Iedereen weet dat ik een intense wandelaar ben. Ik heb altijd graag gestapt, maar een kleine tien jaar geleden ben ik toch een stuk fanatieker geworden. Ik was door “het goede leven” gewoon veel te zwaar geworden. En omdat ik echt niet hou van sporten maar wel voelde dat ik meer moest gaan bewegen, ben ik begonnen met wandelen. Het is sowieso de beste manier om vet te verbranden, en het is nog eens heel ontspannend ook. Al bijna tien jaar lang helpt dat wandelen mij om veel gezonder te leven, mijn gewicht onder controle te houden, en om mijn hoofd eens goed leeg te maken. Niks dan voordelen, zo lijkt het wel.
En toch was er één ding waar ik de voorbije jaren wel eens last van had: en dat was wat overbelasting op m’n gewrichten en spieren. Niet onlogisch, als je weet dat ik toch minstens 100 kilometer per week wandel. Dan ben je, hoe gezond sporten ook is, toch een klein beetje je fysieke gestel aan het overbelasten. Niet dat ik echt afzag van de pijn, dat niet, maar ik ervaarde wel geregeld dat zeurderige gevoel in mijn gewrichten en spieren. Ook mensen die veel fietsen of veel dezelfde bewegingen moeten maken op hun werk zullen dat gevoel wel herkennen.
Bijna twee jaar geleden presenteerden Anke en ik voor het goede doel (Rode Neuzendag) een “gesponsorde” Joe-ochtendshow bij het famaceutische bedrijf EG. Lieve, een goede vriendin van mij, is daar marketingdirectrice. Lieve weet dat ik heel veel wandel. En toen we aan het kletsen waren over de producten die EG verdeelt, sprak ze met veel enthousiasme over CURCUFEN, een voedingssupplement op basis van o.a. curcuma, dat spier- en gewrichtspijn aanzienlijk zou verminderen. Ik had toen eerlijk gezegd nog niet van CURCUFEN gehoord. Maar Lieve legde me uit dat zij zelf als fervente fietser veel minder gewricht- en spierklachten had sinds ze CURCUFEN gebruikte, en ze vond dat ik als fanatiek wandelaar ook eens het product moest uittesten.
Laat me maar meteen eerlijk zijn, ik ben nogal sceptisch als het over voedingssupplementen gaat. Maar dit wou ik toch eens uitproberen. En ik zou het nooit schrijven als ik het effect niet zou voelen, maar sinds ik zelf de CURCUFEN capsules neem heb ik totaal geen last meer van die zeurderige gewricht- en spierpijn wanneer ik in een drukke wandelperiode zit. Pijn die je niet meer voelt, dat went heel snel. Maar het is me wel een paar keer overkomen dat ik een periode stopte met het gebruik van CURCUFEN. Omdat het doosje leeg was of zo. En een keer of twee toen ik een langere periode in Barcelona was, en geen CURCUFEN mee had genomen.
En in die periodes voelde ik al snel de overbelasting terugkomen. Het beste bewijs dat het voor mij dus werkt, en daarom durf ik het ook andere wandelaars, lopers en fietsers aanraden. Ik ben er echt mee gebaat, en de kans is groot dat het jou ook zal helpen ongeacht je leeftijd. Daarom gaan we de komende tijd ook een samenwerking aan. Ik ga als ambassadeur CURCUFEN mee proberen bekend te maken en een aantal toffe wandelevents organiseren. Het is een commerciële samenwerking waarin ik geloof, omdat bewegen zo belangrijk is voor elk van ons, maar dan wel op een gezonde manier, zonder overlast.
Maar wat is CURCUFEN eigenlijk? Wel, het is een voedingssupplement op basis van Curcuma longa en Boswellia serrata extracten en vitamines D en C. Ik gebruik graag kurkuma in mijn gerechten, en het is bekend dat kurkuma een krachtig anti-oxidant is dat de gewrichten ondersteunt. Alleen zou je er bij wijze van spreken kilo’s moeten van eten om echt effect te hebben op je gezondheid. Bij CURCUFEN slik je het echter in geconcentreerde vorm. Ook het extract van Boswella serrata, een boompje dat groeit in het noorden van India, delen van Afrika en enkele Arabische landen, helpt om de gewrichten te ondersteunen. Vitamine D3 – de krachtigste vorm van vitamine D – draagt onder meer bij tot de goede werking van de spieren.
CURCUFEN is verschillend van andere kurkumasupplementen omdat het gebruik maakt van de NovaSOL® technologie waarbij deze extracten opgelost worden in een vloeibare basis. Daardoor is de opname veel efficiënter, en door de Licaps technologie (dunnere capsules) wordt ook een veel snellere opname gegarandeerd. Voor meer informatie surf naar de CURCUFEN website.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer