Het zijn speciale feestdagen die eraan komen. We mogen niet op reis gaan, we mogen thuis geen mensen ontvangen, we mogen eigenlijk zo weinig. Maar we mogen er wel het beste van maken in onze eigen kleine bubbel. En ik merk dat de meeste mensen dat ook gewoon van plan zijn. Ook mijn bekende vrienden gaan de kerstdagen in super bescheiden kring vieren.
Hoe pakt mijn oude radiovriend Kürt Rogiers het dit jaar aan? Hij vertelt vandaag exclusief voor Would Be Chef zijn vakantieplannen…
Met mijn zus. We doen het al twintig jaar met een bevriend koppel en mijn ouders. Dit jaar wordt dat dus anders. Het is op heel veel vlakken een pittig jaar geweest, ook voor mijn zus. Ik vind het heel fijn om haar op Kerstavond bij ons te hebben. Zij was sowieso ons knuffelcontact. Op Kerstdag zien we de ouders buiten. Nieuwjaar vier ik met het gezin. We hebben wel gezegd dat we ons paasbest gaan kleden en dat er zal gedanst worden
Kerstavond is traditioneel raclette. Gebeurt al van in mijn kindertijd. Doen het ook zelden op een ander moment. Voor mijn gezin hoort het bij Kerst. Nieuwjaar-avond hoop ik en mijn vrouw op oesters en kreeft, maar dat wordt nog een debatje met de kinderen.
Doordat er veel TV is gekeken, hebben de programma’s waar ik hard aan heb gewerkt zoals Familie en Lego Masters wel records gebroken en dat is wel fijn natuurlijk. En ik vind het privé al een hele zegen dat Corona niet te dicht is gekomen. Enkel, helaas, de vader van een goeie vriendin van ons.
Ik wens mensen weer wat rust. Angstloos kunnen reizen, uit eten gaan, elkaar kunnen knuffelen. En ik hoop dat het niet voor niets is geweest. Dat we hier toch iets uit hebben geleerd. Dat we beseffen wat we afgenomen zijn en dankbaar voor wat we terug krijgen.
Doordat er heel veel is doorgeschoven wat theater betreft, belooft het na het vaccin wel druk te worden met presentaties, theatervoorstellingen, enz. Maar mijn belangrijkste project voor 2021 zal toch zijn dat ik en mijn geliefden weer met volle energie in het leven stappen.
Ik wens het jou en je geliefden van harte toe Kürt! En ik kijk er naar uit om samen weer te kunnen klinken op het leven en op de gezondheid!
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer
Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer