Even een klein maar heel fijn wist-je-datje. Als je van je baas naast maaltijdcheques (altijd handig als je lekkere dingen in de supermarkt wilt kopen of op restaurant wilt gaan) ook nog eens ecocheques krijgt, en je zit met de handen in het haar wat je daar nu in godsnaam mee kopen zou, dan heb ik een heerlijke tip. Je kunt er namelijk niet enkel grasmatten mee kopen en bijenkastjes, herbruikbare luiers, nestkastjes en houten speelgoed, tweedehandskleren en milieuvriendelijke verf, maar…… ook biologische wijn! Jawel. Biologische groenten en fruit ook trouwens. Logisch.
Maar dat van die wijn dat wist ik eerlijk gezegd niet. En er bestaan tegenwoordig wel degelijk uitstekende biologische wijnen. Als je dan nog een beetje uitkijkt, en in één van de vele actieweken in je supermarkt wijn gaat kopen, dan zijn er soms zo’n goede aanbiedingen dat je met je ecocheques makkelijk 24 uitstekende flessen bio-wijn kunt kopen. Dat vult de wijnkelder al aardig, niet?
Die van mij vervallen net voor de zomer, (check die van jou ook maar eens want het zou zonde zijn als je daar slordig mee bent) dus dit weekend ga ik mijn winkelkarretje weer eens vullen met een paar heerlijke wijntjes. Met vriendelijke dank aan mijn baas en de regering. Geen idee of dat de bedoeling was van de overheid trouwens, wanneer ze de ecocheques in het leven riepen, om ons te trakteren, maar hey, we kunnen er maar eens goed op klinken! Gezondheid! En cheers dus, op de ecocheques!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer