En dit is mijn favoriete festivalfood!
Nieuws

En dit is mijn favoriete festivalfood!

Tomorrowland is weer volle bak aan de gang. Daar geven sterrenchefs uit de hele wereld weer het beste van zichzelf. Mijn copain Roger van Damme wist weer uit te pakken met een indrukwekkend nieuw dessert, en Sergio Herman kookt er altijd een prachtige sterrenmaaltijd. Maar ook vele andere topchefs zijn weer van de partij.

Dat is eigenlijk ook maar een evolutie van de voorbije jaren. Met de komst van meer en meer leuke foodtrucks is het eten op de meeste festivals er echt stevig op vooruit gegaan. Vroeger mocht je niet veel meer verwachten dan frietjes of een hotdog. Dat is nu wel anders. Zeker op Tomorrowland.

Maar de allerbeste festivalcatering van de hele wereld kun je volgens mij in Spanje vinden, op het festival van Cap Roig.

Sowieso is de setting on-ge-lo-fe-lijk. Het festival vindt plaats in de bergen, vlak aan de zee, aan de voet van een kasteel in het Noorden van Spanje op ongeveer anderhalf uur rijden van Barcelona. Grote kleppers als Lady Gaga en Sting zijn er al komen optreden, en het festival vindt ongeveer de hele zomer plaats.

Vanavond ga ik er kijken naar Diana Krall, de vrouw van Elvis Costello en een geweldige jazzy pianiste en zangeres die naast eigen songs ook de mooiste standards onder handen durft te nemen.

En voor en na het concert kun je op een prachtige locatie op het festivalterrein, vlak onder de tribunes en aan het kasteel heerlijk buiten dineren op sterrenniveau. Letterlijk: onder een sterrenhemel. Maar het eten is ook een dikke vette ster waard.

Want Via Veneto, mijn favoriete klassieke restaurant in Barcelona, waar ze sinds de jaren zeventig een welverdiende Michelinster hebben verhuist elke zomer voor elk concert naar het festival.

Je kunt er heerlijke zomers gerechten à la carte eten, Zuiderse topklasse. En de wijnkaart, die weliswaar wat beperkter is dan in hun restaurant in Barcelona (alles moet verhuisd worden namelijk) staat vol heerlijke zomerse wijnen van topniveau.

Ik kijk er alwaar naar uit om daar vanavond met zicht over de Middellandse zee te genieten van een zalige maaltijd al fresco en daarna van een concert van één van mijn lievelingsartiesten.

En dit is mijn favoriete festivalfood!
En dit is mijn favoriete festivalfood!
En dit is mijn favoriete festivalfood!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer