Nieuws

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië. Ik schrijf er over op deze blog en in mijn column in De Zondag, ik vertel er over op Joe en op mijn sociale media kan je mijn verhalen in Spanje altijd volgen.

Minstens 20 keer per week, en vaak veel meer, krijg ik vragen over de stad. Waar je lekker kunt eten, wat de beste wandelingen zijn, waar het fijn is om te logeren, en wat de mooiste markten zijn. Vele duizenden mensen heb ik zo al wat kunnen helpen in die tien jaar, maar vaak gaan vragen verloren, omdat het er gewoon teveel zijn. En daarom dacht ik: ik moet eens al mijn tips bundelen in een mooi boek over “Mijn Barcelona”.

Het wordt niet de meest complete gids ooit, want die bestaat al. Het wordt mijn gids. De restaurantjes die ik leuk vind, van de kleine goedkope tapasbars tot de betere gastronomie, telkens met alle info en prijsaanduidingen, maar vooral met mijn eigen verhaal. Ook alle dingen die je moet bezoeken, maar ook de plaatsen die je beter kunt mijden staan er in. En een heleboel wist-je-datjes die je in weinig andere boeken zult vinden, en de ultieme tips van vrienden en kennissen die er soms al hun hele leven wonen.

Ik heb er het voorbije half jaar constant met heel veel plezier en passie aan geschreven. Ik heb mijn liefde voor de stad nog uitgediept. En gisterenavond is het manuscript helemaal afgeraakt en naar de redacteur vertrokken die het de komende dagen gaat corrigeren. Volgend weekend gaan we een heel weekend op fotoshoot in Barcelona om alle mooie plekjes vast te leggen. En natuurlijk ga ik de beste foto’s uit mijn eigen archief ook verzamelen. Ik denk dat het een prachtig boek gaat worden, en een van de meest persoonlijke reisgidsen in het Nederlands over de stad.

Over een paar weken begint de voorverkoop en begin mei kun je “Mijn Barcelona” in je bus verwachten. Ik hou jullie hier op de hoogte!

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer