Leuven: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Leuven: de hotspots volgens local foodies

Leuven, bekend als de eeuwige studentenstad … is veel meer dan enkel studeren! Leuven bruist en is de plek bij uitstek om te gaan shoppen, wat cultuur op te snuiven en te genieten van héérlijk culinair tafelen. Inspiratie nodig om je lunch of diner te reserveren? Would Be Chef helpt je graag op weg met de plekjes waar de local foodies uit Leuven zelf de benen onder tafel schuiven. Maak kennis met Nanja Massy, Lorin Parys en Evelyne Dumon & kom te weten waar zij gaan eten.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Nanja Massy

https://www.instagram.com/p/BmwKuE2Ca25/?hl=nl

Verslaafd aan beauty & hair én bovendien stevig bezig op Instagram dat is Nanja Massy. Nanja is geboren & getogen in Leuven en een halfjaar geleden ook daar getrouwd. Samen met haar hubby Willem woont ze nu in Kessel-Lo maar fietst op 15 min naar het centrum. Nanja is een foodie en heeft een ellenlange lijst aanraders voor haar stad. Zelf kiest ze graag voor een goeie Italiaan, want ze is verknocht aan pizza & pasta. Daarom deelt ze graag haar geheime tip voor Leuven: Baracca.

Baracca is vooral gekend voor hun foodsharing concept van vlees- tot visgerechten en hun pizza’s. “Mijn grootste verslaving is hun pizza met tuna tataki of de kip met bbq-saus. Als aperitief neem ik er meestal oesters én een glaasje prosecco”, vertelt Nanja. Baracca serveert zeer luchtige pizza’s met verrassende en heerlijke smaken, die bovendien makkelijk verteren. De gerechten zijn origineel en worden prachtig geserveerd. Nanja kan je er vooral spotten op vrijdag- of zaterdagavond, en af en toe op het gezellige terras in zomer en winter.

Baracca
Tiensestraat 34
3000 Leuven
www.baracca.be

Lorin Parys – Zoff

https://www.instagram.com/p/BlaMhtqF9Ic/?hl=nl

Advocaat & politicus in hart en nieren. Lorin Parys kent Leuven al jaren uit z’n broekzak. Hij is er geboren en getrouwd met zijn echtgenoot Bart en is er papa van twee pleegkindjes en een adoptiedochter. Lorin is apetrots op zijn Leuvense roots. Hij eet er bovendien op heel veel plekken graag en goed, van Le Chameau s’en fout, Bar Louis tot In De Gloria. Maar als hij slechts 1 adres mag aanraden dan kiest hij voor Zoff in de Mechelsestraat.

“We zijn goed bevriend met de eigenaars Max en Graziella. Voor mij en mijn echtgenoot is het daarom ook altijd een beetje thuiskomen. Heerlijk om samen met Bart een momentje te stelen aan de bar of aan tafel. Heel Leuven waait er binnen en dat maakt het net, naast het eten, zo leuk!”, benadrukt Lorin. Op de kaart kiest Lorin altijd voor de tagliere of de lasagne al forno. Zoff geeft je bovendien de mogelijkheid om er snel en goedkoop te eten of uitgebreid te tafelen. Je kiest er uit echte Italiaanse gerechten gemaakt met authentieke ingrediënten. Check ook zeker de prima cocktail- en wijnkaart! Bij Zoff waan je je in Italië en word je hartelijk ontvangen door Max & Graziella. “Ik ga er vaak heen in de week voor een lunch met mijn man of een afspraak voor het werk of  ’s avonds in het weekend met vrienden om een glas te drinken en met iedereen een babbeltje te slaan”, aldus Lorin.

Zoff
Mechelsestraat 25
3000 Leuven
016/29.75.10
www.zoff.be

Evelyne Dumon

https://www.instagram.com/p/Bn1U6QGne6t/

Als je fashion zegt in Leuven dan kom je al snel bij Liv uit, én dus ook bij Evelyne Dumon. Evelyne is het creatieve brein achter de multibrand boutique waar ladies Franse brands shoppen als Designers remix, Isabel Marant, Nanushka, See By Chloé en vele andere. Evelyne woont al 31 jaar in Leuven. Haar ouders hadden jarenlang een zaak in de stad. Zelf woont en werkt ze ook in het centrum. Evelyne eet in Leuven bij klassiekers als Zoff of bij Kaminksky maar ook bij nieuwkomers als Fragma.

“Fragma is perfect om wat later te gaan dineren. Ze hebben bovendien één van de mooiste terrassen in Leuven, zo helemaal met natuurelementen, -materialen en prachtige kleuren”, verklaart Evelyne. Qua interieur zit je bij Fragma inderdaad goed want het interieur doet je meteen denken aan Bali. Fragma serveert een gezonde en vernieuwende keuken met natuurlijke en seizoensgebonden gerechten. Denk maar aan ricotta met gerookte paling en bietjes of wilde eend, pastinaak en chatenaywortel. Evelyne gaat hier altijd voor vis. En wanneer kan je er haar vooral spotten? “Liefst elke warme zomeravond als dat kan.”

Fragma
Bondgenotenlaan 114
3000 Leuven
016/90.66.12
restaurantfragma.be

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer