Na een deugddoende vakantie van twee weken in Spanje zijn we gisteren blij en opgeladen weer geland in ons koude regenachtige landje. Gisterenavond gingen we bij wijze van bedanking iets eten met onze vrienden Davy en Nicolas die twee weken lang op onze Gilbert hebben gepast. En vandaag wordt een rustig dagje thuis in Lochristi, alvorens we morgen weer starten met onze ochtendshow op Joe. Tenminste: als ik starten kan.
Ik krijg deze ochtend immers mijn derde vaccin. Na twee keer Pfizer gaan ze straks om negen uur Moderna in mijn arm planten. Ik kijk er wel naar uit. Want ook al zou omikron voor een deel om de bescherming van de vaccins heen kunnen sluipen, de wetenschap zegt ons toch dat die derde prik een flink stuk extra bescherming biedt tegen besmetting, ziekte en zeker tegen ziekenhuisopname. En ik weet ook wel dat er veel mensen grondige twijfels hebben, maar ik geloof nog altijd in de wetenschap en zeker niet in complotten. Ik laat bij DPG ook elk jaar een griepprik zetten, en in het vaccin tegen Covid geloof ik persoonlijk ook. Dus ja, blij dat ik de derde prik krijg straks.
Het enige waar ik me nu wel wat zorgen over maak zijn de bijwerkingen. Lang niet iedereen, maar verschillende van mijn vrienden zijn flink ziek geweest van die derde prik. Anke zelf is er echt 24 uur behoorlijk slecht van geweest; ze heeft zelfs een ochtendshow moeten missen wegens te ziek. En geloof me, als Anke thuis blijft is dat enkel omdat ze echt niet lekker is, in al die jaren is dat nog maar een paar keer gebeurd.
Dus ja, het wordt een dubbeltje op zijn kant. Hopelijk voel ik, net zoals bij mijn eerste en tweede prik, niks en blijf ik dus gespaard van nare bijwerkingen. Maar als ik net als Anke echt van de kaart ben, dan zal het morgenvroeg een valse start worden van het radiojaar, en zal je het een ochtend met Anke alleen moeten doen.
Duimen maar dat ik erbij ben. En duimen ook dat wij van het ochtendteam allemaal gezond blijven de komende weken, zodat we elke dag kunnen doen wat we het liefste doen: jullie met een gezonde glimlach wakker maken!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer