JE KUNT MIJ NU OOK BIJ DE WARME BAKKER VINDEN
Nieuws

Je kunt mij nu ook bij de warme bakker vinden

“Het is een droom die werkelijkheid wordt. Eindelijk gaan mijn schrijfsels als zoete broodjes over de toonbank. Letterlijk. Mijn woorden zijn voortaan krenten in uw zondagskrant. Soms zorg ik straks eens voor een harde noot. Of sandwich ik tegenstrijdige gevoelens. Als ik lief ga schrijven wordt dat glazuur op uw koffiekoek. Wellicht bak ik het ook wel eens te bruin; sorry daarvoor. Dat is de keerzijde van authentiek ambacht.”

Zo begint vandaag mijn nieuwe column in de gratis krant die je bij de bakker kunt krijgen: De Zondag. Nadat ik bijna zestien jaar lang drie keer per week een column had in Het Laatste Nieuws, ben ik vanochtend dus met veel goesting aan een nieuw schrijfverhaal begonnen. Geen culinaire column, dat niet. Maar vandaag begin ik toch al met een welgemeend compliment aan de bakkers en hun klanten.

“Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt,” zul je wellicht zeggen. Ja, en neen. Want ik meen het wel. Warme bakkers zijn ook vaak warme mensen, die met heel veel liefde voor wat lekker is, voor dag en dauw bezig zijn om ons elke dag weer, en zeker op zondag te verwennen. En mensen die naar de bakker gaan om hun broodje(s) zijn ook mensen naar mijn hart. Ze weten de kwaliteit van een goed product te waarderen, en zeker op zondag. want niks zo leuk dan met de familie rond de zondagse ontbijttafel even te genieten van een rustig samenzijn om de mooiste dag van de week te vieren.

Voortaan schrijf ik dus voor dat goed volk elke week een column. Steun zelf ook de warme bakker. Haal lekkere croissants of boterkoeken, pistolets of sandwiches, of een taartje voor vanmiddag na de lunch, bij een bakker in de buurt, en neem De Zondag, met daarin mijn kraakverse column even mee. En lees smakelijk! Geniet van De Zondag!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer