Na een deugddoende vakantie van twee weken in Spanje zijn we gisteren blij en opgeladen weer geland in ons koude regenachtige landje. Gisterenavond gingen we bij wijze van bedanking iets eten met onze vrienden Davy en Nicolas die twee weken lang op onze Gilbert hebben gepast. En vandaag wordt een rustig dagje thuis in Lochristi, alvorens we morgen weer starten met onze ochtendshow op Joe. Tenminste: als ik starten kan.
Ik krijg deze ochtend immers mijn derde vaccin. Na twee keer Pfizer gaan ze straks om negen uur Moderna in mijn arm planten. Ik kijk er wel naar uit. Want ook al zou omikron voor een deel om de bescherming van de vaccins heen kunnen sluipen, de wetenschap zegt ons toch dat die derde prik een flink stuk extra bescherming biedt tegen besmetting, ziekte en zeker tegen ziekenhuisopname. En ik weet ook wel dat er veel mensen grondige twijfels hebben, maar ik geloof nog altijd in de wetenschap en zeker niet in complotten. Ik laat bij DPG ook elk jaar een griepprik zetten, en in het vaccin tegen Covid geloof ik persoonlijk ook. Dus ja, blij dat ik de derde prik krijg straks.
Het enige waar ik me nu wel wat zorgen over maak zijn de bijwerkingen. Lang niet iedereen, maar verschillende van mijn vrienden zijn flink ziek geweest van die derde prik. Anke zelf is er echt 24 uur behoorlijk slecht van geweest; ze heeft zelfs een ochtendshow moeten missen wegens te ziek. En geloof me, als Anke thuis blijft is dat enkel omdat ze echt niet lekker is, in al die jaren is dat nog maar een paar keer gebeurd.
Dus ja, het wordt een dubbeltje op zijn kant. Hopelijk voel ik, net zoals bij mijn eerste en tweede prik, niks en blijf ik dus gespaard van nare bijwerkingen. Maar als ik net als Anke echt van de kaart ben, dan zal het morgenvroeg een valse start worden van het radiojaar, en zal je het een ochtend met Anke alleen moeten doen.
Duimen maar dat ik erbij ben. En duimen ook dat wij van het ochtendteam allemaal gezond blijven de komende weken, zodat we elke dag kunnen doen wat we het liefste doen: jullie met een gezonde glimlach wakker maken!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer