Nieuws

Ontbijten met Kürt Rogiers, de vervanger van Anke Buckinx

Groot nieuws vanmorgen. Na vijf jaar geleden geleden gestopt te zijn met ons ochtendprogramma “Ornelis en Rogiers” op Qmusic, gaat Kürt Rogiers de komende maanden Anke Buckinx vervangen aan mijn zijde in de ochtendshow van Joe. “Sven en Kürt” vervangt dus tijdelijk “Sven en Anke”.

Anke bevalt over een goede twee weken van haar tweede kindje. Lou krijgt dan een klein broertje. Spannende tijden dus voor mijn lieve ochtend-collega. We gaan haar heel hard missen, maar na de zomervakantie is ze sowieso terug in de ochtend te horen. Succes Anke, we love you!

Tegelijkertijd is het toch ook supernieuws dat mijn fijne maat Kürt nog eens aan mijn zijde zal staan in een radiostudio. We hebben toch een zevental seizoenen de ochtendlijke uren mogen vullen met onze plaatjes en praatjes, en dat gaan we nu dus even opnieuw doen. We zijn misschien wat kaler of grijzer, bedaarder of wijzer geworden, maar de goesting is groot om op Joe samen gezellige ontbijtradio te maken.

Over ontbijten gesproken. Van Anke weten jullie dat ze een flink kacheltje is in de ochtend. Soms is ze tevreden met de boterhamdoos die vaak door haar man Tom lekker gevuld is. Maar even vaak warmt Anke de restjes van de vorige dag op. Om tien over vijf lauwe nasi goreng eten, of worteltjes, erwtjes, patatjes en een stukje worst, of een goede spaghetti of macaroni in de microgolfoven droppen, ze draait er haar hand echt niet voor om. Dat geurt soms behoorlijk stevig op de redactie…

Maar hoe zit dat met Kürt. Wat zijn z’n ontbijtgewoontes, en hoe gaat hij die tot aan de zomervakantie aanpassen. Of gaat hij dat net niet doen, en verder blijven eten en leven zooals hij nu alweer jaren bezig is? Ik vroeg het hem even.

Welcome back maat! Zin in?

Absoluut. Het worden pittige weken want ik ga het combineren met mijn TV- werk. Maar dit was te leuk om te laten liggen. Als een puppy op de puppytraining zit ik kwispelend weer achter de micro!

Jarenlang maakten we samen ontbijtradio. Kun jij je nog herinneren hoe je ontbijtritueel er uitzag toen? Wat stond er op het menu?

Eerlijk? Niks. Of beter: cola light. Ik ben absoluut op mijn zwaarst geweest de eerste jaren van Q. Ik stond op om vier uur, maar at pas rond negen uur! Zo ongezond. Nu ja: het is niet dat ik in die beginjaren een stichtend voorbeeld voor me had.

Is er wat ontbijten betreft veel veranderd de voorbije jaren, zonder ontbijtradio?

Goh, vooral door de kinderen. Het ontbijt blijft bij ons de moeilijkste maaltijd van de dag. Te weinig variatie, te weinig tijd, te weinig honger.  We proberen granen, yoghurt, enz… Maar uiteindelijk zijn we al blij dat er een boterham met choco de kindermond in gaat. Ik hou het vaak op fruit. Heerlijk

En hoe ga je het vanaf vandaag aanpakken? Nasi goreng in de ochtend? Spaghetti? Om op Anke te lijken?

No way. Denk me wel bij mijn fruit te houden. En rond negen uur kijk ik wel wat jij eet! ?

Hoe gaan je dagen er dan uitzien, want je blijft ook familie doen he?

Wordt zoals ik al zei: heftig! Vier of vijf dagen na de radioshow rij ik naar Lint of naar locatie. Want er is met de makers van Familie afgesproken dat Lars zijn aandeel voor baby Buckinx niet wordt aangepast.

Hoe is de catering op de set van Familie?

Zeer goed. Is dezelfde als die op de Medialaan. Belgocatering zorgt elke dag voor salade, veggie, pasta, dagschotel… enz… Niet te klagen.

Hoe laat verwacht je ’s avonds onder de wol te kruipen? Met een goedgevulde maag?

Wordt een moeilijke. Want eten, of nog erger: snoepen, voor slapen gaan is waanzinnig ongezond. Hoop echt dat ik daar snel een goed ritme in vind.

Is er eigenlijk sowieso iets aan je eetgewoontes veranderd de voorbije jaren?

Zoals bij iedereen: wij eten nog heel weinig vlees. Runds, varken al helemaal niet meer, wel kip en vis. Eten heel veel veggie doordat mijn jongste dochter zo een dierenliefhebber is. Het is waanzin hoe een elf-jarige zo haar stempel op ons leven kan drukken. Maar af en toe zeuren we wel. Variatie in eten vind ik essentieel.

Ik heb het gevoel dat je zelf ook nog milieubewuster geworden bent? Dus: altijd kraantjeswater? Minder vlees? Quinoa all the way?

Zeker! Bvb we eten nooit meer gehakt maar quorn bij de spaghetti. En inderdaad #ikdrinkkraantjeswater geldt bij ons al een paar jaar. Het is natuurlijk wel zo dat er vele andere factoren meer invloed hebben op het milieu dan enkel je eetgewoontes.

We gaan sowieso je terugkomst in de ochtend vieren met een lunchke één van de komende weken. Waar mag ik je trakteren?

Dat mag wel een * hebben Sven! ?

Ik ken een goed steakrestaurant Kürt… En ik vraag dan wel wat kraantjeswater voor jou. En dan ontferm ik mij over de wijn. Anyways, veeeel zin om samen weer even ochtendshows te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer