Ik hou heel veel van Zeeuwse mosselen, dat weten jullie. Ik eet ze graag puur natuur, met wat brood bij, of Belgische frietjes, maar maak er ook graag originele gerechten mee. Het is een gezond en lekker product. En ik heb bijzonder veel sympathie voor de Zeeuwen, die er toch maar mooi voor zorgen dat wij Belgen elk jaar lekker kunnen smullen van hun heerlijke mosseltjes, nog meer dan de Nederlanders dat zelf doen trouwens!
Twee jaar geleden, in 2017, organiseerden de Zeeuwse mosselkwekers al eens een fantastisch event waarbij 500 mosselliefhebbers aan een lange tafel van 150 meter kwamen aanschuiven om mee te smullen van een heerlijke portie Zeeuwse mosselen. En dat gaan ze volgende week nog eens dubbel en dik overdoen: het record moet scherper worden gesteld!
Op zondag 6 oktober kunnen maar liefst 550 personen aanschuiven aan de Langste Mosseltafel van België. De tafel met een lengte van 175 meter staat opgesteld in de shelter van Park Spoor Noord in Antwerpen. Johan Boskamp komt ook mee smullen, en wij van Would Be Chef zetten als grote fan van mosselen ook graag onze schouders onder dit plezante initiatief.
Wil jij hierbij zijn? Voor slechts € 5,- reserveer je een zitje aan de langste mosseltafel van België en krijg je een heerlijke Zeeuwse mosselmaaltijd en twee drankjes. En het mooie is: je steunt ook nog eens het goede doel want je € 5,- gaan integraal naar de Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, die strijdt tegen prostaatkanker.
Klik hier & schrijf je nu in op de website van de Langste Mosseltafel!
WAAR
Park Spoor Noord
Ellermanstraat
Antwerpen 2060
PROGRAMMA
11:30 tot 12:30 Registratie
13:00 Aanschuiven aan Langste Mosseltafel van België
13:30 Mosselen worden geserveerd
16:00 Einde
Surf naar de website van de Zeeuwse mosselen voor meer informatie!
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer