Mijn eerste kookexperiment was best gevaarlijk
Nieuws

Mijn eerste kookexperiment was best gevaarlijk

Vandaag is het cheese toast day. Toast met kaas dus, al dan niet gegratineerd, dus al dan niet een croque monsieur. Maar toen ik zag welke dag het precies was moest ik meteen terugdenken aan mijn allereerste eigen kook-experimenten toen ik een jaartje studeerde in Namen op mijn 18de. Die waren niet bijzonder succesvol op culinair vlak, maar ik heb er wel goede herinneringen aan.

Ik woonde op een kamertje in een studentenhuis, en we hadden geen keuken. Maar ik had wel een microgolfoven op de kamer. In die microgolfoven kon ik al eens een klaargemaakt gerecht van mama opwarmen, of iets dat ik in de supermarkt haalde.

Maar wat ik ook graag en vaak deed: ik legde er een boterham in met gemalen kaas en daarover wat paprikapoeder. En ik liet de microgolfoven net zo lang draaien tot de smeltende kaas begon aan te bakken. En dan had ik dus een soort van croque, een toast met een soort van gegratineerde kaas. Heel vaak was ik er echter niet op tijd bij om de microgolfoven uit te zetten en had ik een zwaar aangebrande toast. Goed dat de hele peda niet in de fik is geschoten met mijn aangebrand gedrag.

Maar ik werd beter en beter, en na een paar weken was ik de toast met kaas-expert van de gang. Het was mijn eerste experiment dus, 31 jaar geleden. Intussen heb ik al lang geen microgolfoven meer, en kook ik een tikje verfijnder. Denk ik. Maar ik vond het toen wel lekker. Met een tomaatje bij, en wat sla: mijn toast met kaas uit de microgolfoven. Dat toestel is intussen 32 jaar oud en staat nog steeds bij mijn ouders thuis, en geloof het of niet: het werkt nog. Ik heb het dus niet stuk gekregen met mijn rare experimenten, zoals het toestel op de foto.

Gerelateerde nieuwsberichten

Weet je waarom ik vandaag zo blij ben?

Zo wakker worden, als deze ochtend,  is toch een droom? Ik kwam de trap afgewandeld en de zon scheen alsof het al zomer is, maar in de tuin lag nog wel een dun laagje sneeuw alsof het nog winter is, en dat is het natuurlijk ook nog altijd … Lees meer

gym

Veel vragen en best wel wat kritiek op mijn vele uren sporten

Ik krijg de laatste tijd veel vragen en opmerkingen over al mijn sporten. Sinds augustus vorig jaar heb ik de knop omgezet om (voor de zoveelste keer) gezonder te gaan leven en veel te bewegen … Lees meer

Waarom goede voornemens begin januari mislukken!

Journalisten die zo in de eerste week van het jaar een halve pagina moeten vullen, terwijl het nieuws redelijk plat ligt, vragen er wel eens naar. Sommige tantes op nieuwjaarsfeesten ook … Lees meer

Kreeftje Oudjaar

Ons menu voor oudjaar… en wat eet jij?

Kleine wijziging in onze oudejaars-plannen. Ik had al gezegd dat ik op oudjaar voor een keertje niet terugvlieg naar België om te DJ’n, maar lekker in Barcelona blijf … Lees meer

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer