Meer dan de helft van de werknemers (zo’n 58 procent) neemt geen middagpauze. Jobwebsite Stepstone heeft dat berekend. We nemen de pauze niet omdat we teveel werk hebben of sneller naar huis willen ‘s avonds. Volgens de site is dat doorwerken een flink cadeau van de werknemers aan de werkgevers. In een gemiddelde loopbaan zou iemand die alle pauzes gewoon doorwerkt zo’n 44000 euro aan werkuren gratis werken voor zijn werkgever.
Krantensites maakten daar vandaag “Neem jij middagpauze niet volledig? Dat kost je 44.000 euro netto op hele carrière” van. Dat leest spannend, maar is natuurlijk ook maar half waar, want het is niet zo dat dat centen zijn die je wel zou verdienen als je die wettelijke middagpauze, waar je dus recht op hebt, wel zou nemen.
Los van de opvallende bedragen is er natuurlijk wel een andere reden om niet zomaar door te werken tijdens de middagpauze. Veel mensen eten dan snel een broodje voor de computer, maar echt gezond is dat natuurlijk niet. Wanneer je je niet op je maaltijd concentreert dan heb je veel meer de neiging om te snel en te veel te gaan eten, te schrokken. Je bent te geconcentreerd op je mails, en het broodje met veel te veel beleg is al helemaal weg gehapt voor je het beseffen kunt.
Vaker ben je ook geneigd om voor makkelijke, snelle, suikerachtige snacks te gaan. Er zijn zelfs onderzoekers die beweren dat het electromagnetische veld van je scherm de moleculen van je eten stuk maken, en zo de gezonde effecten van bijvoorbeeld verse groentjes totaal teniet doen. Mensen die eten aan hun computer hebben sowieso meer kans op obesitas. Niet goed dus.
Trouwens, als je echt niet eten wil met de collega’s, waarom gebruik je dan je middagpauze niet om eens te gaan lopen? Of te wandelen? Of even naar de fitness te gaan? Je zult je nadien echt wel pakken gezonder en frisser voelen. En slimme werknemers zouden beide trouwens actief moeten stimuleren: echt iets gaan eten in de werkkantine of in de zomer op het terras, of wat sporten tijdens de middagpauze, of zelfs even lekker niksen, zorgt ervoor dat de werknemers gezonder zijn, en daar wordt ook het bedrijf beter van.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer