Verrassend: Loïcs dagelijkse kookshow op VTM wordt anders
Nieuws

Verrassend: Loïcs dagelijkse kookshow op VTM wordt anders

Vlak voor de zomer stond het nieuws redelijk onverwacht in de kranten van DPG Media: Sandra Bekkari zou niet langer het dagelijkse kookblok op VTM voor haar rekening nemen. En de jonge opvolger kwam ook al snel op de proppen: Loïc Van Impe.

Ik kende Loïc al langer van Youtube, waar hij ooit is begonnen als studentenchef, die in plezierige vlotte zelfgemaakte filmpjes kotstudenten leerde koken onder de hashtag #KOTFOOD.  Loïc is van opleiding monteur en heeft dus helemaal geen vorming als chef, maar hij is wel erg spontaan, en sympathiek en is iemand die houdt van eerlijke, lekkere gerechten zonder teveel tralala. What you see is what you get. Een slimme keuze van VTM om weer eens op een andere frisse manier, ook een nieuwe, jongere generatie TV-kijkers aan te spreken, zonder oudere kijkers weg te jagen, denk ik.

Vandaag was er persconferentie over het najaar op VTM. En wat blijkt: Loïc blijft niet plakken in zijn TV-keuken, maar hij gaat op pad. De naam van z’n programma wordt trouwens “Zot Van Koken”. De jonge kerel die geen kok mocht worden gaat elke weekdag op bezoek bij een foodie en tovert erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel. Dat lijkt me een erg slimme en boeiende aanpak. Het is eens iets anders, doet daardoor minder denken aan Jeroen Meus (met wie hij toch wel vergeleken zou kunnen worden) en vooral: het is waar Loïc ook goed in is. Spontane, echte filmpjes zoals we ze kennen van de sociale media. Ik kijk nu al uit naar zijn dagelijkse verschijning, op VTM en online…

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer