”

Favoriet gerecht van Hannes bij Sweet Lime is de enchilada con carne. De kans om Hannes bij Sweet Lime te spotten is het grootst in het weekend of voor een snelle hap op woensdag om 18:00. “Sweet Lime is een echte aanrader want het is er betaalbaar, zijn supervriendelijke mensen én ze serveren er bovendien ook nog eens megalekkere cocktails.”

Sweet Lime
Kasteelkaai 4
8500 Kortrijk
0474/02.39.72
www.sweet-lime.be

Vincent Van Quickenborne

Quickie staat 100% gelijk aan Kortrijk! Als burgemeester van de stad scoorde hij hoog bij de laatste verkiezingen met zijn Team Burgemeester. Hij is er ook geboren en getogen. Als er één iemand is die de stad dus écht goed kent dan is hij het wel. Vincent’s favoriete restaurant is dan ook Kim Quy. Een Vietnamees restaurant waar hij steevast nummertje 33 bestellen zal aka de Bun BO Xa Ot. Dat is gestoomde rijstmie met gesneden rundsvlees, citroengras en pindanoten (licht pikant).

Kim Quy is héérlijk Vietnamees. Denk licht, gezond en enorm smaakvol. “Uitbaatster is trouwens een échte onderneemster. Ze opende net haar tweede zaak, in Roeselare”, vertelt Vincent. “De naam kim quy verwijst bovendien naar de namen van haar twee kinderen.” Je kan er Vincent het vaakste spotten wanneer hij zondagavond de bestelling gaat ophalen.

Kim Quy
Beheerstraat 52
8500 Kortrijk
056/22.87.37
Facebookpagina Kim Quy