Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië. Ik schrijf er over op deze blog en in mijn column in De Zondag, ik vertel er over op Joe en op mijn sociale media kan je mijn verhalen in Spanje altijd volgen.
Minstens 20 keer per week, en vaak veel meer, krijg ik vragen over de stad. Waar je lekker kunt eten, wat de beste wandelingen zijn, waar het fijn is om te logeren, en wat de mooiste markten zijn. Vele duizenden mensen heb ik zo al wat kunnen helpen in die tien jaar, maar vaak gaan vragen verloren, omdat het er gewoon teveel zijn. En daarom dacht ik: ik moet eens al mijn tips bundelen in een mooi boek over “Mijn Barcelona”.
Het wordt niet de meest complete gids ooit, want die bestaat al. Het wordt mijn gids. De restaurantjes die ik leuk vind, van de kleine goedkope tapasbars tot de betere gastronomie, telkens met alle info en prijsaanduidingen, maar vooral met mijn eigen verhaal. Ook alle dingen die je moet bezoeken, maar ook de plaatsen die je beter kunt mijden staan er in. En een heleboel wist-je-datjes die je in weinig andere boeken zult vinden, en de ultieme tips van vrienden en kennissen die er soms al hun hele leven wonen.
Ik heb er het voorbije half jaar constant met heel veel plezier en passie aan geschreven. Ik heb mijn liefde voor de stad nog uitgediept. En gisterenavond is het manuscript helemaal afgeraakt en naar de redacteur vertrokken die het de komende dagen gaat corrigeren. Volgend weekend gaan we een heel weekend op fotoshoot in Barcelona om alle mooie plekjes vast te leggen. En natuurlijk ga ik de beste foto’s uit mijn eigen archief ook verzamelen. Ik denk dat het een prachtig boek gaat worden, en een van de meest persoonlijke reisgidsen in het Nederlands over de stad.
Over een paar weken begint de voorverkoop en begin mei kun je “Mijn Barcelona” in je bus verwachten. Ik hou jullie hier op de hoogte!
Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer