Beste (m/p)eter,
We klinken vandaag op een splinternieuw jaar,
met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar.
Met een glaasje champagne en hapjes erbij.
Want zo’n fonkelnieuw jaar maakt het kleinste kind blij.
Wat wens ik je toe, uit het diepst van mijn hart?
Wel, elke dag weer een geweldige start,
met de radio aan en een stevig ontbijt.
Zodat je gelukkig naar je werk dan toe rijdt.
Ik wens je recepten waar je vrolijk van wordt.
Ik wens je veel lekker eten, maar ook tijd voor wat sport.
Wandelen raad ik je uiteraard aan!
Zo ga je ’t gevecht met de kilo’s best aan.
Drink lekker veel water en soms ook wat wijn.
Maar ga dan voor goeie, die doet minder pijn.
Kook uit je hart, of kijk eens rond op mijn blog.
Er staan heel veel ideetjes, en er komen er nog!
Speel mee voor een prijs hier, een lekker cadeau.
Lees wat ik vind van restaurants ook en zo.
Lees ook eens een column, soms scherp op de snee.
Maar vaak best ook mild, want ik val heus wel mee.
Iedereen in de horeca wens ik veel ambiance!
Ik kom weleens langs, met een klein beetje chance.
En voor elke Would Be Chef die thuis lekker kookt:
Peter Goossens is ne straffe, maar jij bent dat ook!
Snij niet in je vingers, verbrand je maar niet.
En zorg dat je keuken niet in de fik schiet.
Dat je saus niet mag schiften en geen mens zich verslikt.
En dat je heel veel mag eten maar toch niet verdikt.
Ik wens je een bubbelend, sprankelend jaar!
Bak ze maar bruin, en kook ze maar gaar.
En gaat er af en toe toch nog iets stuk,
dan weet je ook wel: scherven brengen geluk!
Maak van 2019 een geweldig succes.
En open vandaag maar een heel goeie fles.
Ik toast op je, klink op je, wens je santé.
Want een goede gezondheid, daar start alles mee!
Uw (niet meer zo) kleine kapoen,
Sven,
Rijmenam, 1 januari 2019
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer