Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?
Nieuws

Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?

Tonijn met cacao? Is dat een lekkere combinatie of draait je maag? Ik begrijp dat het idee alleen al je de wenkbrauwen doet fronsen, maar het is in feite onterecht. In de Italiaanse keuken wordt puur cacaopoeder, zonder suiker, namelijk vaak gebruikt in gerechten. In Venetië is er een specialiteit Cicchetti al Tonno e Cacao, een heerlijk aperitief-hapje bestaande uit een stukje geroosterd brood, wat tonijnsalade, en afgewerkt met puur cacaopoeder.

Voor dit inventieve hapje heb je in feite weinig ingrediënten nodig én je maakt het klaar in een handomdraai.
Rooster een sneetje stokbrood, ciabatta of wat je in huis hebt. Neem een blikje tonijn, voeg er wat mayonnaise en olijfolie aan toe, bedoeling is dat je een smeuïge massa krijgt, kruid met peper en zout. Beleg het toastje met wat tonijnsla en bestrooi met puur cacaopoeder zonder suiker. Een subtiele combinatie die je smaakpapillen ongetwijfeld zal prikkelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Kan zwarte chocolade tijdens een dieet?

Nu ik een kleine maand aan het diëten en extra aan het sporten ben, probeer ik met echte zondes wat voorzichtig te zijn. Ik drink veel minder wijn, wat best wel lastig is voor mij, want een glaasje of twee, drie bij het eten was een dagelijkse plezante gewoonte … Lees meer

Vier de nationale feestdag van Mexico met dit zalige eten!

16 september is de dag van de onafhankelijkheid in Mexico, een absolute feestdag daar. Ik ben gek op Mexicaans eten, zeker als het top is klaar gemaakt en niet al te spicy … Lees meer

Ken jij het verschil tussen linguini, spaghetti en tagliatelle?

Zondag 15 september is linguini dag (of “linguine dag”). Het is een soort pasta die afkomstig is uit Italië. Het lijkt wat op spaghetti, maar is platter en iets breder, met de vorm van een lang, dunne lint … Lees meer

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer

Dit zou een ober toch echt niet mogen doen…

Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Een grote fout die ik maak in mijn keuken, en jij wellicht ook…

24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer