Het zijn speciale feestdagen die eraan komen. We mogen niet op reis gaan, we mogen thuis geen mensen ontvangen, we mogen eigenlijk zo weinig. Maar we mogen er wel het beste van maken in onze eigen kleine bubbel. En ik merk dat de meeste mensen dat ook gewoon van plan zijn. Ook mijn bekende vrienden gaan de kerstdagen in super bescheiden kring vieren.
Hoe pakt mijn oude radiovriend Kürt Rogiers het dit jaar aan? Hij vertelt vandaag exclusief voor Would Be Chef zijn vakantieplannen…
Met mijn zus. We doen het al twintig jaar met een bevriend koppel en mijn ouders. Dit jaar wordt dat dus anders. Het is op heel veel vlakken een pittig jaar geweest, ook voor mijn zus. Ik vind het heel fijn om haar op Kerstavond bij ons te hebben. Zij was sowieso ons knuffelcontact. Op Kerstdag zien we de ouders buiten. Nieuwjaar vier ik met het gezin. We hebben wel gezegd dat we ons paasbest gaan kleden en dat er zal gedanst worden
Kerstavond is traditioneel raclette. Gebeurt al van in mijn kindertijd. Doen het ook zelden op een ander moment. Voor mijn gezin hoort het bij Kerst. Nieuwjaar-avond hoop ik en mijn vrouw op oesters en kreeft, maar dat wordt nog een debatje met de kinderen.
Doordat er veel TV is gekeken, hebben de programma’s waar ik hard aan heb gewerkt zoals Familie en Lego Masters wel records gebroken en dat is wel fijn natuurlijk. En ik vind het privé al een hele zegen dat Corona niet te dicht is gekomen. Enkel, helaas, de vader van een goeie vriendin van ons.
Ik wens mensen weer wat rust. Angstloos kunnen reizen, uit eten gaan, elkaar kunnen knuffelen. En ik hoop dat het niet voor niets is geweest. Dat we hier toch iets uit hebben geleerd. Dat we beseffen wat we afgenomen zijn en dankbaar voor wat we terug krijgen.
Doordat er heel veel is doorgeschoven wat theater betreft, belooft het na het vaccin wel druk te worden met presentaties, theatervoorstellingen, enz. Maar mijn belangrijkste project voor 2021 zal toch zijn dat ik en mijn geliefden weer met volle energie in het leven stappen.
Ik wens het jou en je geliefden van harte toe Kürt! En ik kijk er naar uit om samen weer te kunnen klinken op het leven en op de gezondheid!
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer