Mijn feestmenu 2022 is er!
Nieuws

Mijn feestmenu 2022 is er!

Als je een foodblog hebt, dan moet je altijd een klein beetje vooruit werken. Dat is zeer plezant maar ook wel een tikkeltje gek. Zo zat ik al in de Paasvakantie van 2022 (hoeveel maanden is dat nu alweer geleden?) op ons terrasje in Barcelona te werken aan mijn feestmenu voor de kerstdagen die eigenlijk nu voor de deur staan. Ik zocht in boeken, snuisterde op het internet, ging naar de markten in de stad en begon te schetsen op papier. Ik zocht plezante en feestelijke twisten op klassieke thema’s, maar probeerde er wel weer voor te zorgen dat mijn gerechten niet al te moeilijk zouden zijn en vooral erg lekker. Want daar draait het toch altijd om bij Would Be Chef!

De maanden nadien waren dan weer maanden van uitproberen en beetje bij beetje bijvijlen. Sommige ideetjes bleken nog lekkerder in het echt dan in mijn meest optimistische verwachtingen. Andere recepten waren misschien plezant en origineel in mijn hoofd, en zagen er zeer goed uit op papier, maar toen ik ze dan ook echt uitprobeerde in de keuken, klopten ze toch niet volledig. Dus daar moest ik van nul af aan opnieuw beginnen. Maar zo tegen het einde van de zomer had ik mijn feestmenu helemaal klaar. Het is er eentje met voor elk wat wils. Sommige ingrediënten zijn wat luxueuzer, omdat zoiets tijdens de feestdagen misschien nog wel eens moet kunnen.

Vanaf vanavond krijg je ze de komende weken één voor één geserveerd. Al mijn nieuwe recepten. Drie heerlijke hapjes, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten, een feestelijk dessert en verschillende koekjes om de maaltijd compleet te maken. En elke keer serveer ik er één van mijn eigen wijnen bij. Je weet dat ik er een erezaak van maak om verrassende, goedgemaakte wijnen te zoeken, die ook nog eens betaalbaar zijn. Met de suggesties bij mijn gerechten zit je wat dat betreft helemaal goed. Veel inspiratie gewenst, en begin maar al wat te fantaseren, want voor je het weet zijn de feesten daar.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer