Volg hier live de bekendmaking van de 50 beste restaurants in de wereld
Nieuws

Volg hier live de bekendmaking van de 50 beste restaurants in de wereld

Dit artikel krijgt voortdurend nieuwe updates

18.08

tijd voor de top 10!

1 Noma in Kopenhagen

2  Geranium Kopenhagen

3  Asador Etxebarri in Atxondo Spanje

4  Central in Lima Peri

5  Disfrutar in Barcelona een restaurant op 300 meter van onze flat

6  Frantzen in Stockholm

7  Maldo in Lima Peru

8  Odette in Singapore

9  Pujol in Mexico

10  hoogste klimmer The Chairman in Hong Kong

17.30

op 50 Wolfgat Paternoster Zuid-Afrika

op 49 Azurmendi in Larrabetzu Spanje

op 48 Atelier Crenn in San Francisco

op 47 Maaemo in Oslo

op 46 Leo in Bogota

op 45 nieuw Nobelhart en Schmutzig in Berlijn

op 44 Le Bernardin in New York

op 43 Atomix in New York

op 43 Belcanto in Lissabon

op 42 Alleno in Paris

op 41 Ubud op Bali

op 40 Sühring in Bangkok

op 39 Florilège in Tokyo

op 38 Borago in Chili

op 37 Singlethread in California

op 36 Hof Van Cleve

op 35 Ultraviolet Shanghai

op 34 Burnt Ends in Singapore

op 33 Lyle’s in Londen

op 32 The Clove Club Londen

op 31 Tim Raue in Berlin

op 30 Twins Garden in Moskou

op 29 Reale in Italië

op 28 Benu San Francisco

op 27 Quintonil

op 26 Le Calandre  Rubano

op 25 White Rabbit in Moskou

op 24 Septime in Parijs

op 23 Arpège in Parijs

op 22 Cosme in New York

op 21 Hisa Franko In Slovenië

op 20 nieuw Diverxo in Madrid

op 19 Narisawa in Tokyo

op 18 Piazza Duomo in Alba

op 17 A Casa Do Porco in Sao Paulo

op 16 Elkano in Getaria Spanje

op 15 Hoogste Nieuwe Lido 84 Gardon Riviera in Italië 

op 14 Mugaritz in San Sebastian

op 13 Don Julio in Buenos Aires Argentinië

op 12 Steirereck in Wenen

op 11 Den in Tokyo

17.29

En nu beginnen ze echt aan de Top 50

17.25

Ikoy in London krijgt de One To Watch Award

17.23

hulde aan de restaurants die de Top 100 haalden

op 77 Willem Hiele

op 69 De Librije

op 66 The Jane

17.21

Sergio Herman en Nick Bril komen mooi in beeld als ambassadeurs

17.19

Er wordt een mooi filmpje getoond over het culinaire landschap in Vlaanderen

17.16

Meer dan 1000 foodies van over de hele wereld hebben gestemd voor deze lijst

17.06

Antwerpen en Vlaanderen worden uitgebreid bedankt voor de gastvrijheid

17.00

De chefs van El Celler De Can Roca, Noma, Osteria Francesca, Mirazur en Eleven Madison Park, allemaal gewezen nummers 1 worden gehuldigd

16.55

De inleiding is bezig. Nog even geduld voor de echte start

16.48

De geruchten: Noma uit Kopenhagen opnieuw op de eerste plaats? Of krijgen we een verrassing.

16.45

De topchefs stromen de zaal binnen op het Astridplein in Antwerpen. De show heeft al een kwartier vertraging

Vandaag is echt een super belangrijke dag voor de gastronomie in België. Vlaanderen, en meer bepaald Antwerpen is de plek waar deze namiddag de nieuwe lijst met de 50 beste restaurants van de wereld wordt voorgesteld.

Vorige nummers één van de wereld zijn onder andere El Bulli van 2006 tot 2009, Noma uit Kopenhagen, van 2010 tot 2012 en in 2014, maar ook The French Laundry in Amerika, The Fat Duck in Bray bij Londen, Osteria Francescana in Modena, El Celler de Can Roca in Modena, en Eleven Madison Park in New York. Nummer 1 worden in de wereld zorgt ervoor dat werkelijk iedereen bij je wil komen eten, en in de TOP 50 terechtkomen is sowieso al een gigantische eer. Elk jaar is de bekendmaking van de TOP 50 een topmoment voor de gastronomie.

Toerisme Vlaanderen heeft samen met enkele andere partners kosten noch moeite gespaard om de bekendmaking van de meest prestigieuze gastronomische lijst in de wereld naar ons land te halen. Foodies van over de hele wereld kijken vol spanning uit naar de award-show, de Oscars in de culinaire wereld, en op deze manier komt onze zeer hoogstaande culinaire landschap wereldwijd in de picture te staan.

Normaal kijk ik naar deze show van thuis uit, via een live-stream, maar tot mijn grote vreugde ben ik deze keer ook uitgenodigd en ga ik de uitreiking dus live kunnen bijwonen. Ik zal uiteraard mijn best doen om jullie op de hoogte te houden, en zo zal ik jullie als één van de eerste kunnen vertellen op welke plek onze eigen culinaire tempels zijn beland. Bij de vorige uitreiking was Mirazur het beste restaurant in de wereld, en stond ons Hof Van Cleve van Peter Goossens op plaats 43. Ik maak me sterk dat Peter een paar plaatsen op zal schuiven, en misschien zelfs in de Top 30 zal belanden. Laat ons duimen…

Je kunt de bekendmaking van de 50 beste restaurants van de wereld hier live volgen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer