Dit artikel krijgt voortdurend nieuwe updates
18.08
tijd voor de top 10!
1 Noma in Kopenhagen
2 Geranium Kopenhagen
3 Asador Etxebarri in Atxondo Spanje
4 Central in Lima Peri
5 Disfrutar in Barcelona een restaurant op 300 meter van onze flat
6 Frantzen in Stockholm
7 Maldo in Lima Peru
8 Odette in Singapore
9 Pujol in Mexico
10 hoogste klimmer The Chairman in Hong Kong
17.30
op 50 Wolfgat Paternoster Zuid-Afrika
op 49 Azurmendi in Larrabetzu Spanje
op 48 Atelier Crenn in San Francisco
op 47 Maaemo in Oslo
op 46 Leo in Bogota
op 45 nieuw Nobelhart en Schmutzig in Berlijn
op 44 Le Bernardin in New York
op 43 Atomix in New York
op 43 Belcanto in Lissabon
op 42 Alleno in Paris
op 41 Ubud op Bali
op 40 Sühring in Bangkok
op 39 Florilège in Tokyo
op 38 Borago in Chili
op 37 Singlethread in California
op 36 Hof Van Cleve
op 35 Ultraviolet Shanghai
op 34 Burnt Ends in Singapore
op 33 Lyle’s in Londen
op 32 The Clove Club Londen
op 31 Tim Raue in Berlin
op 30 Twins Garden in Moskou
op 29 Reale in Italië
op 28 Benu San Francisco
op 27 Quintonil
op 26 Le Calandre Rubano
op 25 White Rabbit in Moskou
op 24 Septime in Parijs
op 23 Arpège in Parijs
op 22 Cosme in New York
op 21 Hisa Franko In Slovenië
op 20 nieuw Diverxo in Madrid
op 19 Narisawa in Tokyo
op 18 Piazza Duomo in Alba
op 17 A Casa Do Porco in Sao Paulo
op 16 Elkano in Getaria Spanje
op 15 Hoogste Nieuwe Lido 84 Gardon Riviera in Italië
op 14 Mugaritz in San Sebastian
op 13 Don Julio in Buenos Aires Argentinië
op 12 Steirereck in Wenen
op 11 Den in Tokyo
17.29
En nu beginnen ze echt aan de Top 50
17.25
Ikoy in London krijgt de One To Watch Award
17.23
hulde aan de restaurants die de Top 100 haalden
op 77 Willem Hiele
op 69 De Librije
op 66 The Jane
17.21
Sergio Herman en Nick Bril komen mooi in beeld als ambassadeurs
17.19
Er wordt een mooi filmpje getoond over het culinaire landschap in Vlaanderen
17.16
Meer dan 1000 foodies van over de hele wereld hebben gestemd voor deze lijst
17.06
Antwerpen en Vlaanderen worden uitgebreid bedankt voor de gastvrijheid
17.00
De chefs van El Celler De Can Roca, Noma, Osteria Francesca, Mirazur en Eleven Madison Park, allemaal gewezen nummers 1 worden gehuldigd
16.55
De inleiding is bezig. Nog even geduld voor de echte start
16.48
De geruchten: Noma uit Kopenhagen opnieuw op de eerste plaats? Of krijgen we een verrassing.
16.45
De topchefs stromen de zaal binnen op het Astridplein in Antwerpen. De show heeft al een kwartier vertraging
Vandaag is echt een super belangrijke dag voor de gastronomie in België. Vlaanderen, en meer bepaald Antwerpen is de plek waar deze namiddag de nieuwe lijst met de 50 beste restaurants van de wereld wordt voorgesteld.
Vorige nummers één van de wereld zijn onder andere El Bulli van 2006 tot 2009, Noma uit Kopenhagen, van 2010 tot 2012 en in 2014, maar ook The French Laundry in Amerika, The Fat Duck in Bray bij Londen, Osteria Francescana in Modena, El Celler de Can Roca in Modena, en Eleven Madison Park in New York. Nummer 1 worden in de wereld zorgt ervoor dat werkelijk iedereen bij je wil komen eten, en in de TOP 50 terechtkomen is sowieso al een gigantische eer. Elk jaar is de bekendmaking van de TOP 50 een topmoment voor de gastronomie.
Toerisme Vlaanderen heeft samen met enkele andere partners kosten noch moeite gespaard om de bekendmaking van de meest prestigieuze gastronomische lijst in de wereld naar ons land te halen. Foodies van over de hele wereld kijken vol spanning uit naar de award-show, de Oscars in de culinaire wereld, en op deze manier komt onze zeer hoogstaande culinaire landschap wereldwijd in de picture te staan.
Normaal kijk ik naar deze show van thuis uit, via een live-stream, maar tot mijn grote vreugde ben ik deze keer ook uitgenodigd en ga ik de uitreiking dus live kunnen bijwonen. Ik zal uiteraard mijn best doen om jullie op de hoogte te houden, en zo zal ik jullie als één van de eerste kunnen vertellen op welke plek onze eigen culinaire tempels zijn beland. Bij de vorige uitreiking was Mirazur het beste restaurant in de wereld, en stond ons Hof Van Cleve van Peter Goossens op plaats 43. Ik maak me sterk dat Peter een paar plaatsen op zal schuiven, en misschien zelfs in de Top 30 zal belanden. Laat ons duimen…
Je kunt de bekendmaking van de 50 beste restaurants van de wereld hier live volgen!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer