Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?
Nieuws

Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?

Tonijn met cacao? Is dat een lekkere combinatie of draait je maag? Ik begrijp dat het idee alleen al je de wenkbrauwen doet fronsen, maar het is in feite onterecht. In de Italiaanse keuken wordt puur cacaopoeder, zonder suiker, namelijk vaak gebruikt in gerechten. In Venetië is er een specialiteit Cicchetti al Tonno e Cacao, een heerlijk aperitief-hapje bestaande uit een stukje geroosterd brood, wat tonijnsalade, en afgewerkt met puur cacaopoeder.

Voor dit inventieve hapje heb je in feite weinig ingrediënten nodig én je maakt het klaar in een handomdraai.
Rooster een sneetje stokbrood, ciabatta of wat je in huis hebt. Neem een blikje tonijn, voeg er wat mayonnaise en olijfolie aan toe, bedoeling is dat je een smeuïge massa krijgt, kruid met peper en zout. Beleg het toastje met wat tonijnsla en bestrooi met puur cacaopoeder zonder suiker. Een subtiele combinatie die je smaakpapillen ongetwijfeld zal prikkelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer