Dit artikel krijgt voortdurend nieuwe updates
18.08
tijd voor de top 10!
1 Noma in Kopenhagen
2 Geranium Kopenhagen
3 Asador Etxebarri in Atxondo Spanje
4 Central in Lima Peri
5 Disfrutar in Barcelona een restaurant op 300 meter van onze flat
6 Frantzen in Stockholm
7 Maldo in Lima Peru
8 Odette in Singapore
9 Pujol in Mexico
10 hoogste klimmer The Chairman in Hong Kong
17.30
op 50 Wolfgat Paternoster Zuid-Afrika
op 49 Azurmendi in Larrabetzu Spanje
op 48 Atelier Crenn in San Francisco
op 47 Maaemo in Oslo
op 46 Leo in Bogota
op 45 nieuw Nobelhart en Schmutzig in Berlijn
op 44 Le Bernardin in New York
op 43 Atomix in New York
op 43 Belcanto in Lissabon
op 42 Alleno in Paris
op 41 Ubud op Bali
op 40 Sühring in Bangkok
op 39 Florilège in Tokyo
op 38 Borago in Chili
op 37 Singlethread in California
op 36 Hof Van Cleve
op 35 Ultraviolet Shanghai
op 34 Burnt Ends in Singapore
op 33 Lyle’s in Londen
op 32 The Clove Club Londen
op 31 Tim Raue in Berlin
op 30 Twins Garden in Moskou
op 29 Reale in Italië
op 28 Benu San Francisco
op 27 Quintonil
op 26 Le Calandre Rubano
op 25 White Rabbit in Moskou
op 24 Septime in Parijs
op 23 Arpège in Parijs
op 22 Cosme in New York
op 21 Hisa Franko In Slovenië
op 20 nieuw Diverxo in Madrid
op 19 Narisawa in Tokyo
op 18 Piazza Duomo in Alba
op 17 A Casa Do Porco in Sao Paulo
op 16 Elkano in Getaria Spanje
op 15 Hoogste Nieuwe Lido 84 Gardon Riviera in Italië
op 14 Mugaritz in San Sebastian
op 13 Don Julio in Buenos Aires Argentinië
op 12 Steirereck in Wenen
op 11 Den in Tokyo
17.29
En nu beginnen ze echt aan de Top 50
17.25
Ikoy in London krijgt de One To Watch Award
17.23
hulde aan de restaurants die de Top 100 haalden
op 77 Willem Hiele
op 69 De Librije
op 66 The Jane
17.21
Sergio Herman en Nick Bril komen mooi in beeld als ambassadeurs
17.19
Er wordt een mooi filmpje getoond over het culinaire landschap in Vlaanderen
17.16
Meer dan 1000 foodies van over de hele wereld hebben gestemd voor deze lijst
17.06
Antwerpen en Vlaanderen worden uitgebreid bedankt voor de gastvrijheid
17.00
De chefs van El Celler De Can Roca, Noma, Osteria Francesca, Mirazur en Eleven Madison Park, allemaal gewezen nummers 1 worden gehuldigd
16.55
De inleiding is bezig. Nog even geduld voor de echte start
16.48
De geruchten: Noma uit Kopenhagen opnieuw op de eerste plaats? Of krijgen we een verrassing.
16.45
De topchefs stromen de zaal binnen op het Astridplein in Antwerpen. De show heeft al een kwartier vertraging
Vandaag is echt een super belangrijke dag voor de gastronomie in België. Vlaanderen, en meer bepaald Antwerpen is de plek waar deze namiddag de nieuwe lijst met de 50 beste restaurants van de wereld wordt voorgesteld.
Vorige nummers één van de wereld zijn onder andere El Bulli van 2006 tot 2009, Noma uit Kopenhagen, van 2010 tot 2012 en in 2014, maar ook The French Laundry in Amerika, The Fat Duck in Bray bij Londen, Osteria Francescana in Modena, El Celler de Can Roca in Modena, en Eleven Madison Park in New York. Nummer 1 worden in de wereld zorgt ervoor dat werkelijk iedereen bij je wil komen eten, en in de TOP 50 terechtkomen is sowieso al een gigantische eer. Elk jaar is de bekendmaking van de TOP 50 een topmoment voor de gastronomie.
Toerisme Vlaanderen heeft samen met enkele andere partners kosten noch moeite gespaard om de bekendmaking van de meest prestigieuze gastronomische lijst in de wereld naar ons land te halen. Foodies van over de hele wereld kijken vol spanning uit naar de award-show, de Oscars in de culinaire wereld, en op deze manier komt onze zeer hoogstaande culinaire landschap wereldwijd in de picture te staan.
Normaal kijk ik naar deze show van thuis uit, via een live-stream, maar tot mijn grote vreugde ben ik deze keer ook uitgenodigd en ga ik de uitreiking dus live kunnen bijwonen. Ik zal uiteraard mijn best doen om jullie op de hoogte te houden, en zo zal ik jullie als één van de eerste kunnen vertellen op welke plek onze eigen culinaire tempels zijn beland. Bij de vorige uitreiking was Mirazur het beste restaurant in de wereld, en stond ons Hof Van Cleve van Peter Goossens op plaats 43. Ik maak me sterk dat Peter een paar plaatsen op zal schuiven, en misschien zelfs in de Top 30 zal belanden. Laat ons duimen…
Je kunt de bekendmaking van de 50 beste restaurants van de wereld hier live volgen!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer