Uit een ‘goede voornemens’-onderzoek van marktonderzoeksbureau iVOX en nākd., het merk van gezonde tussendoortjes waar ik ambassadeur van ben, blijkt dat 30% van de Belgen dit jaar gezonder wil gaan eten en 38% wil inzetten op een actievere levensstijl. Maar wist je dat minder dan de helft het daadwerkelijk volhoudt?
Samen met iVOX peilde nākd. naar de goede voornemens van de Belgen voor 2022, maar werd er ook gekeken naar die van vorig jaar. Wat was voor de Belgen belangrijk? Hoelang hielden ze het vol? Waar ging het mis? En vooral: waarom ging het mis? Uit het onderzoek blijkt dat gezond eten een terugkerend goedvoornemen is. Zo is gezonder gaan eten het tweede meest genoemde goede voornemen. 63% daarvan gaat voor meer fruit en groenten, terwijl 56,3% minder wil snoepen en 41,7% meer wil gaan voor gezondere tussendoortjes.
De helft van de Belgen met ‘gezonder eten’ als voornemen, geeft echter aan dat ze deze niet heel het jaar hebben volgehouden. Een vijfde (20%) is hier naar eigen zeggen zelfs nooit aan begonnen of gaf het al op in het begin van het jaar. En dat om verschillende redenen. ‘We vinden geen lekkere alternatieven’ of ‘we verliezen er zo veel tijd mee’ of ‘we ontbreken hierover (betrouwbare) informatie’.
Als oplossing lanceert nākd. daarom samen met ambassadeurs Sandra Bekkari en mezelf vanaf vandaag de #doorbijten-campagne op nākd.’s Instagram-kanaal. We hopen op die manier iedereen een duwtje in de rug te geven. Want het ideale gezonde tussendoortje? Een raw fruit & nut bar van nākd. natuurlijk!
nākd. staat voor gezond snacken binnen een gezonde levensstijl. De raw fruit & nut bars bestaan enkel en alleen uit fruit en noten en zitten dus boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. De repen worden koudgeperst om alle voedingsstoffen te bewaren. Daarnaast bevatten ze geen toegevoegde suikers, honing, siropen, vetten en bewaarmiddelen. Puur natuur en voedzaam dus! Ze zijn een ideaal en lekker tussendoortje want door het gedroogd fruit met noten te combineren worden de vruchtensuikers extra verpakt. Zo hebben ze minder invloed op je bloedsuikerspiegel en heb je langer een voldaan gevoel.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer