Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Vanavond is het kerstavond. Het wordt een gezellige kerst, voor het eerst gaan we in ons huis in Lochristi vieren, met acht mensen in totaal. Twee koppels en vier vrijgezellen. In het kader van “nodig eens een eenzame uit” is dat punten scoren toch? No worries, de vrijgezellen zijn geen eenzamen, maar stuk voor stuk toffe vrienden en vriendinnen en het is een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik kan niet wachten tot ze arriveren?

De tafel staat al mooi gedekt, de glazen en het bestel blinken, er staat een kerststuk in het midden van de tafel, de kaarsjes branden, en er zal (tenminste dat denk ik toch) vanavond lekker gegeten en gedronken worden. En wat  zo leuke is: voor het eerst kan ik een kerstdiner organiseren met mijn eigen wijnen. Dat maakt me super gelukkig.

Gisteren kreeg ik trouwens een prachtige foto doorgestuurd van een kerstdiner lang geleden in ons huis. De vorige eigenaars van Villa Braeckman hadden vier dochters, en het waren volgens de sympathieke dochter die me de foto stuurde altijd prachtige kerstavonden hier met hun familie. Het is een prachtige foto waar veel warmte en gezelligheid uitspreekt.

Toch bijzonder om te zien, zo’n foto uit de oude doos, en heerlijk om die dan naast een foto van van vandaag te leggen. We hebben Villa Braeckman natuurlijk helemaal anders ingericht als de vorige eigenaars, dat is logisch. Het zijn andere tijden. Maar ik hoop net als hen nog vele mooie kerst- en andere diners hier te kunnen organiseren.