Mijn minst en meest favoriete bestemming van de trip
Nieuws

Mijn minst en meest favoriete bestemming van de trip

Het zit er op. Na twee weken Europa rond te hebben mogen reizen voor Handdoek Leggen mag ik straks weer van mijn eigen bedje genieten. Het was een plezant avontuur, dat door heel veel mensen met veel aandacht is gevolgd. Dankjewel voor de vele lieve berichtjes. Jullie hebben vol spanning met flink veel slimme speurzin mee gezocht naar waar ik elke dag was, en zeven luisteraars van Anke en Sven op Joe hebben een mooie reis gewonnen.

Als je me vraagt welke bestemming het leukste was zal het antwoord jullie wellicht verbazen. Ik vond elke bestemming leuk. Italië, Spanje en Portugal zijn sowieso favorieten van me. In Sorrento was het uitzicht fenomenaal. De prachtige rotsen op het strand in Albufeira waren zeer indrukwekkend en het hotel in de Algarve was ook het mooiste van de zeven. Ik vond Cadiz en Mallorca mooi om te ontdekken. Twee keer Spanje, maar twee keer anders. London blijft een prachtige stad, maar doordat ik mijn internationale reispas vergeten was ben ik maar heel kort daar geweest. Dat moet ik nog maar eens inhalen.

Was er ook een tegenvaller? Mja, Athene blijft toch een moeilijke voor mij. Ik had in Athene meer dan tien jaar geleden eens een ellendige herfstvakantie doorgebracht. En ook al was het hotel top, het restaurant met uitzicht op de Akropolis prachtig en het zicht vanop de rooftop fantastisch, toch blijf ik de stad vuil en verwaarloosd vinden. Ik denk dat de Griekse eilanden fantastisch zijn, maar de hoofdstad is niet verzorgd en in erg slechte staat. Dat zal ook te maken hebben met de crisis waar Griekenland al lange tijd mee worstelt. Jammer. Want er  liggen naast het historische erfgoed zeker veel verborgen parels in de verkommerde betonnen jungle die Athene is.

Het meeste was ik trouwens onder de indruk van Stockholm. Wat een waanzinnig mooie stad is dat. Met veel water en mooie historische gebouwen. Het is een zeer verzorgde, hippe stad. En in het oude stadsgedeelte kun je super veel gezellige en hippe restaurants en barretjes vinden. Wij gingen naar Koon, een echte aanrader! Ik was maar een klein dagje in Stockholm, maar ik heb beslist: hier komen we snel nog eens terug!

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer