Iedereen weet dat ik een intense wandelaar ben. Ik heb altijd graag gestapt, maar een kleine tien jaar geleden ben ik toch een stuk fanatieker geworden. Ik was door “het goede leven” gewoon veel te zwaar geworden. En omdat ik echt niet hou van sporten maar wel voelde dat ik meer moest gaan bewegen, ben ik begonnen met wandelen. Het is sowieso de beste manier om vet te verbranden, en het is nog eens heel ontspannend ook. Al bijna tien jaar lang helpt dat wandelen mij om veel gezonder te leven, mijn gewicht onder controle te houden, en om mijn hoofd eens goed leeg te maken. Niks dan voordelen, zo lijkt het wel.
En toch was er één ding waar ik de voorbije jaren wel eens last van had: en dat was wat overbelasting op m’n gewrichten en spieren. Niet onlogisch, als je weet dat ik toch minstens 100 kilometer per week wandel. Dan ben je, hoe gezond sporten ook is, toch een klein beetje je fysieke gestel aan het overbelasten. Niet dat ik echt afzag van de pijn, dat niet, maar ik ervaarde wel geregeld dat zeurderige gevoel in mijn gewrichten en spieren. Ook mensen die veel fietsen of veel dezelfde bewegingen moeten maken op hun werk zullen dat gevoel wel herkennen.
Bijna twee jaar geleden presenteerden Anke en ik voor het goede doel (Rode Neuzendag) een “gesponsorde” Joe-ochtendshow bij het famaceutische bedrijf EG. Lieve, een goede vriendin van mij, is daar marketingdirectrice. Lieve weet dat ik heel veel wandel. En toen we aan het kletsen waren over de producten die EG verdeelt, sprak ze met veel enthousiasme over CURCUFEN, een voedingssupplement op basis van o.a. curcuma, dat spier- en gewrichtspijn aanzienlijk zou verminderen. Ik had toen eerlijk gezegd nog niet van CURCUFEN gehoord. Maar Lieve legde me uit dat zij zelf als fervente fietser veel minder gewricht- en spierklachten had sinds ze CURCUFEN gebruikte, en ze vond dat ik als fanatiek wandelaar ook eens het product moest uittesten.
Laat me maar meteen eerlijk zijn, ik ben nogal sceptisch als het over voedingssupplementen gaat. Maar dit wou ik toch eens uitproberen. En ik zou het nooit schrijven als ik het effect niet zou voelen, maar sinds ik zelf de CURCUFEN capsules neem heb ik totaal geen last meer van die zeurderige gewricht- en spierpijn wanneer ik in een drukke wandelperiode zit. Pijn die je niet meer voelt, dat went heel snel. Maar het is me wel een paar keer overkomen dat ik een periode stopte met het gebruik van CURCUFEN. Omdat het doosje leeg was of zo. En een keer of twee toen ik een langere periode in Barcelona was, en geen CURCUFEN mee had genomen.
En in die periodes voelde ik al snel de overbelasting terugkomen. Het beste bewijs dat het voor mij dus werkt, en daarom durf ik het ook andere wandelaars, lopers en fietsers aanraden. Ik ben er echt mee gebaat, en de kans is groot dat het jou ook zal helpen ongeacht je leeftijd. Daarom gaan we de komende tijd ook een samenwerking aan. Ik ga als ambassadeur CURCUFEN mee proberen bekend te maken en een aantal toffe wandelevents organiseren. Het is een commerciële samenwerking waarin ik geloof, omdat bewegen zo belangrijk is voor elk van ons, maar dan wel op een gezonde manier, zonder overlast.
Maar wat is CURCUFEN eigenlijk? Wel, het is een voedingssupplement op basis van Curcuma longa en Boswellia serrata extracten en vitamines D en C. Ik gebruik graag kurkuma in mijn gerechten, en het is bekend dat kurkuma een krachtig anti-oxidant is dat de gewrichten ondersteunt. Alleen zou je er bij wijze van spreken kilo’s moeten van eten om echt effect te hebben op je gezondheid. Bij CURCUFEN slik je het echter in geconcentreerde vorm. Ook het extract van Boswella serrata, een boompje dat groeit in het noorden van India, delen van Afrika en enkele Arabische landen, helpt om de gewrichten te ondersteunen. Vitamine D3 – de krachtigste vorm van vitamine D – draagt onder meer bij tot de goede werking van de spieren.
CURCUFEN is verschillend van andere kurkumasupplementen omdat het gebruik maakt van de NovaSOL® technologie waarbij deze extracten opgelost worden in een vloeibare basis. Daardoor is de opname veel efficiënter, en door de Licaps technologie (dunnere capsules) wordt ook een veel snellere opname gegarandeerd. Voor meer informatie surf naar de CURCUFEN website.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer