Met deze tien persoonlijke tips van mij wordt 2021 een topjaar!

  1. Maak van alles het beste. Het leven is geen ponykamp. Dat hebben we na 2020 allemaal wel door. Maar positieve mensen halen gewoon veel meer uit het leven dan zeurders. Een glas dat halfleeg is is ook halfvol. En je mag bijtanken.
  2. Neem de goede dingen mee uit de lockdown: meer rust. Meer genieten van kleine dingen. Minder stress. Minder files naar het werk. Je eigen streek en eigen land ontdekken. Genieten van je gezin.
  3. Neem afscheid van alles en iedereen dat je irriteert. Maak eens grote kuis. Het is jouw leven. Balast sleur je toch maar mee. Mensen die de energie uit je wegzuigen, daar heb je niks aan. Laat dat toch niet toe.
  4. Verwen jezelf voldoende. Enkel mensen die zorg dragen voor zichzelf dragen zorg van anderen. Enkel wie zichzelf iets gunt, zal goed zijn voor de mensen rondom zich.
  5. Beweeg. Een gezonde geest krijg je pas in een gezond lichaam. Ikzelf zeg dan: wandel. Maar elke sport is goed. Blijf niet bij de pakken zitten, of bij de haard. Ga naar buiten. Het is goed voor je immuniteit. En voor je geluksgevoel.
  6. Omring je met schoonheid. Lees een goed boek. Ontdek de natuur. Zet nog eens een oude plaat op die je happy maakte als tiener. Verfraai je huis een beetje. Hang eens iets leuks aan de muur. Koop een leuk nieuw kleedje. Weg met de lelijkheid!
  7. Doe eens iets goeds voor een ander. Dat kan vrijwilligerswerk zijn. Of je oude buurman vragen of je niet eens zijn boodschappen moet doen. Geef eens iets aan een goed doel dat je vertrouwt. Mensen die anderen gelukkig maken, zijn dat zelf ook.
  8. Eet gezond. En eet lekker. De twee kunnen makkelijk hand in had gaan. En dat heeft niks met geld te maken. Met de eenvoudigste ingrediƫnten maakte mijn oma de heerlijkste gerechten. Dat probeer ik ook te doen. Gezond en lekker eten geeft je een boost.
  9. Zeg nog vaker eens dat je iemand graag ziet. Dat klinkt melig. Maar het helpt. Knuffelen mocht niet in 2020, en daarom heb ik nog vaker tegen de mensen die ik graag zag dat ook gewoon eens gezegd. Dat doet deugd. Om te zeggen. En ook om te horen. Van een “ik hou van jou” gaat niemand dood. Integendeel.
  10. Last but not least. Wees jezelf. Niemand moet je zeggen hoe je moet leven. Niemand weet helemaal hoe je echt in elkaar zit. Trek je de reacties veel minder aan. Geniet van het leven. En doe dat op jouw manier. Met volle teugen. Je leeft maar 1 keer!