Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar
Nieuws

Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar

Beste (m/p)eter,

We klinken vandaag op een splinternieuw jaar,
met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar.
Met een glaasje champagne en hapjes erbij.
Want zo’n fonkelnieuw jaar maakt het kleinste kind blij.

Wat wens ik je toe, uit het diepst van mijn hart?
Wel, elke dag weer een geweldige start,
met de radio aan en een stevig ontbijt.
Zodat je gelukkig naar je werk dan toe rijdt.

Ik wens je recepten waar je vrolijk van wordt.
Ik wens je veel lekker eten, maar ook tijd voor wat sport.
Wandelen raad ik je uiteraard aan!
Zo ga je ’t gevecht met de kilo’s best aan.

Drink lekker veel water en soms ook wat wijn.
Maar ga dan voor goeie, die doet minder pijn.
Kook uit je hart, of kijk eens rond op mijn blog.
Er staan heel veel ideetjes, en er komen er nog!

Speel mee voor een prijs hier, een lekker cadeau.
Lees wat ik vind van restaurants ook en zo.
Lees ook eens een column, soms scherp op de snee.
Maar vaak best ook mild, want ik val heus wel mee.

Iedereen in de horeca wens ik veel ambiance!
Ik kom weleens langs, met een klein beetje chance.
En voor elke Would Be Chef die thuis lekker kookt:
Peter Goossens is ne straffe, maar jij bent dat ook!

Snij niet in je vingers, verbrand je maar niet.
En zorg dat je keuken niet in de fik schiet.
Dat je saus niet mag schiften en geen mens zich verslikt.
En dat je heel veel mag eten maar toch niet verdikt.

Ik wens je een bubbelend, sprankelend jaar!
Bak ze maar bruin, en kook ze maar gaar.
En gaat er af en toe toch nog iets stuk,
dan weet je ook wel: scherven brengen geluk!

Maak van 2019 een geweldig succes.
En open vandaag maar een heel goeie fles.
Ik toast op je, klink op je, wens je santé.
Want een goede gezondheid, daar start alles mee!

Uw (niet meer zo) kleine kapoen,

Sven,

Rijmenam, 1 januari 2019

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer