LAAT JE ECOCHEQUES NIET VERVALLEN. KOOP WIJN!
Nieuws

Laat je ecocheques niet vervallen. koop wijn!

Even een klein maar heel fijn wist-je-datje. Als je van je baas naast maaltijdcheques (altijd handig als je lekkere dingen in de supermarkt wilt kopen of op restaurant wilt gaan) ook nog eens ecocheques krijgt, en je zit met de handen in het haar wat je daar nu in godsnaam mee kopen zou, dan heb ik een heerlijke tip. Je kunt er namelijk niet enkel grasmatten mee kopen en bijenkastjes, herbruikbare luiers, nestkastjes en houten speelgoed, tweedehandskleren en milieuvriendelijke verf, maar…… ook biologische wijn! Jawel. Biologische groenten en fruit ook trouwens. Logisch.

Maar dat van die wijn dat wist ik eerlijk gezegd niet. En er bestaan tegenwoordig wel degelijk uitstekende biologische wijnen. Als je dan nog een beetje uitkijkt, en in één van de vele actieweken in je supermarkt wijn gaat kopen, dan zijn er soms zo’n goede aanbiedingen dat je met je ecocheques makkelijk 24 uitstekende flessen bio-wijn kunt kopen. Dat vult de wijnkelder al aardig, niet?

Die van mij vervallen net voor de zomer, (check die van jou ook maar eens want het zou zonde zijn als je daar slordig mee bent) dus dit weekend ga ik mijn winkelkarretje weer eens vullen met een paar heerlijke wijntjes. Met vriendelijke dank aan mijn baas en de regering. Geen idee of dat de bedoeling was van de overheid trouwens, wanneer ze de ecocheques in het leven riepen, om ons te trakteren, maar hey, we kunnen er maar eens goed op klinken! Gezondheid! En cheers dus, op de ecocheques!

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer