Tonijn met cacao? Is dat een lekkere combinatie of draait je maag? Ik begrijp dat het idee alleen al je de wenkbrauwen doet fronsen, maar het is in feite onterecht. In de Italiaanse keuken wordt puur cacaopoeder, zonder suiker, namelijk vaak gebruikt in gerechten. In Venetië is er een specialiteit Cicchetti al Tonno e Cacao, een heerlijk aperitief-hapje bestaande uit een stukje geroosterd brood, wat tonijnsalade, en afgewerkt met puur cacaopoeder.
Voor dit inventieve hapje heb je in feite weinig ingrediënten nodig én je maakt het klaar in een handomdraai.
Rooster een sneetje stokbrood, ciabatta of wat je in huis hebt. Neem een blikje tonijn, voeg er wat mayonnaise en olijfolie aan toe, bedoeling is dat je een smeuïge massa krijgt, kruid met peper en zout. Beleg het toastje met wat tonijnsla en bestrooi met puur cacaopoeder zonder suiker. Een subtiele combinatie die je smaakpapillen ongetwijfeld zal prikkelen.
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer