Mijn feestmenu 2022 is er!

Als je een foodblog hebt, dan moet je altijd een klein beetje vooruit werken. Dat is zeer plezant maar ook wel een tikkeltje gek. Zo zat ik al in de Paasvakantie van 2022 (hoeveel maanden is dat nu alweer geleden?) op ons terrasje in Barcelona te werken aan mijn feestmenu voor de kerstdagen die eigenlijk nu voor de deur staan. Ik zocht in boeken, snuisterde op het internet, ging naar de markten in de stad en begon te schetsen op papier. Ik zocht plezante en feestelijke twisten op klassieke thema’s, maar probeerde er wel weer voor te zorgen dat mijn gerechten niet al te moeilijk zouden zijn en vooral erg lekker. Want daar draait het toch altijd om bij Would Be Chef!

De maanden nadien waren dan weer maanden van uitproberen en beetje bij beetje bijvijlen. Sommige ideetjes bleken nog lekkerder in het echt dan in mijn meest optimistische verwachtingen. Andere recepten waren misschien plezant en origineel in mijn hoofd, en zagen er zeer goed uit op papier, maar toen ik ze dan ook echt uitprobeerde in de keuken, klopten ze toch niet volledig. Dus daar moest ik van nul af aan opnieuw beginnen. Maar zo tegen het einde van de zomer had ik mijn feestmenu helemaal klaar. Het is er eentje met voor elk wat wils. Sommige ingrediënten zijn wat luxueuzer, omdat zoiets tijdens de feestdagen misschien nog wel eens moet kunnen.

Vanaf vanavond krijg je ze de komende weken één voor één geserveerd. Al mijn nieuwe recepten. Drie heerlijke hapjes, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, een feestelijk dessert en verschillende koekjes om de maaltijd compleet te maken. En elke keer serveer ik er één van mijn eigen wijnen bij. Je weet dat ik er een erezaak van maak om verrassende, goedgemaakte wijnen te zoeken, die ook nog eens betaalbaar zijn. Met de suggesties bij mijn gerechten zit je wat dat betreft helemaal goed. Veel inspiratie gewenst, en begin maar al wat te fantaseren, want voor je het weet zijn de feesten daar.