Leuven: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Leuven: de hotspots volgens local foodies

Leuven, bekend als de eeuwige studentenstad … is veel meer dan enkel studeren! Leuven bruist en is de plek bij uitstek om te gaan shoppen, wat cultuur op te snuiven en te genieten van héérlijk culinair tafelen. Inspiratie nodig om je lunch of diner te reserveren? Would Be Chef helpt je graag op weg met de plekjes waar de local foodies uit Leuven zelf de benen onder tafel schuiven. Maak kennis met Nanja Massy, Lorin Parys en Evelyne Dumon & kom te weten waar zij gaan eten.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Nanja Massy

https://www.instagram.com/p/BmwKuE2Ca25/?hl=nl

Verslaafd aan beauty & hair én bovendien stevig bezig op Instagram dat is Nanja Massy. Nanja is geboren & getogen in Leuven en een halfjaar geleden ook daar getrouwd. Samen met haar hubby Willem woont ze nu in Kessel-Lo maar fietst op 15 min naar het centrum. Nanja is een foodie en heeft een ellenlange lijst aanraders voor haar stad. Zelf kiest ze graag voor een goeie Italiaan, want ze is verknocht aan pizza & pasta. Daarom deelt ze graag haar geheime tip voor Leuven: Baracca.

Baracca is vooral gekend voor hun foodsharing concept van vlees- tot visgerechten en hun pizza’s. “Mijn grootste verslaving is hun pizza met tuna tataki of de kip met bbq-saus. Als aperitief neem ik er meestal oesters én een glaasje prosecco”, vertelt Nanja. Baracca serveert zeer luchtige pizza’s met verrassende en heerlijke smaken, die bovendien makkelijk verteren. De gerechten zijn origineel en worden prachtig geserveerd. Nanja kan je er vooral spotten op vrijdag- of zaterdagavond, en af en toe op het gezellige terras in zomer en winter.

Baracca
Tiensestraat 34
3000 Leuven
www.baracca.be

Lorin Parys – Zoff

https://www.instagram.com/p/BlaMhtqF9Ic/?hl=nl

Advocaat & politicus in hart en nieren. Lorin Parys kent Leuven al jaren uit z’n broekzak. Hij is er geboren en getrouwd met zijn echtgenoot Bart en is er papa van twee pleegkindjes en een adoptiedochter. Lorin is apetrots op zijn Leuvense roots. Hij eet er bovendien op heel veel plekken graag en goed, van Le Chameau s’en fout, Bar Louis tot In De Gloria. Maar als hij slechts 1 adres mag aanraden dan kiest hij voor Zoff in de Mechelsestraat.

“We zijn goed bevriend met de eigenaars Max en Graziella. Voor mij en mijn echtgenoot is het daarom ook altijd een beetje thuiskomen. Heerlijk om samen met Bart een momentje te stelen aan de bar of aan tafel. Heel Leuven waait er binnen en dat maakt het net, naast het eten, zo leuk!”, benadrukt Lorin. Op de kaart kiest Lorin altijd voor de tagliere of de lasagne al forno. Zoff geeft je bovendien de mogelijkheid om er snel en goedkoop te eten of uitgebreid te tafelen. Je kiest er uit echte Italiaanse gerechten gemaakt met authentieke ingrediënten. Check ook zeker de prima cocktail- en wijnkaart! Bij Zoff waan je je in Italië en word je hartelijk ontvangen door Max & Graziella. “Ik ga er vaak heen in de week voor een lunch met mijn man of een afspraak voor het werk of  ‘s avonds in het weekend met vrienden om een glas te drinken en met iedereen een babbeltje te slaan”, aldus Lorin.

Zoff
Mechelsestraat 25
3000 Leuven
016/29.75.10
www.zoff.be

Evelyne Dumon

https://www.instagram.com/p/Bn1U6QGne6t/

Als je fashion zegt in Leuven dan kom je al snel bij Liv uit, én dus ook bij Evelyne Dumon. Evelyne is het creatieve brein achter de multibrand boutique waar ladies Franse brands shoppen als Designers remix, Isabel Marant, Nanushka, See By Chloé en vele andere. Evelyne woont al 31 jaar in Leuven. Haar ouders hadden jarenlang een zaak in de stad. Zelf woont en werkt ze ook in het centrum. Evelyne eet in Leuven bij klassiekers als Zoff of bij Kaminksky maar ook bij nieuwkomers als Fragma.

“Fragma is perfect om wat later te gaan dineren. Ze hebben bovendien één van de mooiste terrassen in Leuven, zo helemaal met natuurelementen, -materialen en prachtige kleuren”, verklaart Evelyne. Qua interieur zit je bij Fragma inderdaad goed want het interieur doet je meteen denken aan Bali. Fragma serveert een gezonde en vernieuwende keuken met natuurlijke en seizoensgebonden gerechten. Denk maar aan ricotta met gerookte paling en bietjes of wilde eend, pastinaak en chatenaywortel. Evelyne gaat hier altijd voor vis. En wanneer kan je er haar vooral spotten? “Liefst elke warme zomeravond als dat kan.”

Fragma
Bondgenotenlaan 114
3000 Leuven
016/90.66.12
restaurantfragma.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer