Verrassend: Loïcs dagelijkse kookshow op VTM wordt anders
Nieuws

Verrassend: Loïcs dagelijkse kookshow op VTM wordt anders

Vlak voor de zomer stond het nieuws redelijk onverwacht in de kranten van DPG Media: Sandra Bekkari zou niet langer het dagelijkse kookblok op VTM voor haar rekening nemen. En de jonge opvolger kwam ook al snel op de proppen: Loïc Van Impe.

Ik kende Loïc al langer van Youtube, waar hij ooit is begonnen als studentenchef, die in plezierige vlotte zelfgemaakte filmpjes kotstudenten leerde koken onder de hashtag #KOTFOOD.  Loïc is van opleiding monteur en heeft dus helemaal geen vorming als chef, maar hij is wel erg spontaan, en sympathiek en is iemand die houdt van eerlijke, lekkere gerechten zonder teveel tralala. What you see is what you get. Een slimme keuze van VTM om weer eens op een andere frisse manier, ook een nieuwe, jongere generatie TV-kijkers aan te spreken, zonder oudere kijkers weg te jagen, denk ik.

Vandaag was er persconferentie over het najaar op VTM. En wat blijkt: Loïc blijft niet plakken in zijn TV-keuken, maar hij gaat op pad. De naam van z’n programma wordt trouwens “Zot Van Koken”. De jonge kerel die geen kok mocht worden gaat elke weekdag op bezoek bij een foodie en tovert erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel. Dat lijkt me een erg slimme en boeiende aanpak. Het is eens iets anders, doet daardoor minder denken aan Jeroen Meus (met wie hij toch wel vergeleken zou kunnen worden) en vooral: het is waar Loïc ook goed in is. Spontane, echte filmpjes zoals we ze kennen van de sociale media. Ik kijk nu al uit naar zijn dagelijkse verschijning, op VTM en online…

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer