Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)
Nieuws

Mijn kleine briefje voor de jarige Roger van Damme (50)

Lieve lieve vriend Roger,

Jongeman. Frisse rakker. Het is gebeurd. Er staat een 5 voor je leeftijd. Ik volg wel over een paar jaar, maar toch. Jij zit al op die mooie tram. Mijn goede vriend Kürt Rogiers was je al vooraf gegaan. En nu jij dus ook. Nu zit je bij het clubje van de grijze mannen. Het clubke van halfweg. Want een eeuw zul je misschien wel worden, maar geen 120. Het is dus een kantel-leeftijd. Je zit op je hoogtepunt, in de fleur van je leven. En daarom moet er vandaag gevierd worden.

Op je veertigste verjaardag was ik de DJ. We kenden elkaar toen al een tijdje, maar dat feestje was echt een speciaal moment. Er was lekker eten, er was goede drank, er waren familie en vrienden, en ik speelde plaatjes. Was ik overigens wel wat zenuwachtig voor hoor. Want jij hebt in je jonge jaren in Sluis ook nog DJ gespeeld. In danscafé de Jopie. Volgens tripadvisor nummer 1 van 2 in het nachtleven van Sluis. Nou. En daar was jij DJ. En Dimitri Vegas en Like Mike zijn vandaag goede vrienden van je. Daar is DJ Ornelis maar een amateurtje bij. Maar kom, de sfeer was goed, daar op je veertigste verjaardag.

Vandaag op je vijftigste had er opnieuw een mooi feest moeten zijn. De zon schijnt. Je kent wel wat volk dat een beetje lekker eten kan maken, en de goede flesjes liggen altijd klaar in jullie kelder. Ik zou nog wel eens wat liedjes aan elkaar gedraaid hebben, ook al zou dat deze keer dan wel in het voorprogramma van je zonen zijn geweest, want die twee kunnen ook overweg met de draaitafel. Maar goed. Het is covid, en feestjes zijn beperkt tot 4 man, buiten. Het zal voor jou dus een feestje worden met Cindy en de zonen. De belangrijkste mensen in je leven. Zij, en je lieve lieve ouders. Hopelijk zie je hen ook even tussendoor. Ons feestje voor jou komt nog wel. Die knuffel en dat cadeautje volgen nog wel. Binnenkort. Als alles weer een klein beetje normaal is. En als jullie terras  van Het Gebaar dan alvast weer open mag. Wat zul je daar toch naar uitkijken, Roger. Al moet ik zeggen dat je het voorbije jaar met je take away als één van de beste in ons land de boel mooi draaiende hebt weten te houden. Zo ben jij: nooit bij de pakken blijven zitten, altijd ondernemen. Je bent een voorbeeld man. Met je humor en je doorzettingsvermogen, met je vakkennis en je grote trouw als het over vriendschap gaat.

Vriend, ik wil je bedanken voor alles. Wat hebben wij na al die jaren een fijne band opgebouwd, oude rakker. We kunnen lekker kletsen over desserts en hartige gerechten, we hebben een kookprogramma samen mogen maken op njam! en al eens samen gekookt voor het goede doel in Het Gebaar, en als we met z’n tweetjes uit eten gaan, gaat het altijd wel over restaurants en nieuwe ontwikkelingen in de culinaire wereld. Maar meer dan dat ben je een echte vriend, iemand bij wie ik terecht kan als ik ergens mee zit, en je durft me in alle vertrouwen ook jouw dromen en moeilijkheden toevertrouwen. Het is fijn om aan jou een luisterend oor te hebben, en ik probeer dat ook voor jou te zijn. Merci voor alles. Geniet van deze zalige zonnige dag met je prachtige gezinnetje, en ik zal je wel nooit inhalen qua leeftijd, maar ik kom je met stevige tred achterna.

Laat ons hopen dat we nog veel mogen kletsen en klinken op het leven. Een gelukkige verjaardag bakkertje, een happy birthday chef, een zalige feestdag grote vriend! Love you,

Sven

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer