Vlak voor de zomer stond het nieuws redelijk onverwacht in de kranten van DPG Media: Sandra Bekkari zou niet langer het dagelijkse kookblok op VTM voor haar rekening nemen. En de jonge opvolger kwam ook al snel op de proppen: Loïc Van Impe.
Ik kende Loïc al langer van Youtube, waar hij ooit is begonnen als studentenchef, die in plezierige vlotte zelfgemaakte filmpjes kotstudenten leerde koken onder de hashtag #KOTFOOD. Loïc is van opleiding monteur en heeft dus helemaal geen vorming als chef, maar hij is wel erg spontaan, en sympathiek en is iemand die houdt van eerlijke, lekkere gerechten zonder teveel tralala. What you see is what you get. Een slimme keuze van VTM om weer eens op een andere frisse manier, ook een nieuwe, jongere generatie TV-kijkers aan te spreken, zonder oudere kijkers weg te jagen, denk ik.
Vandaag was er persconferentie over het najaar op VTM. En wat blijkt: Loïc blijft niet plakken in zijn TV-keuken, maar hij gaat op pad. De naam van z’n programma wordt trouwens “Zot Van Koken”. De jonge kerel die geen kok mocht worden gaat elke weekdag op bezoek bij een foodie en tovert erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel. Dat lijkt me een erg slimme en boeiende aanpak. Het is eens iets anders, doet daardoor minder denken aan Jeroen Meus (met wie hij toch wel vergeleken zou kunnen worden) en vooral: het is waar Loïc ook goed in is. Spontane, echte filmpjes zoals we ze kennen van de sociale media. Ik kijk nu al uit naar zijn dagelijkse verschijning, op VTM en online…
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer