Super goed nieuws: Anke, mijn lieve collega van de ochtendshow op Joe is deze ochtend bevallen van een heerlijke zoon. Iets over acht vertelde ze live aan de telefoon dat haar kleine Lou grote zus was geworden van kersvers broertje Max. Om 6u35 deze ochtend is de kleine kerel geboren. 54 cm groot en 3 kg 600 zwaar is hij. Moeder en zoon, maar ook zus en papa Tom zijn gezond en gelukkig.
En dat de kleine spruit op zijn lieve mama lijkt, blijkt al uit de eerste verhalen op Anke haar Instagram (waar je trouwens ook een heerlijk filmpje van Max kunt zien). Want wat zijn blijkbaar de hobby’s van Max? Net dezelfde als die van Anke blijkbaar. Slapen en… eten.
En dat is alvast veelbelovend. Gaan we nog goede babbels over hebben op Joe. Want op een zotte manier is dat wel de grootste gelijkenis en meteen ook het grootste verschil tussen Anke en mezelf. We houden allebei van eten. Maar op een lichtjes andere manier, dat wel…
Je kunt Anke geen groot plezier doen met ingewikkelde gastronomie. Hoe gewoner de kost, hoe contenter ze is. De kleine Max zal binnenkort dus wel de geur van vrijdagse frietjes uit de frituur leren kennen… Laar voorlopig staat hij op een dieet van moedermelk, en Anke zelf? Jaa…. Die heeft vanmiddag ook al iets lekkers naar binnen gespeeld…
Nogmaals dikke proficiat Anke, Tom en Lou met de geboorte van Max. Geniet nu maar uitgebreid van jullie grote geluk, en tot heel binnenkort, dan kom ik op bezoek, en dan drinken we een glas bubbels, want dat mag weer!
En tot na je zwangerschapsverlof Anke. Want ik mis je in de ochtend. De geur van opgewarmde spaghetti om 5 uur ’s ochtends in de studio, die mis ik wat minder… maar soit. Luvvvv you!!!!!!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer