Mijn feestmenu 2022 is er!
Nieuws

Mijn feestmenu 2022 is er!

Als je een foodblog hebt, dan moet je altijd een klein beetje vooruit werken. Dat is zeer plezant maar ook wel een tikkeltje gek. Zo zat ik al in de Paasvakantie van 2022 (hoeveel maanden is dat nu alweer geleden?) op ons terrasje in Barcelona te werken aan mijn feestmenu voor de kerstdagen die eigenlijk nu voor de deur staan. Ik zocht in boeken, snuisterde op het internet, ging naar de markten in de stad en begon te schetsen op papier. Ik zocht plezante en feestelijke twisten op klassieke thema’s, maar probeerde er wel weer voor te zorgen dat mijn gerechten niet al te moeilijk zouden zijn en vooral erg lekker. Want daar draait het toch altijd om bij Would Be Chef!

De maanden nadien waren dan weer maanden van uitproberen en beetje bij beetje bijvijlen. Sommige ideetjes bleken nog lekkerder in het echt dan in mijn meest optimistische verwachtingen. Andere recepten waren misschien plezant en origineel in mijn hoofd, en zagen er zeer goed uit op papier, maar toen ik ze dan ook echt uitprobeerde in de keuken, klopten ze toch niet volledig. Dus daar moest ik van nul af aan opnieuw beginnen. Maar zo tegen het einde van de zomer had ik mijn feestmenu helemaal klaar. Het is er eentje met voor elk wat wils. Sommige ingrediënten zijn wat luxueuzer, omdat zoiets tijdens de feestdagen misschien nog wel eens moet kunnen.

Vanaf vanavond krijg je ze de komende weken één voor één geserveerd. Al mijn nieuwe recepten. Drie heerlijke hapjes, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, een feestelijk dessert en verschillende koekjes om de maaltijd compleet te maken. En elke keer serveer ik er één van mijn eigen wijnen bij. Je weet dat ik er een erezaak van maak om verrassende, goedgemaakte wijnen te zoeken, die ook nog eens betaalbaar zijn. Met de suggesties bij mijn gerechten zit je wat dat betreft helemaal goed. Veel inspiratie gewenst, en begin maar al wat te fantaseren, want voor je het weet zijn de feesten daar.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer