Het zijn speciale feestdagen die eraan komen. We mogen niet op reis gaan, we mogen thuis geen mensen ontvangen, we mogen eigenlijk zo weinig. Maar we mogen er wel het beste van maken in onze eigen kleine bubbel. En ik merk dat de meeste mensen dat ook gewoon van plan zijn. Ook mijn bekende vrienden gaan de kerstdagen in super bescheiden kring vieren.
Hoe pakt mijn oude radiovriend Kürt Rogiers het dit jaar aan? Hij vertelt vandaag exclusief voor Would Be Chef zijn vakantieplannen…
Met mijn zus. We doen het al twintig jaar met een bevriend koppel en mijn ouders. Dit jaar wordt dat dus anders. Het is op heel veel vlakken een pittig jaar geweest, ook voor mijn zus. Ik vind het heel fijn om haar op Kerstavond bij ons te hebben. Zij was sowieso ons knuffelcontact. Op Kerstdag zien we de ouders buiten. Nieuwjaar vier ik met het gezin. We hebben wel gezegd dat we ons paasbest gaan kleden en dat er zal gedanst worden
Kerstavond is traditioneel raclette. Gebeurt al van in mijn kindertijd. Doen het ook zelden op een ander moment. Voor mijn gezin hoort het bij Kerst. Nieuwjaar-avond hoop ik en mijn vrouw op oesters en kreeft, maar dat wordt nog een debatje met de kinderen.
Doordat er veel TV is gekeken, hebben de programma’s waar ik hard aan heb gewerkt zoals Familie en Lego Masters wel records gebroken en dat is wel fijn natuurlijk. En ik vind het privé al een hele zegen dat Corona niet te dicht is gekomen. Enkel, helaas, de vader van een goeie vriendin van ons.
Ik wens mensen weer wat rust. Angstloos kunnen reizen, uit eten gaan, elkaar kunnen knuffelen. En ik hoop dat het niet voor niets is geweest. Dat we hier toch iets uit hebben geleerd. Dat we beseffen wat we afgenomen zijn en dankbaar voor wat we terug krijgen.
Doordat er heel veel is doorgeschoven wat theater betreft, belooft het na het vaccin wel druk te worden met presentaties, theatervoorstellingen, enz. Maar mijn belangrijkste project voor 2021 zal toch zijn dat ik en mijn geliefden weer met volle energie in het leven stappen.
Ik wens het jou en je geliefden van harte toe Kürt! En ik kijk er naar uit om samen weer te kunnen klinken op het leven en op de gezondheid!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer