Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?
Nieuws

Lekker of afschuwelijk: tonijn met cacao?

Tonijn met cacao? Is dat een lekkere combinatie of draait je maag? Ik begrijp dat het idee alleen al je de wenkbrauwen doet fronsen, maar het is in feite onterecht. In de Italiaanse keuken wordt puur cacaopoeder, zonder suiker, namelijk vaak gebruikt in gerechten. In Venetië is er een specialiteit Cicchetti al Tonno e Cacao, een heerlijk aperitief-hapje bestaande uit een stukje geroosterd brood, wat tonijnsalade, en afgewerkt met puur cacaopoeder.

Voor dit inventieve hapje heb je in feite weinig ingrediënten nodig én je maakt het klaar in een handomdraai.
Rooster een sneetje stokbrood, ciabatta of wat je in huis hebt. Neem een blikje tonijn, voeg er wat mayonnaise en olijfolie aan toe, bedoeling is dat je een smeuïge massa krijgt, kruid met peper en zout. Beleg het toastje met wat tonijnsla en bestrooi met puur cacaopoeder zonder suiker. Een subtiele combinatie die je smaakpapillen ongetwijfeld zal prikkelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer

Na de verschrikkelijke brand is dit toprestaurant terug!

Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer

Kun je een volledige pompoen in de oven bereiden?

In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer

Wat is de pizza calzone eigenlijk?

De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer