Met een beetje pech mis ik de eerste Sven & Anke van 2022
Nieuws

Met een beetje pech mis ik de eerste Sven & Anke van 2022

Na een deugddoende vakantie van twee weken in Spanje zijn we gisteren blij en opgeladen weer geland in ons koude regenachtige landje. Gisterenavond gingen we bij wijze van bedanking iets eten met onze vrienden Davy en Nicolas die twee weken lang op onze Gilbert hebben gepast. En vandaag wordt een rustig dagje thuis in Lochristi, alvorens we morgen weer starten met onze ochtendshow op Joe. Tenminste: als ik starten kan.

Ik krijg deze ochtend immers mijn derde vaccin. Na twee keer Pfizer gaan ze straks om negen uur Moderna in mijn arm planten. Ik kijk er wel naar uit. Want ook al zou omikron voor een deel om de bescherming van de vaccins heen kunnen sluipen, de wetenschap zegt ons toch dat die derde prik een flink stuk extra bescherming biedt tegen besmetting, ziekte en zeker tegen ziekenhuisopname. En ik weet ook wel dat er veel mensen grondige twijfels hebben, maar ik geloof nog altijd in de wetenschap en zeker niet in complotten. Ik laat bij DPG ook elk jaar een griepprik zetten, en in het vaccin tegen Covid geloof ik persoonlijk ook. Dus ja, blij dat ik de derde prik krijg straks.

Het enige waar ik me nu wel wat zorgen over maak zijn de bijwerkingen. Lang niet iedereen, maar verschillende van mijn vrienden zijn flink ziek geweest van die derde prik. Anke zelf is er echt 24 uur behoorlijk slecht van geweest; ze heeft zelfs een ochtendshow moeten missen wegens te ziek. En geloof me, als Anke thuis blijft is dat enkel omdat ze echt niet lekker is, in al die jaren is dat nog maar een paar keer gebeurd.

Dus ja, het wordt een dubbeltje op zijn kant. Hopelijk voel ik, net zoals bij mijn eerste en tweede prik, niks en blijf ik dus gespaard van nare bijwerkingen. Maar als ik net als Anke echt van de kaart ben, dan zal het morgenvroeg een valse start worden van het radiojaar, en zal je het een ochtend met Anke alleen moeten doen.

Duimen maar dat ik erbij ben. En duimen ook dat wij van het ochtendteam allemaal gezond blijven de komende weken, zodat we elke dag kunnen doen wat we het liefste doen: jullie met een gezonde glimlach wakker maken!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer