Vandaag is het cheese toast day. Toast met kaas dus, al dan niet gegratineerd, dus al dan niet een croque monsieur. Maar toen ik zag welke dag het precies was moest ik meteen terugdenken aan mijn allereerste eigen kook-experimenten toen ik een jaartje studeerde in Namen op mijn 18de. Die waren niet bijzonder succesvol op culinair vlak, maar ik heb er wel goede herinneringen aan.
Ik woonde op een kamertje in een studentenhuis, en we hadden geen keuken. Maar ik had wel een microgolfoven op de kamer. In die microgolfoven kon ik al eens een klaargemaakt gerecht van mama opwarmen, of iets dat ik in de supermarkt haalde.
Maar wat ik ook graag en vaak deed: ik legde er een boterham in met gemalen kaas en daarover wat paprikapoeder. En ik liet de microgolfoven net zo lang draaien tot de smeltende kaas begon aan te bakken. En dan had ik dus een soort van croque, een toast met een soort van gegratineerde kaas. Heel vaak was ik er echter niet op tijd bij om de microgolfoven uit te zetten en had ik een zwaar aangebrande toast. Goed dat de hele peda niet in de fik is geschoten met mijn aangebrand gedrag.
Maar ik werd beter en beter, en na een paar weken was ik de toast met kaas-expert van de gang. Het was mijn eerste experiment dus, 31 jaar geleden. Intussen heb ik al lang geen microgolfoven meer, en kook ik een tikje verfijnder. Denk ik. Maar ik vond het toen wel lekker. Met een tomaatje bij, en wat sla: mijn toast met kaas uit de microgolfoven. Dat toestel is intussen 32 jaar oud en staat nog steeds bij mijn ouders thuis, en geloof het of niet: het werkt nog. Ik heb het dus niet stuk gekregen met mijn rare experimenten, zoals het toestel op de foto.
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer