Ik hou heel veel van Zeeuwse mosselen, dat weten jullie. Ik eet ze graag puur natuur, met wat brood bij, of Belgische frietjes, maar maak er ook graag originele gerechten mee. Het is een gezond en lekker product. En ik heb bijzonder veel sympathie voor de Zeeuwen, die er toch maar mooi voor zorgen dat wij Belgen elk jaar lekker kunnen smullen van hun heerlijke mosseltjes, nog meer dan de Nederlanders dat zelf doen trouwens!
Twee jaar geleden, in 2017, organiseerden de Zeeuwse mosselkwekers al eens een fantastisch event waarbij 500 mosselliefhebbers aan een lange tafel van 150 meter kwamen aanschuiven om mee te smullen van een heerlijke portie Zeeuwse mosselen. En dat gaan ze volgende week nog eens dubbel en dik overdoen: het record moet scherper worden gesteld!
Op zondag 6 oktober kunnen maar liefst 550 personen aanschuiven aan de Langste Mosseltafel van België. De tafel met een lengte van 175 meter staat opgesteld in de shelter van Park Spoor Noord in Antwerpen. Johan Boskamp komt ook mee smullen, en wij van Would Be Chef zetten als grote fan van mosselen ook graag onze schouders onder dit plezante initiatief.
Wil jij hierbij zijn? Voor slechts € 5,- reserveer je een zitje aan de langste mosseltafel van België en krijg je een heerlijke Zeeuwse mosselmaaltijd en twee drankjes. En het mooie is: je steunt ook nog eens het goede doel want je € 5,- gaan integraal naar de Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, die strijdt tegen prostaatkanker.
Klik hier & schrijf je nu in op de website van de Langste Mosseltafel!
WAAR
Park Spoor Noord
Ellermanstraat
Antwerpen 2060
PROGRAMMA
11:30 tot 12:30 Registratie
13:00 Aanschuiven aan Langste Mosseltafel van België
13:30 Mosselen worden geserveerd
16:00 Einde
Surf naar de website van de Zeeuwse mosselen voor meer informatie!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer