Tomorrowland is weer volle bak aan de gang. Daar geven sterrenchefs uit de hele wereld weer het beste van zichzelf. Mijn copain Roger van Damme wist weer uit te pakken met een indrukwekkend nieuw dessert, en Sergio Herman kookt er altijd een prachtige sterrenmaaltijd. Maar ook vele andere topchefs zijn weer van de partij.
Dat is eigenlijk ook maar een evolutie van de voorbije jaren. Met de komst van meer en meer leuke foodtrucks is het eten op de meeste festivals er echt stevig op vooruit gegaan. Vroeger mocht je niet veel meer verwachten dan frietjes of een hotdog. Dat is nu wel anders. Zeker op Tomorrowland.
Maar de allerbeste festivalcatering van de hele wereld kun je volgens mij in Spanje vinden, op het festival van Cap Roig.
Sowieso is de setting on-ge-lo-fe-lijk. Het festival vindt plaats in de bergen, vlak aan de zee, aan de voet van een kasteel in het Noorden van Spanje op ongeveer anderhalf uur rijden van Barcelona. Grote kleppers als Lady Gaga en Sting zijn er al komen optreden, en het festival vindt ongeveer de hele zomer plaats.
Vanavond ga ik er kijken naar Diana Krall, de vrouw van Elvis Costello en een geweldige jazzy pianiste en zangeres die naast eigen songs ook de mooiste standards onder handen durft te nemen.
En voor en na het concert kun je op een prachtige locatie op het festivalterrein, vlak onder de tribunes en aan het kasteel heerlijk buiten dineren op sterrenniveau. Letterlijk: onder een sterrenhemel. Maar het eten is ook een dikke vette ster waard.
Want Via Veneto, mijn favoriete klassieke restaurant in Barcelona, waar ze sinds de jaren zeventig een welverdiende Michelinster hebben verhuist elke zomer voor elk concert naar het festival.
Je kunt er heerlijke zomers gerechten à la carte eten, Zuiderse topklasse. En de wijnkaart, die weliswaar wat beperkter is dan in hun restaurant in Barcelona (alles moet verhuisd worden namelijk) staat vol heerlijke zomerse wijnen van topniveau.
Ik kijk er alwaar naar uit om daar vanavond met zicht over de Middellandse zee te genieten van een zalige maaltijd al fresco en daarna van een concert van één van mijn lievelingsartiesten.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer