Nieuws

Ontbijten met Kürt Rogiers, de vervanger van Anke Buckinx

Groot nieuws vanmorgen. Na vijf jaar geleden geleden gestopt te zijn met ons ochtendprogramma “Ornelis en Rogiers” op Qmusic, gaat Kürt Rogiers de komende maanden Anke Buckinx vervangen aan mijn zijde in de ochtendshow van Joe. “Sven en Kürt” vervangt dus tijdelijk “Sven en Anke”.

Anke bevalt over een goede twee weken van haar tweede kindje. Lou krijgt dan een klein broertje. Spannende tijden dus voor mijn lieve ochtend-collega. We gaan haar heel hard missen, maar na de zomervakantie is ze sowieso terug in de ochtend te horen. Succes Anke, we love you!

Tegelijkertijd is het toch ook supernieuws dat mijn fijne maat Kürt nog eens aan mijn zijde zal staan in een radiostudio. We hebben toch een zevental seizoenen de ochtendlijke uren mogen vullen met onze plaatjes en praatjes, en dat gaan we nu dus even opnieuw doen. We zijn misschien wat kaler of grijzer, bedaarder of wijzer geworden, maar de goesting is groot om op Joe samen gezellige ontbijtradio te maken.

Over ontbijten gesproken. Van Anke weten jullie dat ze een flink kacheltje is in de ochtend. Soms is ze tevreden met de boterhamdoos die vaak door haar man Tom lekker gevuld is. Maar even vaak warmt Anke de restjes van de vorige dag op. Om tien over vijf lauwe nasi goreng eten, of worteltjes, erwtjes, patatjes en een stukje worst, of een goede spaghetti of macaroni in de microgolfoven droppen, ze draait er haar hand echt niet voor om. Dat geurt soms behoorlijk stevig op de redactie…

Maar hoe zit dat met Kürt. Wat zijn z’n ontbijtgewoontes, en hoe gaat hij die tot aan de zomervakantie aanpassen. Of gaat hij dat net niet doen, en verder blijven eten en leven zooals hij nu alweer jaren bezig is? Ik vroeg het hem even.

Welcome back maat! Zin in?

Absoluut. Het worden pittige weken want ik ga het combineren met mijn TV- werk. Maar dit was te leuk om te laten liggen. Als een puppy op de puppytraining zit ik kwispelend weer achter de micro!

Jarenlang maakten we samen ontbijtradio. Kun jij je nog herinneren hoe je ontbijtritueel er uitzag toen? Wat stond er op het menu?

Eerlijk? Niks. Of beter: cola light. Ik ben absoluut op mijn zwaarst geweest de eerste jaren van Q. Ik stond op om vier uur, maar at pas rond negen uur! Zo ongezond. Nu ja: het is niet dat ik in die beginjaren een stichtend voorbeeld voor me had.

Is er wat ontbijten betreft veel veranderd de voorbije jaren, zonder ontbijtradio?

Goh, vooral door de kinderen. Het ontbijt blijft bij ons de moeilijkste maaltijd van de dag. Te weinig variatie, te weinig tijd, te weinig honger.  We proberen granen, yoghurt, enz… Maar uiteindelijk zijn we al blij dat er een boterham met choco de kindermond in gaat. Ik hou het vaak op fruit. Heerlijk

En hoe ga je het vanaf vandaag aanpakken? Nasi goreng in de ochtend? Spaghetti? Om op Anke te lijken?

No way. Denk me wel bij mijn fruit te houden. En rond negen uur kijk ik wel wat jij eet! ?

Hoe gaan je dagen er dan uitzien, want je blijft ook familie doen he?

Wordt zoals ik al zei: heftig! Vier of vijf dagen na de radioshow rij ik naar Lint of naar locatie. Want er is met de makers van Familie afgesproken dat Lars zijn aandeel voor baby Buckinx niet wordt aangepast.

Hoe is de catering op de set van Familie?

Zeer goed. Is dezelfde als die op de Medialaan. Belgocatering zorgt elke dag voor salade, veggie, pasta, dagschotel… enz… Niet te klagen.

Hoe laat verwacht je ’s avonds onder de wol te kruipen? Met een goedgevulde maag?

Wordt een moeilijke. Want eten, of nog erger: snoepen, voor slapen gaan is waanzinnig ongezond. Hoop echt dat ik daar snel een goed ritme in vind.

Is er eigenlijk sowieso iets aan je eetgewoontes veranderd de voorbije jaren?

Zoals bij iedereen: wij eten nog heel weinig vlees. Runds, varken al helemaal niet meer, wel kip en vis. Eten heel veel veggie doordat mijn jongste dochter zo een dierenliefhebber is. Het is waanzin hoe een elf-jarige zo haar stempel op ons leven kan drukken. Maar af en toe zeuren we wel. Variatie in eten vind ik essentieel.

Ik heb het gevoel dat je zelf ook nog milieubewuster geworden bent? Dus: altijd kraantjeswater? Minder vlees? Quinoa all the way?

Zeker! Bvb we eten nooit meer gehakt maar quorn bij de spaghetti. En inderdaad #ikdrinkkraantjeswater geldt bij ons al een paar jaar. Het is natuurlijk wel zo dat er vele andere factoren meer invloed hebben op het milieu dan enkel je eetgewoontes.

We gaan sowieso je terugkomst in de ochtend vieren met een lunchke één van de komende weken. Waar mag ik je trakteren?

Dat mag wel een * hebben Sven! ?

Ik ken een goed steakrestaurant Kürt… En ik vraag dan wel wat kraantjeswater voor jou. En dan ontferm ik mij over de wijn. Anyways, veeeel zin om samen weer even ochtendshows te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer