Mijn eerlijke antwoorden op jullie vragen over nākd.
Nieuws

Mijn eerlijke antwoorden op jullie vragen over nākd.

Sinds enkele jaren ben ik ambassadeur van nākd. de lekkere raw bars die enkel bestaan uit fruit en noten en waar geen extra suiker aan toegevoegd wordt. Ik had de repen zelf een hele tijd geleden ontdekt toen goede vrienden van ons erover aan het praten waren. Zij waren al fan, en ze probeerden ons te overtuigen. Het feit dat deze raw bars zo natuurlijk zijn sprak me  aan, en ik vond ze meteen ook lekker. En voor mij zijn ze het alternatief voor ongezonde snoepen.

Ik heb nogal een speciaal leven, dat weet je. Ik sta door de week op iets over vier, ga dan radio maken, probeer in de namiddag een siësta te doen, en dan een grote wandeling te maken, en ‘s avonds ga ik niet al te vroeg slapen. In het weekend ligt mijn ritme compleet overhoop, en ga ik overdag vaak presentaties doen en ‘s nachts DJ’n. Elk uur van de dag en nacht bestaat daarom wel de verleiding om naar een gesuikerd tussendoortje te grijpen, of een snelle sandwich mee te nemen in een tankstation. Dat doe ik nu niet meer. nākd. is mijn gezond en even makkelijke alternatief.

Ik snap dat veel mensen vragen hebben over de repen van nākd. en als ambassadeur wil ik dan ook zo eerlijk en zo correct mogelijk op die vragen antwoorden. Ik heb vorige week op sociale media een oproep gedaan om jullie vragen in te sturen en ik zet de antwoorden op de meest gestelde vragen hier op een rijtje.

Dit zijn mijn ANTWOORDEN OP JULLIE VRAGEN

ZITTEN ER BEWAARMIDDELEN IN DE nākd. RAW BARS?

De nākd. repen 100% natuurlijk. Ze bevatten geen  toegevoegde bewaarmiddelen. Dat hoeft niet omdat de suikers die van nature aanwezig zijn in het gedroogd fruit als natuurlijk bewaarmiddel werken.

HOEVEEL SUIKER ZIT ER EIGENLIJK IN?

De nākd. repen zijn 100% natuurlijk. De suikers in de repen zijn allemaal van nature aanwezig in het fruit. Er worden geen toegevoegde suikers gebruikt. Het suikergehalte en de voedingswaarde wordt voor elk product duidelijk weergegeven op de verpakking. Hier even een korte samenvatting: 35 gr raw bar = 12 – 18.2 gr suiker/raw bar.

Mijn eerlijke antwoorden op jullie vragen over nākd.
Mijn eerlijke antwoorden op jullie vragen over nākd.

ZIJN DE RAW BARS ECHT GEZOND?

Alle repen zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten. Fruit & noten, dat is alles. Er is een brede waaier aan smaken beschikbaar in het assortiment doordat allerlei soorten fruit & noten gecombineerd worden. Er hoeven geen zoete siropen of mysterieuze ingrediënten toegevoegd worden om ze lekker te laten smaken, de combinatie van lekker fruit & heerlijke noten maken dat elke nākd. raw bar uniek smaakt. nākd. raw bars zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bovendien bevatten ze geen gluten, tarwe en melk.

KAN EEN RAW BAR EEN MAALTIJD VERVANGEN?

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. De raw bars worden dus niet aanbevolen als maaltijdvervanger maar ze zijn wel perfect als gezond tussendoortje. nākd. raw bars bevatten 100% natuurlijke ingrediënten: lekker fruit en heerlijke noten, dat is alles. nākd. repen hebben geen toegevoegde suikers en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

BEVAT EEN nākd. RAW BAR GLUTEN?

Alle nākd. raw bars zijn glutenvrij. nākd. repen bevatten 100% natuurlijke ingrediënten: lekker fruit en heerlijke noten, dat is alles.

WELKE NāKD. RAW BAR HEEFT HET LAAGSTE AANTAL CALORIEËN?

De nākd. raw bars zijn 100% natuurlijk. Fruit & noten, dat is alles. Het aantal calorieën en de voedingswaarde wordt voor elk van de producten duidelijk weergegeven op de verpakking. Maar alle repen zitten tussen 124 kcal – 156 kcal per raw bar. De Salted Caramel repen bevatten 124 kcal per reep.

WELKE VIND JIJ DE LEKKERSTE VAN ALLEMAAL?

Ikzelf hou van variëren, omdat ik alle smaken lekker vind, maar mijn favoriet is toch wel de Blueberry Muffin. Die ligt ook altijd in mijn auto voor als ik onderweg naar de studio, of naar een DJ-set een hongertje heb.

MOET JE ZE NAAKT OPETEN?

Ik bemoei me absoluut niet met jouw vestimentaire keuzes wat het eten van nākd. betreft, maar ik heb wel goed gelachen met je vraag. Mijn antwoord is: het mag. Maar het is zeker niet verplicht. Het zal ook geen bijwerkingen hebben als je ze eet in een kantooroutfit, in je sportplunje, of net voor je de douche inspringt of als ontbijtje. Dus ga je gang en doe vooral wat je lekker vindt.

WAAR KAN IK DE nākd.RAW BARS KOPEN?

Je kan de nākd. raw bars bij elke retailer terugvinden. De ene retailer heeft een groter assortiment dan het andere.

IS DIT NU ECHT GEEN CALORIEBOM, NOTEN HEBBEN DIE REPUTATIE …

Een tussendoortje moet eerst en vooral lekker zijn. nākd. raw bars bevatten tussen de 124 tot 156 kcal wat het een verantwoord tussendoortje maakt. De nākd. raw bars zijn 100% natuurlijk. Fruit & noten samengeperst in een raw bar. Er is een brede waaier aan smaken beschikbaar in het nākd. assortiment doordat er allerlei soorten fruit & noten gecombineerd worden. Er worden nooit suikers toegevoegd. nākd. raw bars zijn daarom geschikt als onderdeel van een gezond en gevarieerd voedingspatroon.

VOLDOENDE VOEDZAAM ALS ONTBIJT OF EERDER ALS TUSSENDOOR?

Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Ik zou de nākd. raw fruit en nut bars niet aanbevelen als maaltijdvervanger maar ze kunnen perfect geconsumeerd worden als gezond tussendoortje. nākd. repen bevatten 100% natuurlijke ingrediënten: lekker fruit en heerlijke noten, samengeperst in een raw bar. Dat is alles. Je kan dus af en toe 1 van je tussendoortjes vervangen door een handige nākd. raw bar. Ze bevatten nooit toegevoegde suikers. Door het fruit en de noten bevatten de nākd. bars een hoog vezelgehalte, alsook vitaminen, mineralen en antioxidanten.

HOE BLIJVEN DEZE RAW BARS ZO LANG VERS?

Om te beginnen helpt de natuur ons hier een handje; de suikers in het gedroogde fruit werken als een natuurlijk conserveermiddel. Daarom is gedroogd fruit of natuurlijke jam ook zo lang houdbaar. Daarnaast helpen wij de natuur een handje door hoogwaardige, luchtdichte verpakkingen te gebruiken. Hierdoor blijven de repen lekker vers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer