Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Nieuws

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Ik ga, dat weten jullie intussen wel, vaak naar Barcelona, sinds we daar een flatje hebben. Wanneer ik niet moet DJ’n in het weekend, dan blokkeer ik m’n agenda graag om er letterlijk even uit te vliegen, en eens te ontsnappen aan de drukte en eens heerlijk bij te gaan tanken in mijn favoriete stad.

Maar ook dichterbij zijn er een paar plekjes waar ik ontzettend graag naar toe ga. Het zijn onze geheime ontsnap-adresjes die ik toch graag even met jullie deel. Want af en toe is het gewoon lekker om eens even een weekendje weg te zijn van thuis en je eens goed te laten verwennen.

HOTEL RECOUR IN POPERINGE

Het is wellicht al meer dan 15 jaar geleden dat we dit prachtige hotel in Poperinge ontdekten. We waren in de streek voor een bezoek aan de poëziezomer van Watou en wilden ergens in de buurt in een mooie tuin gaan dineren. Ik had toen net een artikel gelezen over de jonge belofte chef Bert Recour die een mooi restaurant had geopend in Poperinge en reserveerde er een tafeltje voor ons en een bevriend koppel.

We vonden het eten heel lekker, niet te vergezocht, met mooie producten, licht en stijlvol. De uitbaters Bert en zijn lieve vrouw Inge zijn fantastisch vriendelijke mensen. En toen we een rondleiding kregen in het hotel waren we meteen onder de indruk van het prachtige pand (het geboortehuis van modeontwerper Edward Vermeulen) en de mooie romantische inrichting door Pieter Porters.

Sindsdien komen we er elk jaar minstens een keertje en hebben we er prachtige avonden beleefd. Ik herinner me één van de laatste dinetjes met Dre Steemans, Felice daar heel goed. Maar ik vierde er ook mijn veertigste verjaardag met de hele familie. En we gingen er al met veel vrienden heen. Om lekker te eten, mooie wijn te drinken, en te slapen in één van de prachtige suites.

ADRES

Guido Gezellestraat 7
B 8970 Poperinge

TELEFOON

0032 57 33 57 25

WEBSITE

www.pegasusrestaurant.be

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

HOTEL DES INDES IN DEN HAAG

Sjaak, één van mijn allerbeste vrienden, die ik al ken van tijdens mijn studies godsdienstwetenschappen in Leuven een kwart eeuw geleden, is intussen twintig jaar aan de slag als pastoor van de Engelssprekende Rooms-Katholieke parochie in Den Haag. Er is bijna niemand met wie ik liever klets over het leven en de (on-)zin ervan, en we doen dat allebei graag bij een lange wandeling, maar ook bij een goed etentje en een prima glas wijn.

Den Haag is voor dat alles een geschikte stad met prachtige pleinen en lanen, heel veel cultuur, mooie antiekwinkels en galerietjes, de stranden van Scheveningen en Wassenaar vlakbij, en veel goede restaurants.

Mijn favoriete hotel is daar Des Indes. Hotel Des Indes bevindt zich zonder meer op een van de mooiste plekken van Koninklijk Den Haag, aan het lommerrijke Lange Voorhout. Het hotel wordt omringd door luxe winkelstraten, prominente musea, theaters en vele inspirerende restaurants. Het Binnenhof met de Hofvijver, Paleis Noordeinde, de Tweede Kamer, het Mauritshuis, Museum Escher in het Paleis en Panorama Mesdag bevinden zich allen op slechts een steenworp afstand.

Er zit een spa waar ik mezelf graag eens laat verwennen met een fijne massage, manicure of pedicure. En in het uitstekende restaurant kun je in de namiddag terecht voor een lekker afternoon tea. De kamers zijn heel mooi ingericht en de gangen en salons zijn echt zeer majestueus.

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand
ADRES

Lange Voorhout 54-56,

2514 EG Den Haag,

Nederland

TELEFOON

+31 70 361 2345

WEBSITE

www.hoteldesindes.com

L’ASSIETTE CHAMPENOISE IN REIMS

De eerste keer dat we hier kwamen moet zo’n vijftien jaar geleden geweest zijn. We vertrokken na een jaar lang ochtendshows op Qmusic en een drukke dj-nacht begin juli naar het Zuiden van Frankrijk, en zochten een plek om onze eerste nacht door te brengen. Ik wou een plezierig hotelletje vinden in de buurt van Reims waar een restaurant met een Michelinster bij hoorde. We hadden dat wel eens verdiend.

In het centrum van Reims was er toen een prestigieus driesterrenrestaurant, maar dat was voor ons toen toch veel te prijzig. Maar in Tinqueux, vlakbij Reims lag L’ Assiette Champenoise, waar de jonge Arnaud Lallement sinds een paar jaar de chef was. Hij had het restaurant overgenomen van z’n vader Jean-Pierre Lallement die kort daarvoor overleden was, en wist al snel zijn eerste ster binnen te halen. Helemaal terecht trouwens: we waren meteen onder de indruk van zijn uiterst smaakvolle keuken. Hedendaags, maar toch niet overdreven hip, met prachtige producten die helemaal tot hun recht mochten komen.

Sindsdien zijn we er al vaak op bezoek geweest en de keuken van Lallement is steeds verfijnder en op een ingetogen manier toch spectaculairder geworden. Het hotel is prachtig gerenoveerd en heeft nu 5 sterren, het interieur van het restaurant heeft evenzeer een prachtige trendy look gekregen in 2010. Er zit een mooi overdekt zwembad aan het hotel, en de salons en de bar zijn erg stijlvol en gezellig.

En het belangrijkste: voor de waanzinnige kwaliteit van zijn keuken heeft Arnaud Lallement in 2005 z’n tweede, en in 2014 z’n derde Michelinster gekregen. In dat jaar werd hij trouwens ook tot Chef Van Het Jaar uitgeroepen door Gault & Millau. Helemaal terecht, want op weinig plekken in Frankrijk, en ver daarbuiten kun je zo ontzettend lekker eten.

ADRES

40 Avenue Paul Vaillant-Couturier

51430 Tinqueux

Frankrijk

TELEFOON

+33 3 26 84 64 64

WEBSITE

www.assiettechampenoise.com

Mijn 3 favoriete hotelletjes op rijafstand

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer