Mijn goede voornemens al stuk gescheurd…

Lap, daar gaat mijn goede voornemen voor 2019, en het is zelfs een beetje mijn eigen schuld. Ik wou weer wat kilo’s verliezen, en ik heb daarom erg voorzichtig gegeten (wel lekker, maar minder en vooral lichter) en (minder alcohol) gedronken, en vooral massa’s gewandeld de voorbije weken. Wandelen is goed, je verbrandt er erg veel vet mee.

Alleen heb ik wellicht een beetje overdreven met m’n bergwandelingen in Barcelona. Gevold: een overbelaste kuit. En toen ik zaterdag tijdens het nieuwjaarsfeestje van de familie in Knesselare tijdens een spelletje verstoppertje met mijn nichtje Estée een koud sprintje inzette, is er een giga pijnscheut door m’n kuit geknald. Gevolg: wandelen lukt sindsdien niet meer. Ik loop wat te huppelen, te hinken.

Frédérique Neys, de fantastische madam die me een paar jaar geleden al eens begeleid heeft toen ik erge rugpijn had, was duidelijk vanmiddag. En ze legde het uit zoals een foodblogger dat graag heeft: met eten. In je kuit zit “een grote platte pladijsachtige spier”. Wanneer je teveel in de bergen hebt gestapt, en die spier dus onder druk staat, dan is zo’n onverwacht sprintje ideaal om kleine vezeltjes in de spier af te scheuren. Dat is geen echte spierscheur, maar je moet wel veel rusten, stretchen en wandelen dat lukt nu even niet. Doe je dat niet, dan ontstaat er een soort van suikerspin van littekenweefsel rond die wondjes en dan ben je voortaan altijd heel broos voor nieuwe kwetsuren.

Herstel is nu het allerbelangrijkste, maar het valt me wel zwaar. Een dag zonder sport is voor mij een verloren dag. Ik beweeg zo graag, ik haal er rust, evenwicht en voldoening uit. Ik ben nu al bang om op het einde van de week op de weegschaal te gaan staan. Zwemmen en fietsen mag wel, liet Frédérique me weten, dus die raad ga ik dan maar opvolgen.

Want ik wil gewoon bewegen, en gezond eten. Je zult wel zien op mijn stories op Instagram dat ik dus nog wat extra voorzichtig met eten zal moeten zijn. Want nu bijkomen is geen optie. Nooit eigenlijk, maar al zeker niet aan het begin van het jaar. Ja Sven, je bent geen 21 meer zeker?!