Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar
Nieuws

Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar

Beste (m/p)eter,

We klinken vandaag op een splinternieuw jaar,
met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar.
Met een glaasje champagne en hapjes erbij.
Want zo’n fonkelnieuw jaar maakt het kleinste kind blij.

Wat wens ik je toe, uit het diepst van mijn hart?
Wel, elke dag weer een geweldige start,
met de radio aan en een stevig ontbijt.
Zodat je gelukkig naar je werk dan toe rijdt.

Ik wens je recepten waar je vrolijk van wordt.
Ik wens je veel lekker eten, maar ook tijd voor wat sport.
Wandelen raad ik je uiteraard aan!
Zo ga je ’t gevecht met de kilo’s best aan.

Drink lekker veel water en soms ook wat wijn.
Maar ga dan voor goeie, die doet minder pijn.
Kook uit je hart, of kijk eens rond op mijn blog.
Er staan heel veel ideetjes, en er komen er nog!

Speel mee voor een prijs hier, een lekker cadeau.
Lees wat ik vind van restaurants ook en zo.
Lees ook eens een column, soms scherp op de snee.
Maar vaak best ook mild, want ik val heus wel mee.

Iedereen in de horeca wens ik veel ambiance!
Ik kom weleens langs, met een klein beetje chance.
En voor elke Would Be Chef die thuis lekker kookt:
Peter Goossens is ne straffe, maar jij bent dat ook!

Snij niet in je vingers, verbrand je maar niet.
En zorg dat je keuken niet in de fik schiet.
Dat je saus niet mag schiften en geen mens zich verslikt.
En dat je heel veel mag eten maar toch niet verdikt.

Ik wens je een bubbelend, sprankelend jaar!
Bak ze maar bruin, en kook ze maar gaar.
En gaat er af en toe toch nog iets stuk,
dan weet je ook wel: scherven brengen geluk!

Maak van 2019 een geweldig succes.
En open vandaag maar een heel goeie fles.
Ik toast op je, klink op je, wens je santé.
Want een goede gezondheid, daar start alles mee!

Uw (niet meer zo) kleine kapoen,

Sven,

Rijmenam, 1 januari 2019

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer