Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen
Nieuws

Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen

“Dikke proficiat” is misschien een beetje de foute manier om iemand die ooit immens is afgevallen een gelukkige verjaardag te wensen, maar ik mag dat, want ik heb het zelf ook ooit gedaan. Ik kon altijd goed lachen met mopjes over mijn gewicht, vooral als ze van mensen kwamen die me graag zagen of respecteerden. Maar als er iemand is die altijd echt wel ontzettend kon lachen met haar (over)gewicht, dan was het de jarige Margriet Hermans wel. Een heerlijke sympathieke madam.

Margriet wordt vandaag 65 jaar oud. Een dag om te feesten, en te klinken op een zeer succesvol leven. Half jaren 80 brak ze door als zangeres en in de jaren 90 presenteerde ze ontzettend veel succesvolle programma’s op de VRT. Margriet was in die tijd ontzettend zwaar. En dat gewicht gebruikte ze vaak zelf om er grappen over te maken.

Maar op een bepaald moment was haar BMI toch echt veel te hoog geworden en vooral omwille van gezondheidsredenen, onderging Margriet in 2000 toch een maagoperatie. Meer bepaald een bypassoperatie, best een drastische ingreep. Daarbij wordt zo’n driekwart van de maag weggenomen en een deel van de dunne darm overbrugd. Op die manier komen de spijsverteringsenzymen pas laat bij het voedsel waardoor het lichaam minder tijd krijgt om het voedsel te absorberen. Bedoeling was toen om meer dan 50 kilo te verliezen.

Die operatie heeft voor een stuk haar leven gered, zei ze in verschillende interviews. Na de operatie woog ze op een bepaald moment zo’n 75 kilo, nu is dat alweer een tijdje eind de 80. In het ideale geval zou ze, naar eigen zeggen, weer zo’n 20 kilo moeten afvallen. Maar ze is wel gelukkig en blij dat ze ooit de operatie heeft laten doen, “anders zou ik wellicht rond de 200 kilo hebben gewogen vandaag” zei ze een paar jaar geleden in een interview.

Hoe dan ook, Margriet, je bent een voorbeeld voor velen. Je hebt met je warme lach ons fantastisch veel mooie momenten bezorgd, op radio en TV. En het feit dat jij altijd open hebt gepraat over je gewicht en gezondheid, was zeker in die tijd erg verrijkend. We hopen van harte dat je je nog lang goed gaat voelen in je vel, en nog lang gezond zult blijven. En of dat nu met een maatje meer of minder is, maakt niet uit. Je bent een gigantische kanjer, figuurlijk hé! Dikke proficiat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer