Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar
Nieuws

Mijn eerste nieuwjaarsbrief in 30 jaar

Beste (m/p)eter,

We klinken vandaag op een splinternieuw jaar,
met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar.
Met een glaasje champagne en hapjes erbij.
Want zo’n fonkelnieuw jaar maakt het kleinste kind blij.

Wat wens ik je toe, uit het diepst van mijn hart?
Wel, elke dag weer een geweldige start,
met de radio aan en een stevig ontbijt.
Zodat je gelukkig naar je werk dan toe rijdt.

Ik wens je recepten waar je vrolijk van wordt.
Ik wens je veel lekker eten, maar ook tijd voor wat sport.
Wandelen raad ik je uiteraard aan!
Zo ga je ’t gevecht met de kilo’s best aan.

Drink lekker veel water en soms ook wat wijn.
Maar ga dan voor goeie, die doet minder pijn.
Kook uit je hart, of kijk eens rond op mijn blog.
Er staan heel veel ideetjes, en er komen er nog!

Speel mee voor een prijs hier, een lekker cadeau.
Lees wat ik vind van restaurants ook en zo.
Lees ook eens een column, soms scherp op de snee.
Maar vaak best ook mild, want ik val heus wel mee.

Iedereen in de horeca wens ik veel ambiance!
Ik kom weleens langs, met een klein beetje chance.
En voor elke Would Be Chef die thuis lekker kookt:
Peter Goossens is ne straffe, maar jij bent dat ook!

Snij niet in je vingers, verbrand je maar niet.
En zorg dat je keuken niet in de fik schiet.
Dat je saus niet mag schiften en geen mens zich verslikt.
En dat je heel veel mag eten maar toch niet verdikt.

Ik wens je een bubbelend, sprankelend jaar!
Bak ze maar bruin, en kook ze maar gaar.
En gaat er af en toe toch nog iets stuk,
dan weet je ook wel: scherven brengen geluk!

Maak van 2019 een geweldig succes.
En open vandaag maar een heel goeie fles.
Ik toast op je, klink op je, wens je santé.
Want een goede gezondheid, daar start alles mee!

Uw (niet meer zo) kleine kapoen,

Sven,

Rijmenam, 1 januari 2019

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer