Met deze truc zal je guacamole niet bruin kleuren!

Ontzettend veel mensen zijn gek op guacamole. Ze vinden avocado’s al lekker, en deze Mexicaanse bereiding vinden ze fantastisch. Vandaag is trouwens wereld guacamole dag, een uitstekend moment om er eens zelf te maken. Er is maar één groot nadeel aan deze heerlijke spread, voor je het weet kleurt die van fris groen bruin. En dat ziet er allesbehalve smakelijk uit.

Maar op verschillende sites waar guacamole wordt aangeprezen door authentieke Mexicaanse chefs heb ik een goede truc gevonden. Je brengt een halve kop water aan de kook met een kwart van een kopje zeezout in. Wanneer het zout is opgelost draai je het vuur uit en giet je er anderhalve kop water bij. Laat de gehalveerde avocado’s, waar de steen ook is uit verwijderd, een kwartiertje weken in dat gezouten water. Als je nadien de avocado’s uit het gezouten water haalt, en even afspoelt, kun je ze met alle traditionele ingrediënten mengen en je guacamole zal niet of pas veel later een bruine of grauwe kleur krijgen.

Een gouden kooktip van de Mexicaanse tante Kaat van het internet. Probeer maar eens uit.