Met de trein naar Barcelona? Hoe? Wat? Wanneer?

Speciaal nieuws eerder deze week. Verschillende mensen stuurden het door naar me. Eind 2023 zou je met de nachttrein naar Barcelona kunnen reizen. Of dat geen goede manier zou zijn om mijn ecologische voetafdruk wat te verkleinen? Ik geef toe dat tien jaar geleden een flat kopen in Barcelona en daar vaak heen reizen voor bijna niemand een issue was. Maar steeds meer mensen storen zich aan het feit dat ik soms twee keer per maand heen- en weer vlieg naar onze flat. En dan zou de trein misschien wel een alternatief kunnen zijn.

Ik heb toch maar even uitgezocht hoe concreet die plannen zijn. European Sleeper is het bedrijf dat samen met touroperator Sunweb binnenkort graag nachttreinen wil inzetten naar de Franse skigebieden en in het beste geval zouden ze die trein dan naar Barcelona laten doorrijden. Drie keer per week, en voorlopig enkel in de zomer. Dat zou dus ten vroegste in 2024 zijn. Dat is natuurlijk nog ver weg.

Er is nog geen indicatie over de duur van deze rit, de prijs, het comfort aan boord, en de echte lanceerdatum. Hoe mooi het ook klinkt, het is dus bijzonder voorbarig. Ik zou het sowieso wel eens willen uitproberen als het zo ver is. Een lange nachtelijke rit op een comfortabele trein, het lijkt me wel plezant. Maar of dat nu de manier wordt waarop we al onze reizen naar Barcelona zullen doen, ik betwijfel het sterk. Maar zo om eens uit te testen, graag. Ik hou het in de gaten, en ik hou jullie op de hoogte.