Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)
Nieuws

Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)

Lieve lieve vriend Roger,

Jongeman. Frisse rakker. Het is gebeurd. Er staat een 5 voor je leeftijd. Ik volg wel over een paar jaar, maar toch. Jij zit al op die mooie tram. Mijn goede vriend Kürt Rogiers was je al vooraf gegaan. En nu jij dus ook. Nu zit je bij het clubje van de grijze mannen. Het clubke van halfweg. Want een eeuw zul je misschien wel worden, maar geen 120. Het is dus een kantel-leeftijd. Je zit op je hoogtepunt, in de fleur van je leven. En daarom moet er vandaag gevierd worden.

Op je veertigste verjaardag was ik de DJ. We kenden elkaar toen al een tijdje, maar dat feestje was echt een speciaal moment. Er was lekker eten, er was goede drank, er waren familie en vrienden, en ik speelde plaatjes. Was ik overigens wel wat zenuwachtig voor hoor. Want jij hebt in je jonge jaren in Sluis ook nog DJ gespeeld. In danscafé de Jopie. Volgens tripadvisor nummer 1 van 2 in het nachtleven van Sluis. Nou. En daar was jij DJ. En Dimitri Vegas en Like Mike zijn vandaag goede vrienden van je. Daar is DJ Ornelis maar een amateurtje bij. Maar kom, de sfeer was goed, daar op je veertigste verjaardag.

Vandaag op je vijftigste had er opnieuw een mooi feest moeten zijn. De zon schijnt. Je kent wel wat volk dat een beetje lekker eten kan maken, en de goede flesjes liggen altijd klaar in jullie kelder. Ik zou nog wel eens wat liedjes aan elkaar gedraaid hebben, ook al zou dat deze keer dan wel in het voorprogramma van je zonen zijn geweest, want die twee kunnen ook overweg met de draaitafel. Maar goed. Het is covid, en feestjes zijn beperkt tot 4 man, buiten. Het zal voor jou dus een feestje worden met Cindy en de zonen. De belangrijkste mensen in je leven. Zij, en je lieve lieve ouders. Hopelijk zie je hen ook even tussendoor. Ons feestje voor jou komt nog wel. Die knuffel en dat cadeautje volgen nog wel. Binnenkort. Als alles weer een klein beetje normaal is. En als jullie terras  van Het Gebaar dan alvast weer open mag. Wat zul je daar toch naar uitkijken, Roger. Al moet ik zeggen dat je het voorbije jaar met je take away als één van de beste in ons land de boel mooi draaiende hebt weten te houden. Zo ben jij: nooit bij de pakken blijven zitten, altijd ondernemen. Je bent een voorbeeld man. Met je humor en je doorzettingsvermogen, met je vakkennis en je grote trouw als het over vriendschap gaat.

Vriend, ik wil je bedanken voor alles. Wat hebben wij na al die jaren een fijne band opgebouwd, oude rakker. We kunnen lekker kletsen over desserts en hartige gerechten, we hebben een kookprogramma samen mogen maken op njam! en al eens samen gekookt voor het goede doel in Het Gebaar, en als we met z’n tweetjes uit eten gaan, gaat het altijd wel over restaurants en nieuwe ontwikkelingen in de culinaire wereld. Maar meer dan dat ben je een echte vriend, iemand bij wie ik terecht kan als ik ergens mee zit, en je durft me in alle vertrouwen ook jouw dromen en moeilijkheden toevertrouwen. Het is fijn om aan jou een luisterend oor te hebben, en ik probeer dat ook voor jou te zijn. Merci voor alles. Geniet van deze zalige zonnige dag met je prachtige gezinnetje, en ik zal je wel nooit inhalen qua leeftijd, maar ik kom je met stevige tred achterna.

Laat ons hopen dat we nog veel mogen kletsen en klinken op het leven. Een gelukkige verjaardag bakkertje, een happy birthday chef, een zalige feestdag grote vriend! Love you,

Sven

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer