Met een beetje pech mis ik de eerste Sven & Anke van 2022

Na een deugddoende vakantie van twee weken in Spanje zijn we gisteren blij en opgeladen weer geland in ons koude regenachtige landje. Gisterenavond gingen we bij wijze van bedanking iets eten met onze vrienden Davy en Nicolas die twee weken lang op onze Gilbert hebben gepast. En vandaag wordt een rustig dagje thuis in Lochristi, alvorens we morgen weer starten met onze ochtendshow op Joe. Tenminste: als ik starten kan.

Ik krijg deze ochtend immers mijn derde vaccin. Na twee keer Pfizer gaan ze straks om negen uur Moderna in mijn arm planten. Ik kijk er wel naar uit. Want ook al zou omikron voor een deel om de bescherming van de vaccins heen kunnen sluipen, de wetenschap zegt ons toch dat die derde prik een flink stuk extra bescherming biedt tegen besmetting, ziekte en zeker tegen ziekenhuisopname. En ik weet ook wel dat er veel mensen grondige twijfels hebben, maar ik geloof nog altijd in de wetenschap en zeker niet in complotten. Ik laat bij DPG ook elk jaar een griepprik zetten, en in het vaccin tegen Covid geloof ik persoonlijk ook. Dus ja, blij dat ik de derde prik krijg straks.

Het enige waar ik me nu wel wat zorgen over maak zijn de bijwerkingen. Lang niet iedereen, maar verschillende van mijn vrienden zijn flink ziek geweest van die derde prik. Anke zelf is er echt 24 uur behoorlijk slecht van geweest; ze heeft zelfs een ochtendshow moeten missen wegens te ziek. En geloof me, als Anke thuis blijft is dat enkel omdat ze echt niet lekker is, in al die jaren is dat nog maar een paar keer gebeurd.

Dus ja, het wordt een dubbeltje op zijn kant. Hopelijk voel ik, net zoals bij mijn eerste en tweede prik, niks en blijf ik dus gespaard van nare bijwerkingen. Maar als ik net als Anke echt van de kaart ben, dan zal het morgenvroeg een valse start worden van het radiojaar, en zal je het een ochtend met Anke alleen moeten doen.

Duimen maar dat ik erbij ben. En duimen ook dat wij van het ochtendteam allemaal gezond blijven de komende weken, zodat we elke dag kunnen doen wat we het liefste doen: jullie met een gezonde glimlach wakker maken!