Het is zover, de TOP 50 van de wereld werd vanavond voorgesteld in Singapore. Wat nieuw was dit jaar was dat restaurants voortaan nooit meer dan één keer op de eerste plaats kunnen eindigen.
Dus Osteria Francescana kon dit jaar dus zeker niet de nummer één worden, net als El Celler De Can Roca, The Fat Duck, Eleven Madison Park etc… Noma wel omdat het oude Noma dicht is en er nu een Noma 2.0 bestaat, en die is dan ook op Nummer 2 geëindigd.
Maar er is dus vooral goed nieuws voor ons land met op plaats 43 Hof Van Cleve.
En er is een nieuwe nummer 1: Mirazur in Menton in Frankrijk.
Dit zijn ze: de vijftig beste restaurants van het afgelopen jaar. We hebben bij alle restaurants de link toegevoegd zodat je zelf de sites kunt bekijken… en wie weet ook boeken…
50 Schloss Schauenstein (Fürstenau, Zwitserland)
48 Ultraviolet (Shanghai, China)
47 Benu (San Franciso, Verenigde Staten)
46 Librije (Zwolle, Nederland)
45 Suhring (Bangkok, Thailand)
44 The Test Kicthen (Kaapstad, Zuid-Afrika)
43 Hof Van Cleve (Kruishoutem, België)
42 Belcanto (Lissabon, Portugal)
40 Tim Raue (Berlijn, Duitsland)
39 A casa do Porco (Sao Paulo, Brazilië)
38 Hisa Franko (Kobarid, Slovenië)
37 Alinea (Chicago, Verenigde Staten)
36 Le Bernardin (New York, Verenigde Staten)
35 Atelier Crenn (San Francisco, Verenigde Staten)
34 Don Julio (Buenos Aires, Argentinië)
33 Lyle’s (London, Verenigd Koninkrijk)
31 Le Calandre (Rubano, Italië)
28 Blue Hill (New York, Verenigde Staten)
27 The Clove Club (London, Verenigd Koninkrijk)
24 Quintonil (Mexico city, Mexico)
23 Cosme (New York, Verenigde Staten)
21 Frantzen (Stockholm, Zweden)
20 Tickets (Barcelona, Spanje)
19 Twins Garden (Moskou, Rusland)
17 Steirereck (Wenen, Oostenrijk)
16 Alain Ducasse Plaza Athenée (Parijs, Frankrijk)
15 Septime (Parijs, Frankrijk)
14 Azurmendi (Larrabetzu, Spanje)
13 The White Rabbit (Moskou, Rusland)
12 Pujol (Mexico City, Mexico)
9 Disfrutar (Barcelona, Spanje)
7 Mugaritz (San Sebastian, Spanje)
5 Geranium (Copenhagen, Denemarken)
3 Asador Etxebarri (Atxondo, Spanje)
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer