Vanavond is het kerstavond. Het wordt een gezellige kerst, voor het eerst gaan we in ons huis in Lochristi vieren, met acht mensen in totaal. Twee koppels en vier vrijgezellen. In het kader van “nodig eens een eenzame uit” is dat punten scoren toch? No worries, de vrijgezellen zijn geen eenzamen, maar stuk voor stuk toffe vrienden en vriendinnen en het is een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik kan niet wachten tot ze arriveren?
De tafel staat al mooi gedekt, de glazen en het bestel blinken, er staat een kerststuk in het midden van de tafel, de kaarsjes branden, en er zal (tenminste dat denk ik toch) vanavond lekker gegeten en gedronken worden. En wat zo leuke is: voor het eerst kan ik een kerstdiner organiseren met mijn eigen wijnen. Dat maakt me super gelukkig.
Gisteren kreeg ik trouwens een prachtige foto doorgestuurd van een kerstdiner lang geleden in ons huis. De vorige eigenaars van Villa Braeckman hadden vier dochters, en het waren volgens de sympathieke dochter die me de foto stuurde altijd prachtige kerstavonden hier met hun familie. Het is een prachtige foto waar veel warmte en gezelligheid uitspreekt.
Toch bijzonder om te zien, zo’n foto uit de oude doos, en heerlijk om die dan naast een foto van van vandaag te leggen. We hebben Villa Braeckman natuurlijk helemaal anders ingericht als de vorige eigenaars, dat is logisch. Het zijn andere tijden. Maar ik hoop net als hen nog vele mooie kerst- en andere diners hier te kunnen organiseren.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer