Kürt Rogiers heeft erg smakelijke plannen voor de feestdagen

Het zijn speciale feestdagen die eraan komen. We mogen niet op reis gaan, we mogen thuis geen mensen ontvangen, we mogen eigenlijk zo weinig. Maar we mogen er wel het beste van maken in onze eigen kleine bubbel. En ik merk dat de meeste mensen dat ook gewoon van plan zijn. Ook mijn bekende vrienden gaan de kerstdagen in super bescheiden kring vieren.

Hoe pakt mijn oude radiovriend Kürt Rogiers het dit jaar aan? Hij vertelt vandaag exclusief voor Would Be Chef zijn vakantieplannen…

Hoe gaan jullie de feesten vieren Kürt?

Met mijn zus. We doen het al twintig jaar met een bevriend koppel en mijn ouders. Dit jaar wordt dat dus anders. Het is op heel veel vlakken een pittig jaar geweest, ook voor mijn zus. Ik vind het heel fijn om haar op Kerstavond bij ons te hebben. Zij was sowieso ons knuffelcontact. Op Kerstdag zien we de ouders buiten. Nieuwjaar vier ik met het gezin. We hebben wel gezegd dat we ons paasbest gaan kleden en dat er zal gedanst worden

En wat mag er deze feestdagen op het menu staan?

Kerstavond is traditioneel raclette. Gebeurt al van in mijn kindertijd. Doen het ook zelden op een ander moment. Voor mijn gezin hoort het bij Kerst. Nieuwjaar-avond hoop ik en mijn vrouw op oesters en kreeft, maar dat wordt nog een debatje met de kinderen.

Was 2020 op één of andere manier toch nog wat OK voor jou Kürt?

Doordat er veel TV is gekeken, hebben de programma’s waar ik hard aan heb gewerkt zoals Familie en Lego Masters wel records gebroken en dat is wel fijn natuurlijk. En ik vind het privé al een hele zegen dat Corona niet te dicht is gekomen. Enkel, helaas, de vader van een goeie vriendin van ons.

Wat wens je de mensen toe voor het volgende jaar?

Ik wens mensen weer wat rust. Angstloos kunnen reizen, uit eten gaan, elkaar kunnen knuffelen. En ik hoop dat het niet voor niets is geweest. Dat we hier toch iets uit hebben geleerd. Dat we beseffen wat we afgenomen zijn en dankbaar voor wat we terug krijgen.

En wat is je persoonlijke hoop voor 2021?

Doordat er heel veel is doorgeschoven wat theater betreft, belooft het na het vaccin wel druk te worden met presentaties, theatervoorstellingen, enz. Maar mijn belangrijkste project voor 2021 zal toch zijn dat ik en mijn geliefden weer met volle energie in het leven stappen.

 

Ik wens het jou en je geliefden van harte toe Kürt! En ik kijk er naar uit om samen weer te kunnen klinken op het leven en op de gezondheid!