Mijn goede voornemens al stuk gescheurd...
Nieuws

Mijn goede voornemens al stuk gescheurd…

Lap, daar gaat mijn goede voornemen voor 2019, en het is zelfs een beetje mijn eigen schuld. Ik wou weer wat kilo’s verliezen, en ik heb daarom erg voorzichtig gegeten (wel lekker, maar minder en vooral lichter) en (minder alcohol) gedronken, en vooral massa’s gewandeld de voorbije weken. Wandelen is goed, je verbrandt er erg veel vet mee.

Alleen heb ik wellicht een beetje overdreven met m’n bergwandelingen in Barcelona. Gevold: een overbelaste kuit. En toen ik zaterdag tijdens het nieuwjaarsfeestje van de familie in Knesselare tijdens een spelletje verstoppertje met mijn nichtje Estée een koud sprintje inzette, is er een giga pijnscheut door m’n kuit geknald. Gevolg: wandelen lukt sindsdien niet meer. Ik loop wat te huppelen, te hinken.

Frédérique Neys, de fantastische madam die me een paar jaar geleden al eens begeleid heeft toen ik erge rugpijn had, was duidelijk vanmiddag. En ze legde het uit zoals een foodblogger dat graag heeft: met eten. In je kuit zit “een grote platte pladijsachtige spier”. Wanneer je teveel in de bergen hebt gestapt, en die spier dus onder druk staat, dan is zo’n onverwacht sprintje ideaal om kleine vezeltjes in de spier af te scheuren. Dat is geen echte spierscheur, maar je moet wel veel rusten, stretchen en wandelen dat lukt nu even niet. Doe je dat niet, dan ontstaat er een soort van suikerspin van littekenweefsel rond die wondjes en dan ben je voortaan altijd heel broos voor nieuwe kwetsuren.

Herstel is nu het allerbelangrijkste, maar het valt me wel zwaar. Een dag zonder sport is voor mij een verloren dag. Ik beweeg zo graag, ik haal er rust, evenwicht en voldoening uit. Ik ben nu al bang om op het einde van de week op de weegschaal te gaan staan. Zwemmen en fietsen mag wel, liet Frédérique me weten, dus die raad ga ik dan maar opvolgen.

Want ik wil gewoon bewegen, en gezond eten. Je zult wel zien op mijn stories op Instagram dat ik dus nog wat extra voorzichtig met eten zal moeten zijn. Want nu bijkomen is geen optie. Nooit eigenlijk, maar al zeker niet aan het begin van het jaar. Ja Sven, je bent geen 21 meer zeker?!

Gerelateerde nieuwsberichten

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer