JE KUNT MIJ NU OOK BIJ DE WARME BAKKER VINDEN
Nieuws

Je kunt mij nu ook bij de warme bakker vinden

“Het is een droom die werkelijkheid wordt. Eindelijk gaan mijn schrijfsels als zoete broodjes over de toonbank. Letterlijk. Mijn woorden zijn voortaan krenten in uw zondagskrant. Soms zorg ik straks eens voor een harde noot. Of sandwich ik tegenstrijdige gevoelens. Als ik lief ga schrijven wordt dat glazuur op uw koffiekoek. Wellicht bak ik het ook wel eens te bruin; sorry daarvoor. Dat is de keerzijde van authentiek ambacht.”

Zo begint vandaag mijn nieuwe column in de gratis krant die je bij de bakker kunt krijgen: De Zondag. Nadat ik bijna zestien jaar lang drie keer per week een column had in Het Laatste Nieuws, ben ik vanochtend dus met veel goesting aan een nieuw schrijfverhaal begonnen. Geen culinaire column, dat niet. Maar vandaag begin ik toch al met een welgemeend compliment aan de bakkers en hun klanten.

“Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt,” zul je wellicht zeggen. Ja, en neen. Want ik meen het wel. Warme bakkers zijn ook vaak warme mensen, die met heel veel liefde voor wat lekker is, voor dag en dauw bezig zijn om ons elke dag weer, en zeker op zondag te verwennen. En mensen die naar de bakker gaan om hun broodje(s) zijn ook mensen naar mijn hart. Ze weten de kwaliteit van een goed product te waarderen, en zeker op zondag. want niks zo leuk dan met de familie rond de zondagse ontbijttafel even te genieten van een rustig samenzijn om de mooiste dag van de week te vieren.

Voortaan schrijf ik dus voor dat goed volk elke week een column. Steun zelf ook de warme bakker. Haal lekkere croissants of boterkoeken, pistolets of sandwiches, of een taartje voor vanmiddag na de lunch, bij een bakker in de buurt, en neem De Zondag, met daarin mijn kraakverse column even mee. En lees smakelijk! Geniet van De Zondag!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer