Nieuws

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië. Ik schrijf er over op deze blog en in mijn column in De Zondag, ik vertel er over op Joe en op mijn sociale media kan je mijn verhalen in Spanje altijd volgen.

Minstens 20 keer per week, en vaak veel meer, krijg ik vragen over de stad. Waar je lekker kunt eten, wat de beste wandelingen zijn, waar het fijn is om te logeren, en wat de mooiste markten zijn. Vele duizenden mensen heb ik zo al wat kunnen helpen in die tien jaar, maar vaak gaan vragen verloren, omdat het er gewoon teveel zijn. En daarom dacht ik: ik moet eens al mijn tips bundelen in een mooi boek over “Mijn Barcelona”.

Het wordt niet de meest complete gids ooit, want die bestaat al. Het wordt mijn gids. De restaurantjes die ik leuk vind, van de kleine goedkope tapasbars tot de betere gastronomie, telkens met alle info en prijsaanduidingen, maar vooral met mijn eigen verhaal. Ook alle dingen die je moet bezoeken, maar ook de plaatsen die je beter kunt mijden staan er in. En een heleboel wist-je-datjes die je in weinig andere boeken zult vinden, en de ultieme tips van vrienden en kennissen die er soms al hun hele leven wonen.

Ik heb er het voorbije half jaar constant met heel veel plezier en passie aan geschreven. Ik heb mijn liefde voor de stad nog uitgediept. En gisterenavond is het manuscript helemaal afgeraakt en naar de redacteur vertrokken die het de komende dagen gaat corrigeren. Volgend weekend gaan we een heel weekend op fotoshoot in Barcelona om alle mooie plekjes vast te leggen. En natuurlijk ga ik de beste foto’s uit mijn eigen archief ook verzamelen. Ik denk dat het een prachtig boek gaat worden, en een van de meest persoonlijke reisgidsen in het Nederlands over de stad.

Over een paar weken begint de voorverkoop en begin mei kun je “Mijn Barcelona” in je bus verwachten. Ik hou jullie hier op de hoogte!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer