Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië. Ik schrijf er over op deze blog en in mijn column in De Zondag, ik vertel er over op Joe en op mijn sociale media kan je mijn verhalen in Spanje altijd volgen.
Minstens 20 keer per week, en vaak veel meer, krijg ik vragen over de stad. Waar je lekker kunt eten, wat de beste wandelingen zijn, waar het fijn is om te logeren, en wat de mooiste markten zijn. Vele duizenden mensen heb ik zo al wat kunnen helpen in die tien jaar, maar vaak gaan vragen verloren, omdat het er gewoon teveel zijn. En daarom dacht ik: ik moet eens al mijn tips bundelen in een mooi boek over “Mijn Barcelona”.
Het wordt niet de meest complete gids ooit, want die bestaat al. Het wordt mijn gids. De restaurantjes die ik leuk vind, van de kleine goedkope tapasbars tot de betere gastronomie, telkens met alle info en prijsaanduidingen, maar vooral met mijn eigen verhaal. Ook alle dingen die je moet bezoeken, maar ook de plaatsen die je beter kunt mijden staan er in. En een heleboel wist-je-datjes die je in weinig andere boeken zult vinden, en de ultieme tips van vrienden en kennissen die er soms al hun hele leven wonen.
Ik heb er het voorbije half jaar constant met heel veel plezier en passie aan geschreven. Ik heb mijn liefde voor de stad nog uitgediept. En gisterenavond is het manuscript helemaal afgeraakt en naar de redacteur vertrokken die het de komende dagen gaat corrigeren. Volgend weekend gaan we een heel weekend op fotoshoot in Barcelona om alle mooie plekjes vast te leggen. En natuurlijk ga ik de beste foto’s uit mijn eigen archief ook verzamelen. Ik denk dat het een prachtig boek gaat worden, en een van de meest persoonlijke reisgidsen in het Nederlands over de stad.
Over een paar weken begint de voorverkoop en begin mei kun je “Mijn Barcelona” in je bus verwachten. Ik hou jullie hier op de hoogte!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer