Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Nieuws

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Vanavond is het kerstavond. Het wordt een gezellige kerst, voor het eerst gaan we in ons huis in Lochristi vieren, met acht mensen in totaal. Twee koppels en vier vrijgezellen. In het kader van “nodig eens een eenzame uit” is dat punten scoren toch? No worries, de vrijgezellen zijn geen eenzamen, maar stuk voor stuk toffe vrienden en vriendinnen en het is een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik kan niet wachten tot ze arriveren?

De tafel staat al mooi gedekt, de glazen en het bestel blinken, er staat een kerststuk in het midden van de tafel, de kaarsjes branden, en er zal (tenminste dat denk ik toch) vanavond lekker gegeten en gedronken worden. En wat  zo leuke is: voor het eerst kan ik een kerstdiner organiseren met mijn eigen wijnen. Dat maakt me super gelukkig.

Gisteren kreeg ik trouwens een prachtige foto doorgestuurd van een kerstdiner lang geleden in ons huis. De vorige eigenaars van Villa Braeckman hadden vier dochters, en het waren volgens de sympathieke dochter die me de foto stuurde altijd prachtige kerstavonden hier met hun familie. Het is een prachtige foto waar veel warmte en gezelligheid uitspreekt.

Toch bijzonder om te zien, zo’n foto uit de oude doos, en heerlijk om die dan naast een foto van van vandaag te leggen. We hebben Villa Braeckman natuurlijk helemaal anders ingericht als de vorige eigenaars, dat is logisch. Het zijn andere tijden. Maar ik hoop net als hen nog vele mooie kerst- en andere diners hier te kunnen organiseren.

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer