Met deze truc zal je guacamole niet bruin kleuren!
Nieuws

Met deze truc zal je guacamole niet bruin kleuren!

Ontzettend veel mensen zijn gek op guacamole. Ze vinden avocado’s al lekker, en deze Mexicaanse bereiding vinden ze fantastisch. Vandaag is trouwens wereld guacamole dag, een uitstekend moment om er eens zelf te maken. Er is maar één groot nadeel aan deze heerlijke spread, voor je het weet kleurt die van fris groen bruin. En dat ziet er allesbehalve smakelijk uit.

Maar op verschillende sites waar guacamole wordt aangeprezen door authentieke Mexicaanse chefs heb ik een goede truc gevonden. Je brengt een halve kop water aan de kook met een kwart van een kopje zeezout in. Wanneer het zout is opgelost draai je het vuur uit en giet je er anderhalve kop water bij. Laat de gehalveerde avocado’s, waar de steen ook is uit verwijderd, een kwartiertje weken in dat gezouten water. Als je nadien de avocado’s uit het gezouten water haalt, en even afspoelt, kun je ze met alle traditionele ingrediënten mengen en je guacamole zal niet of pas veel later een bruine of grauwe kleur krijgen.

Een gouden kooktip van de Mexicaanse tante Kaat van het internet. Probeer maar eens uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer