Verrassend: Loïcs dagelijkse kookshow op VTM wordt anders

Vlak voor de zomer stond het nieuws redelijk onverwacht in de kranten van DPG Media: Sandra Bekkari zou niet langer het dagelijkse kookblok op VTM voor haar rekening nemen. En de jonge opvolger kwam ook al snel op de proppen: Loïc Van Impe.

Ik kende Loïc al langer van Youtube, waar hij ooit is begonnen als studentenchef, die in plezierige vlotte zelfgemaakte filmpjes kotstudenten leerde koken onder de hashtag #KOTFOOD.  Loïc is van opleiding monteur en heeft dus helemaal geen vorming als chef, maar hij is wel erg spontaan, en sympathiek en is iemand die houdt van eerlijke, lekkere gerechten zonder teveel tralala. What you see is what you get. Een slimme keuze van VTM om weer eens op een andere frisse manier, ook een nieuwe, jongere generatie TV-kijkers aan te spreken, zonder oudere kijkers weg te jagen, denk ik.

Vandaag was er persconferentie over het najaar op VTM. En wat blijkt: Loïc blijft niet plakken in zijn TV-keuken, maar hij gaat op pad. De naam van z’n programma wordt trouwens “Zot Van Koken”. De jonge kerel die geen kok mocht worden gaat elke weekdag op bezoek bij een foodie en tovert erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel. Dat lijkt me een erg slimme en boeiende aanpak. Het is eens iets anders, doet daardoor minder denken aan Jeroen Meus (met wie hij toch wel vergeleken zou kunnen worden) en vooral: het is waar Loïc ook goed in is. Spontane, echte filmpjes zoals we ze kennen van de sociale media. Ik kijk nu al uit naar zijn dagelijkse verschijning, op VTM en online…