LAAT JE ECOCHEQUES NIET VERVALLEN. KOOP WIJN!

Even een klein maar heel fijn wist-je-datje. Als je van je baas naast maaltijdcheques (altijd handig als je lekkere dingen in de supermarkt wilt kopen of op restaurant wilt gaan) ook nog eens ecocheques krijgt, en je zit met de handen in het haar wat je daar nu in godsnaam mee kopen zou, dan heb ik een heerlijke tip. Je kunt er namelijk niet enkel grasmatten mee kopen en bijenkastjes, herbruikbare luiers, nestkastjes en houten speelgoed, tweedehandskleren en milieuvriendelijke verf, maar…… ook biologische wijn! Jawel. Biologische groenten en fruit ook trouwens. Logisch.

Maar dat van die wijn dat wist ik eerlijk gezegd niet. En er bestaan tegenwoordig wel degelijk uitstekende biologische wijnen. Als je dan nog een beetje uitkijkt, en in één van de vele actieweken in je supermarkt wijn gaat kopen, dan zijn er soms zo’n goede aanbiedingen dat je met je ecocheques makkelijk 24 uitstekende flessen bio-wijn kunt kopen. Dat vult de wijnkelder al aardig, niet?

Die van mij vervallen net voor de zomer, (check die van jou ook maar eens want het zou zonde zijn als je daar slordig mee bent) dus dit weekend ga ik mijn winkelkarretje weer eens vullen met een paar heerlijke wijntjes. Met vriendelijke dank aan mijn baas en de regering. Geen idee of dat de bedoeling was van de overheid trouwens, wanneer ze de ecocheques in het leven riepen, om ons te trakteren, maar hey, we kunnen er maar eens goed op klinken! Gezondheid! En cheers dus, op de ecocheques!