Mijn favoriete bubbels bij Albert Heijn voor oudjaar!
Nieuws

Mijn favoriete bubbels bij Albert Heijn voor oudjaar!

Wat is het toch weer een heerlijke mooie tijd. Na de gezellige Kerstdagen, die we vaak thuis, met het gezin of de familie, doorbrengen komen die spetterende feestjes rond oud en nieuw er weer aan met onze beste vrienden en kameraden. En al die kleine en grote feestjes en recepties met collega’s, buren en vrienden in de sportclub, het zijn allemaal mooie momenten om heel even stil te staan en te klinken op het leven. Om het glas te heffen op de mooie momenten van het voorbije jaar en te toasten op het jaar dat komt. En hoe kun je dat beter doen dan met lekkere bubbels. En het mooie is: bij Albert Heijn kun je lekkere sprankelende wijnen vinden in alle prijscategorieën. Ik zet er graag enkele op een rij voor jullie.

Freixenet kennen we allemaal als één van de grootste cava-producenten in Spanje. Maar ze maken sinds enkele jaren ook Prosecco, de bekende parelende wijn uit Italië. Freixenet Prosecco wordt gemaakt van Glera-druiven uit de buurt van Veneto. Deze mousserende wijn is levendig en fris met aroma’s van citrus, appel, pompelmoes en bloemen. Met een lichte en frisse afdronk. Voor de prosecco rosé van Freixenet wordt een beetje pinot noir toegevoegd. Let ook op de prachtige fles. Een feestelijke verpakking voor een feestelijk drankje!

De Champagne Diane De Frion staat heel scherp geprijsd aan € 13,49 en maakt het daarmee een champagne voor iedereens portemonnee. We spreken hier over een blend tussen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier met goed gebalanceerde, eerder zachte bubbels. Een aangename begeleider van varkensvlees, zeevruchten en zachte kazen.

De Champagnes van Oudinot zijn prijs-kwaliteit echte aanraders. Niet zo duur als de luxueuze toppers maar wel een mooie en vlot drinkbare mix van de typische Chardonnay en Pinot Noir druiven. Er wordt aan deze champagnes trouwens een klein beetje likeur toegevoegd, en dat geeft de champagne net dat kleine zoetje dat bij veel mensen wel in de smaak valt. De demi sec krijgt net iets meer likeur toegevoegd, waardoor het een ideale champagne voor bij je desserts is. De rosé is dan weer een strakke maar vinnige rosé die vooral met pinot noir en meunier wordt gemaakt. Fris maar evenwichtig, met noties van framboos en aardbei, maar voldoende zuurte ook.

Veuve Clicquot is één van de bekendste champagnes uit Reims. De champagne met het chique geel-oranje label wordt voornamelijk gemaakt met de voor het huis zo herkenbare pinot noir, maar ook pinot meunier en chardonnay die voor de elegantie zorgt. Dit is een mooie uitgebalanceerde goud-gele champagne, met fruitige aroma’s maar ook wat rokerige tonen. Eén van mijn favoriete champagnes die niet enkel als aperitief kan gedronken worden, maar zelfs bij de maaltijd.

Moët et Chandon Champagne Brut. Wereldwijd de meest verkochte Champagne. De “toevoeging” Imperial komt trouwens van het feit dat Napoleon een grote liefhebber was van deze champagne die gemaakt wordt met maar liefst 150 verschillende wijnen uit alle delen van Champagne. Een lievelingsfeestdrank van vele champagneliefhebbers. Eerder bleek van kleur met hele kleine belletjes. Fijn en levendig maar toch ook harmonieus met aroma’s van lindebloesem, brooddeeg en toast. Een prachtige aperitief om het nieuwe jaar mee te vieren. De nectar Imperial is minder zuur, wat milder, met aroma’s van exotisch fruit. En daardoor een ideale begeleider van desserts en sommige kazen.

https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-pakket-van-mijn-favoriete-bubbels-bij-albert-heijn/

Alle bubbels zijn verkrijgbaar via Albert Heijn.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer