Mijn eerste kookexperiment was best gevaarlijk
Nieuws

Mijn eerste kookexperiment was best gevaarlijk

Vandaag is het cheese toast day. Toast met kaas dus, al dan niet gegratineerd, dus al dan niet een croque monsieur. Maar toen ik zag welke dag het precies was moest ik meteen terugdenken aan mijn allereerste eigen kook-experimenten toen ik een jaartje studeerde in Namen op mijn 18de. Die waren niet bijzonder succesvol op culinair vlak, maar ik heb er wel goede herinneringen aan.

Ik woonde op een kamertje in een studentenhuis, en we hadden geen keuken. Maar ik had wel een microgolfoven op de kamer. In die microgolfoven kon ik al eens een klaargemaakt gerecht van mama opwarmen, of iets dat ik in de supermarkt haalde.

Maar wat ik ook graag en vaak deed: ik legde er een boterham in met gemalen kaas en daarover wat paprikapoeder. En ik liet de microgolfoven net zo lang draaien tot de smeltende kaas begon aan te bakken. En dan had ik dus een soort van croque, een toast met een soort van gegratineerde kaas. Heel vaak was ik er echter niet op tijd bij om de microgolfoven uit te zetten en had ik een zwaar aangebrande toast. Goed dat de hele peda niet in de fik is geschoten met mijn aangebrand gedrag.

Maar ik werd beter en beter, en na een paar weken was ik de toast met kaas-expert van de gang. Het was mijn eerste experiment dus, 31 jaar geleden. Intussen heb ik al lang geen microgolfoven meer, en kook ik een tikje verfijnder. Denk ik. Maar ik vond het toen wel lekker. Met een tomaatje bij, en wat sla: mijn toast met kaas uit de microgolfoven. Dat toestel is intussen 32 jaar oud en staat nog steeds bij mijn ouders thuis, en geloof het of niet: het werkt nog. Ik heb het dus niet stuk gekregen met mijn rare experimenten, zoals het toestel op de foto.

Gerelateerde nieuwsberichten

Leven als God in Frankrijk

Vandaag is het 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk. Een dag die in heel het land groots gevierd wordt met spectaculaire vuurwerken, en ook vanavond zal dat ongetwijfeld weer gebeuren … Lees meer

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer