Met deze sporten kun je het meeste calorieën verbranden

Ik durf hier wel eens te beweren dat je met wandelen het beste af kunt vallen. Daar krijg ik wel eens kritiek op omdat je daar nog wel wat kunt over discussiëren. Mensen die aan hardlopen doen of zwemmen sturen dan berichtjes dat die beweringen nergens op slaan. Dat hun sport veel beter is om calorieën te verbranden. Daarom even de puntjes op de i.

Het klopt dat er sporten zijn waarmee je meer en sneller calorieën verbranden kunt dan met wandelen. Maar wandelen heeft het grote voordeel dat je hartslag de hele tijd relatief laag blijft, terwijl je toch een volgehouden fysieke inspanning aan het doen bent, en dat zorgt er voor dat je specifiek vet aan het verbranden bent. En dat is een voordeel ten opzichte van sporten met een veel hogere hartslag.

Wandelen kan op de koop toe bijna iedereen. En je kunt het veel langer volhouden ook. Dus zeker als je lang aan het stappen bent is het effect groot. En geef toe, wie gaat er nu drie uur touwtje springen? Maar drie uur wandelen doe ik meermaals per week! Ik zet toch nog even op een rij voor jou hoe goed de verschillende sporten wel zijn voor de verbranding van caloriën.

 

Wandelen: 546 cal per uur

Bergwandelen: 637 cal per uur

Aerobics: 664 cal per uur

Rolschaatsen: 638 cal per uur

Basket, tennis, voetbal: 728 cal per uur

Hardlopen aan 8 KM Per uur: 755 cal per uur

Traplopen: 819 cal per uur

Zwemmen: 895 cal per uur

Hardlopen aan 13 km per uur: 1074 PER UUR

Touwtjespringen: 1074 per uur