Mijn grootste verslaving is geboren in 1982!

Vorige week was bij Joe de TOP 1000 van de 80ies te horen. En daar wil ik uiteraard graag op klinken! Niet met champagne of cava, niet met een biertje of wijn. Maar met mijn enige echte verslaving naast wandelen. Want laat die verslaving nu net geboren zijn in het begin van de jaren 80: Cola Light.

De frisdrank die ik tot op vandaag met sloten drink zag het levenslicht in 1982 in de Verenigde Staten. Diet Coke werd het daar genoemd. Het was toen één van de eerste light producten die gelanceerd werden, en het werd één van de meest succesvolle aller tijden. In 1983 werd het ook bij ons geïntroduceerd. Mensen die een beetje op hun gewicht letten verkozen het al snel boven de real thing.

Weet je nog wat de slogan was in die begin periode? “Just For The Taste of It”. Omdat ze niet enkel wilden spelen op het feit dat de cola light zo licht was, bijna geen calorieën bevatte, maar ook op het feit dat het gewoon lekker is. En daar ben ik het helemaal mee eens.

Veel later, in 2005 kwam de Cola Zero op de markt, maar ik ben altijd een Cola Light drinker geweest. Ik vind het verfrissend en lekker, en er start geen ochtendshow of ik heb mijn eerste blikje al open.