Met deze truc zal je guacamole niet bruin kleuren!
Nieuws

Met deze truc zal je guacamole niet bruin kleuren!

Ontzettend veel mensen zijn gek op guacamole. Ze vinden avocado’s al lekker, en deze Mexicaanse bereiding vinden ze fantastisch. Vandaag is trouwens wereld guacamole dag, een uitstekend moment om er eens zelf te maken. Er is maar één groot nadeel aan deze heerlijke spread, voor je het weet kleurt die van fris groen bruin. En dat ziet er allesbehalve smakelijk uit.

Maar op verschillende sites waar guacamole wordt aangeprezen door authentieke Mexicaanse chefs heb ik een goede truc gevonden. Je brengt een halve kop water aan de kook met een kwart van een kopje zeezout in. Wanneer het zout is opgelost draai je het vuur uit en giet je er anderhalve kop water bij. Laat de gehalveerde avocado’s, waar de steen ook is uit verwijderd, een kwartiertje weken in dat gezouten water. Als je nadien de avocado’s uit het gezouten water haalt, en even afspoelt, kun je ze met alle traditionele ingrediënten mengen en je guacamole zal niet of pas veel later een bruine of grauwe kleur krijgen.

Een gouden kooktip van de Mexicaanse tante Kaat van het internet. Probeer maar eens uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer