Mijn favoriete bubbels bij Albert Heijn voor oudjaar!
Nieuws

Mijn favoriete bubbels bij Albert Heijn voor oudjaar!

Wat is het toch weer een heerlijke mooie tijd. Na de gezellige Kerstdagen, die we vaak thuis, met het gezin of de familie, doorbrengen komen die spetterende feestjes rond oud en nieuw er weer aan met onze beste vrienden en kameraden. En al die kleine en grote feestjes en recepties met collega’s, buren en vrienden in de sportclub, het zijn allemaal mooie momenten om heel even stil te staan en te klinken op het leven. Om het glas te heffen op de mooie momenten van het voorbije jaar en te toasten op het jaar dat komt. En hoe kun je dat beter doen dan met lekkere bubbels. En het mooie is: bij Albert Heijn kun je lekkere sprankelende wijnen vinden in alle prijscategorieën. Ik zet er graag enkele op een rij voor jullie.

Freixenet kennen we allemaal als één van de grootste cava-producenten in Spanje. Maar ze maken sinds enkele jaren ook Prosecco, de bekende parelende wijn uit Italië. Freixenet Prosecco wordt gemaakt van Glera-druiven uit de buurt van Veneto. Deze mousserende wijn is levendig en fris met aroma’s van citrus, appel, pompelmoes en bloemen. Met een lichte en frisse afdronk. Voor de prosecco rosé van Freixenet wordt een beetje pinot noir toegevoegd. Let ook op de prachtige fles. Een feestelijke verpakking voor een feestelijk drankje!

De Champagne Diane De Frion staat heel scherp geprijsd aan € 13,49 en maakt het daarmee een champagne voor iedereens portemonnee. We spreken hier over een blend tussen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier met goed gebalanceerde, eerder zachte bubbels. Een aangename begeleider van varkensvlees, zeevruchten en zachte kazen.

De Champagnes van Oudinot zijn prijs-kwaliteit echte aanraders. Niet zo duur als de luxueuze toppers maar wel een mooie en vlot drinkbare mix van de typische Chardonnay en Pinot Noir druiven. Er wordt aan deze champagnes trouwens een klein beetje likeur toegevoegd, en dat geeft de champagne net dat kleine zoetje dat bij veel mensen wel in de smaak valt. De demi sec krijgt net iets meer likeur toegevoegd, waardoor het een ideale champagne voor bij je desserts is. De rosé is dan weer een strakke maar vinnige rosé die vooral met pinot noir en meunier wordt gemaakt. Fris maar evenwichtig, met noties van framboos en aardbei, maar voldoende zuurte ook.

Veuve Clicquot is één van de bekendste champagnes uit Reims. De champagne met het chique geel-oranje label wordt voornamelijk gemaakt met de voor het huis zo herkenbare pinot noir, maar ook pinot meunier en chardonnay die voor de elegantie zorgt. Dit is een mooie uitgebalanceerde goud-gele champagne, met fruitige aroma’s maar ook wat rokerige tonen. Eén van mijn favoriete champagnes die niet enkel als aperitief kan gedronken worden, maar zelfs bij de maaltijd.

Moët et Chandon Champagne Brut. Wereldwijd de meest verkochte Champagne. De “toevoeging” Imperial komt trouwens van het feit dat Napoleon een grote liefhebber was van deze champagne die gemaakt wordt met maar liefst 150 verschillende wijnen uit alle delen van Champagne. Een lievelingsfeestdrank van vele champagneliefhebbers. Eerder bleek van kleur met hele kleine belletjes. Fijn en levendig maar toch ook harmonieus met aroma’s van lindebloesem, brooddeeg en toast. Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. De nectar Imperial is minder zuur, wat milder, met aroma’s van exotisch fruit. En daardoor een ideale begeleider van desserts en sommige kazen.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-pakket-van-mijn-favoriete-bubbels-bij-albert-heijn/

Alle bubbels zijn verkrijgbaar via Albert Heijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer