Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Nieuws

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Ik ga, dat weten jullie intussen wel, vaak naar Barcelona, sinds we daar een flatje hebben. Wanneer ik niet moet DJ’n in het weekend, dan blokkeer ik m’n agenda graag om er letterlijk even uit te vliegen, en eens te ontsnappen aan de drukte en eens heerlijk bij te gaan tanken in mijn favoriete stad.

Maar ook dichterbij zijn er een paar plekjes waar ik ontzettend graag naar toe ga. Het zijn onze geheime ontsnap-adresjes die ik toch graag even met jullie deel. Want af en toe is het gewoon lekker om eens even een weekendje weg te zijn van thuis en je eens goed te laten verwennen.

HOTEL RECOUR IN POPERINGE

Het is wellicht al meer dan 15 jaar geleden dat we dit prachtige hotel in Poperinge ontdekten. We waren in de streek voor een bezoek aan de poëziezomer van Watou en wilden ergens in de buurt in een mooie tuin gaan dineren. Ik had toen net een artikel gelezen over de jonge belofte chef Bert Recour die een mooi restaurant had geopend in Poperinge en reserveerde er een tafeltje voor ons en een bevriend koppel.

We vonden het eten heel lekker, niet te vergezocht, met mooie producten, licht en stijlvol. De uitbaters Bert en zijn lieve vrouw Inge zijn fantastisch vriendelijke mensen. En toen we een rondleiding kregen in het hotel waren we meteen onder de indruk van het prachtige pand (het geboortehuis van modeontwerper Edward Vermeulen) en de mooie romantische inrichting door Pieter Porters.

Sindsdien komen we er elk jaar minstens een keertje en hebben we er prachtige avonden beleefd. Ik herinner me één van de laatste dinetjes met Dre Steemans, Felice daar heel goed. Maar ik vierde er ook mijn veertigste verjaardag met de hele familie. En we gingen er al met veel vrienden heen. Om lekker te eten, mooie wijn te drinken, en te slapen in één van de prachtige suites.

ADRES

Guido Gezellestraat 7
B 8970 Poperinge

TELEFOON

0032 57 33 57 25

WEBSITE

www.pegasusrestaurant.be

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

HOTEL DES INDES IN DEN HAAG

Sjaak, één van mijn allerbeste vrienden, die ik al ken van tijdens mijn studies godsdienstwetenschappen in Leuven een kwart eeuw geleden, is intussen twintig jaar aan de slag als pastoor van de Engelssprekende Rooms-Katholieke parochie in Den Haag. Er is bijna niemand met wie ik liever klets over het leven en de (on-)zin ervan, en we doen dat allebei graag bij een lange wandeling, maar ook bij een goed etentje en een prima glas wijn.

Den Haag is voor dat alles een geschikte stad met prachtige pleinen en lanen, heel veel cultuur, mooie antiekwinkels en galerietjes, de stranden van Scheveningen en Wassenaar vlakbij, en veel goede restaurants.

Mijn favoriete hotel is daar Des Indes. Hotel Des Indes bevindt zich zonder meer op een van de mooiste plekken van Koninklijk Den Haag, aan het lommerrijke Lange Voorhout. Het hotel wordt omringd door luxe winkelstraten, prominente musea, theaters en vele inspirerende restaurants. Het Binnenhof met de Hofvijver, Paleis Noordeinde, de Tweede Kamer, het Mauritshuis, Museum Escher in het Paleis en Panorama Mesdag bevinden zich allen op slechts een steenworp afstand.

Er zit een spa waar ik mezelf graag eens laat verwennen met een fijne massage, manicure of pedicure. En in het uitstekende restaurant kun je in de namiddag terecht voor een lekker afternoon tea. De kamers zijn heel mooi ingericht en de gangen en salons zijn echt zeer majestueus.

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
ADRES

Lange Voorhout 54-56,

2514 EG Den Haag,

Nederland

TELEFOON

+31 70 361 2345

WEBSITE

www.hoteldesindes.com

L’ASSIETTE CHAMPENOISE IN REIMS

De eerste keer dat we hier kwamen moet zo’n vijftien jaar geleden geweest zijn. We vertrokken na een jaar lang ochtendshows op Qmusic en een drukke dj-nacht begin juli naar het Zuiden van Frankrijk, en zochten een plek om onze eerste nacht door te brengen. Ik wou een plezierig hotelletje vinden in de buurt van Reims waar een restaurant met een Michelinster bij hoorde. We hadden dat wel eens verdiend.

In het centrum van Reims was er toen een prestigieus driesterrenrestaurant, maar dat was voor ons toen toch veel te prijzig. Maar in Tinqueux, vlakbij Reims lag L’ Assiette Champenoise, waar de jonge Arnaud Lallement sinds een paar jaar de chef was. Hij had het restaurant overgenomen van z’n vader Jean-Pierre Lallement die kort daarvoor overleden was, en wist al snel zijn eerste ster binnen te halen. Helemaal terecht trouwens: we waren meteen onder de indruk van zijn uiterst smaakvolle keuken. Hedendaags, maar toch niet overdreven hip, met prachtige producten die helemaal tot hun recht mochten komen.

Sindsdien zijn we er al vaak op bezoek geweest en de keuken van Lallement is steeds verfijnder en op een ingetogen manier toch spectaculairder geworden. Het hotel is prachtig gerenoveerd en heeft nu 5 sterren, het interieur van het restaurant heeft evenzeer een prachtige trendy look gekregen in 2010. Er zit een mooi overdekt zwembad aan het hotel, en de salons en de bar zijn erg stijlvol en gezellig.

En het belangrijkste: voor de waanzinnige kwaliteit van zijn keuken heeft Arnaud Lallement in 2005 z’n tweede, en in 2014 z’n derde Michelinster gekregen. In dat jaar werd hij trouwens ook tot Chef Van Het Jaar uitgeroepen door Gault & Millau. Helemaal terecht, want op weinig plekken in Frankrijk, en ver daarbuiten kun je zo ontzettend lekker eten.

ADRES

40 Avenue Paul Vaillant-Couturier

51430 Tinqueux

Frankrijk

TELEFOON

+33 3 26 84 64 64

WEBSITE

www.assiettechampenoise.com

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer