Mijn kleine trucjes om altijd goed te slapen.
Nieuws

Mijn kleine trucjes om altijd goed te slapen.

Opstaan om vier uur is vroeg. Maar het hoort in mijn geval wel bij de tofste job van de wereld: ochtendradio maken. Ook al is die wekker elke keer pijnlijk, eens ik mijn bed uit ben kan ik de dag aan.

Ik sta meestal al blij gezind onder de douche, en ik rij dan nog steeds met evenveel plezier naar Vilvoorde om de luisteraars van Joe wakker te maken. Ik kan dat volhouden omdat ik (meestal) een uitstekende slaper ben. Het is een talent dat ik van mijn papa geërfd heb denk ik, da’s ook zo’n goede slaper.

Ik heb wel een paar kleine trucjes om gegarandeerd goed te slapen. En die zet ik graag even op een rijtje. Ze zullen niet voor iedereen van toepassing zijn, maar sommige misschien wel.

  1. Ik slaap het beste als ik moe ben. Fysiek moe. Dat ben ik doordat ik elke weekdag vroeg opsta. Maar ook doordat ik veel ga wandelen. Hoe verder ik gewandeld heb, hoe beter ik slaap. Fysieke vermoeidheid na het sporten is het beste slaapmiddel!
  2. Niet overdrijven met alcohol ‘s avonds. Ik hou van een glas rode wijn, en dat helpt me om rustig te worden. Maar dat hoeft niet elke avond van de week.
  3. Een lekker kopje thee helpt me veel beter om lekker loom te worden. Kruiden-thee uiteraard. En liefst dan nog met kruiden uit de eigen tuin.
  4. Het laatste uur proberen we blauw licht te vermijden. Dat lukt niet altijd, omdat ik het nieuws blijf volgen. Maar ik merk dat ik beter slaap als ik de smartphone voor het slapen even opzij leg.
  5. Verse lakens zijn zalig. Gaan slapen in een mooi opgemaakt bed is heerlijk. En wij durven wel eens lavendelspray op de dikke kussens te sprayen. Als je dan met je hoofd in de kussens landt dan voel je je al half in dromenland.
  6. Nooit met ruzie gaan slapen. Niet met je partner, maar ook niet met Twitter of zo. Ik heb dat moeten leren, vooral dat laatste, want ik durfde vroeger tot laat te discussiëren op sociale media, en dat is nergens goed voor.
  7. Uit Barcelona nemen wij altijd melatonine mee. Geen idee of je dat hier ook zomaar kopen kunt, maar dat natuurlijke voedingssupplement helpt ons wel om rustig te worden.
  8. We zitten altijd nog wat in de bib voor het slapen gaan. Dan zappen we soms naar niet al te moeilijke TV. Of we lezen een boek. En altijd ligt de kat bij ons te snoezen. Gilbert is een oude kater geworden die heel veel slaapt, en dat doet hij dan ook aan onze voeten, voor de haard, ‘s avonds laat. Zeer gezellig, en het maakt onszelf ook slaperig.
  9. Belangrijk: niet te moe zijn ook, want dan ben je te gestresst om te slapen. Daarom vind ik het belangrijk om zo vaak mogelijk een siësta te doen. Want ‘s nachts slaap ik meestal maar een vier à vijftal uurtjes, en dat blijft weinig.
  10. Voor het slapengaan hebben wij altijd hetzelfde ritueel. Alle wekkers checken, het alarm van ons huis aanzetten, alle kleren al klaar leggen in de badkamer voor de volgende dag, en vooral, al onze zegeningen tellen: alweer een dag geleefd. En morgen komt er nog zo één. En dan val ik bijna altijd zalig in slaap.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer