Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen
Nieuws

Zo zorgde Margriet Hermans ervoor dat ze geen 200 kilo ging wegen

“Dikke proficiat” is misschien een beetje de foute manier om iemand die ooit immens is afgevallen een gelukkige verjaardag te wensen, maar ik mag dat, want ik heb het zelf ook ooit gedaan. Ik kon altijd goed lachen met mopjes over mijn gewicht, vooral als ze van mensen kwamen die me graag zagen of respecteerden. Maar als er iemand is die altijd echt wel ontzettend kon lachen met haar (over)gewicht, dan was het de jarige Margriet Hermans wel. Een heerlijke sympathieke madam.

Margriet wordt vandaag 65 jaar oud. Een dag om te feesten, en te klinken op een zeer succesvol leven. Half jaren 80 brak ze door als zangeres en in de jaren 90 presenteerde ze ontzettend veel succesvolle programma’s op de VRT. Margriet was in die tijd ontzettend zwaar. En dat gewicht gebruikte ze vaak zelf om er grappen over te maken.

Maar op een bepaald moment was haar BMI toch echt veel te hoog geworden en vooral omwille van gezondheidsredenen, onderging Margriet in 2000 toch een maagoperatie. Meer bepaald een bypassoperatie, best een drastische ingreep. Daarbij wordt zo’n driekwart van de maag weggenomen en een deel van de dunne darm overbrugd. Op die manier komen de spijsverteringsenzymen pas laat bij het voedsel waardoor het lichaam minder tijd krijgt om het voedsel te absorberen. Bedoeling was toen om meer dan 50 kilo te verliezen.

Die operatie heeft voor een stuk haar leven gered, zei ze in verschillende interviews. Na de operatie woog ze op een bepaald moment zo’n 75 kilo, nu is dat alweer een tijdje eind de 80. In het ideale geval zou ze, naar eigen zeggen, weer zo’n 20 kilo moeten afvallen. Maar ze is wel gelukkig en blij dat ze ooit de operatie heeft laten doen, “anders zou ik wellicht rond de 200 kilo hebben gewogen vandaag” zei ze een paar jaar geleden in een interview.

Hoe dan ook, Margriet, je bent een voorbeeld voor velen. Je hebt met je warme lach ons fantastisch veel mooie momenten bezorgd, op radio en TV. En het feit dat jij altijd open hebt gepraat over je gewicht en gezondheid, was zeker in die tijd erg verrijkend. We hopen van harte dat je je nog lang goed gaat voelen in je vel, en nog lang gezond zult blijven. En of dat nu met een maatje meer of minder is, maakt niet uit. Je bent een gigantische kanjer, figuurlijk hé! Dikke proficiat.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer