Mijn favoriete bubbels bij Albert Heijn voor oudjaar!

Wat is het toch weer een heerlijke mooie tijd. Na de gezellige Kerstdagen, die we vaak thuis, met het gezin of de familie, doorbrengen komen die spetterende feestjes rond oud en nieuw er weer aan met onze beste vrienden en kameraden. En al die kleine en grote feestjes en recepties met collega’s, buren en vrienden in de sportclub, het zijn allemaal mooie momenten om heel even stil te staan en te klinken op het leven. Om het glas te heffen op de mooie momenten van het voorbije jaar en te toasten op het jaar dat komt. En hoe kun je dat beter doen dan met lekkere bubbels. En het mooie is: bij Albert Heijn kun je lekkere sprankelende wijnen vinden in alle prijscategorieën. Ik zet er graag enkele op een rij voor jullie.

Freixenet kennen we allemaal als één van de grootste cava-producenten in Spanje. Maar ze maken sinds enkele jaren ook Prosecco, de bekende parelende wijn uit Italië. Freixenet Prosecco wordt gemaakt van Glera-druiven uit de buurt van Veneto. Deze mousserende wijn is levendig en fris met aroma’s van citrus, appel, pompelmoes en bloemen. Met een lichte en frisse afdronk. Voor de prosecco rosé van Freixenet wordt een beetje pinot noir toegevoegd. Let ook op de prachtige fles. Een feestelijke verpakking voor een feestelijk drankje!

De Champagne Diane De Frion staat heel scherp geprijsd aan € 13,49 en maakt het daarmee een champagne voor iedereens portemonnee. We spreken hier over een blend tussen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier met goed gebalanceerde, eerder zachte bubbels. Een aangename begeleider van varkensvlees, zeevruchten en zachte kazen.

De Champagnes van Oudinot zijn prijs-kwaliteit echte aanraders. Niet zo duur als de luxueuze toppers maar wel een mooie en vlot drinkbare mix van de typische Chardonnay en Pinot Noir druiven. Er wordt aan deze champagnes trouwens een klein beetje likeur toegevoegd, en dat geeft de champagne net dat kleine zoetje dat bij veel mensen wel in de smaak valt. De demi sec krijgt net iets meer likeur toegevoegd, waardoor het een ideale champagne voor bij je desserts is. De rosé is dan weer een strakke maar vinnige rosé die vooral met pinot noir en meunier wordt gemaakt. Fris maar evenwichtig, met noties van framboos en aardbei, maar voldoende zuurte ook.

Veuve Clicquot is één van de bekendste champagnes uit Reims. De champagne met het chique geel-oranje label wordt voornamelijk gemaakt met de voor het huis zo herkenbare pinot noir, maar ook pinot meunier en chardonnay die voor de elegantie zorgt. Dit is een mooie uitgebalanceerde goud-gele champagne, met fruitige aroma’s maar ook wat rokerige tonen. Eén van mijn favoriete champagnes die niet enkel als aperitief kan gedronken worden, maar zelfs bij de maaltijd.

Moët et Chandon Champagne Brut. Wereldwijd de meest verkochte Champagne. De “toevoeging” Imperial komt trouwens van het feit dat Napoleon een grote liefhebber was van deze champagne die gemaakt wordt met maar liefst 150 verschillende wijnen uit alle delen van Champagne. Een lievelingsfeestdrank van vele champagneliefhebbers. Eerder bleek van kleur met hele kleine belletjes. Fijn en levendig maar toch ook harmonieus met aroma’s van lindebloesem, brooddeeg en toast. Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. De nectar Imperial is minder zuur, wat milder, met aroma’s van exotisch fruit. En daardoor een ideale begeleider van desserts en sommige kazen.

Alle bubbels zijn verkrijgbaar via Albert Heijn.