Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Nieuws

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Vanavond is het kerstavond. Het wordt een gezellige kerst, voor het eerst gaan we in ons huis in Lochristi vieren, met acht mensen in totaal. Twee koppels en vier vrijgezellen. In het kader van “nodig eens een eenzame uit” is dat punten scoren toch? No worries, de vrijgezellen zijn geen eenzamen, maar stuk voor stuk toffe vrienden en vriendinnen en het is een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik kan niet wachten tot ze arriveren?

De tafel staat al mooi gedekt, de glazen en het bestel blinken, er staat een kerststuk in het midden van de tafel, de kaarsjes branden, en er zal (tenminste dat denk ik toch) vanavond lekker gegeten en gedronken worden. En wat  zo leuke is: voor het eerst kan ik een kerstdiner organiseren met mijn eigen wijnen. Dat maakt me super gelukkig.

Gisteren kreeg ik trouwens een prachtige foto doorgestuurd van een kerstdiner lang geleden in ons huis. De vorige eigenaars van Villa Braeckman hadden vier dochters, en het waren volgens de sympathieke dochter die me de foto stuurde altijd prachtige kerstavonden hier met hun familie. Het is een prachtige foto waar veel warmte en gezelligheid uitspreekt.

Toch bijzonder om te zien, zo’n foto uit de oude doos, en heerlijk om die dan naast een foto van van vandaag te leggen. We hebben Villa Braeckman natuurlijk helemaal anders ingericht als de vorige eigenaars, dat is logisch. Het zijn andere tijden. Maar ik hoop net als hen nog vele mooie kerst- en andere diners hier te kunnen organiseren.

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer