Mijn minst en meest favoriete bestemming van de trip

Het zit er op. Na twee weken Europa rond te hebben mogen reizen voor Handdoek Leggen mag ik straks weer van mijn eigen bedje genieten. Het was een plezant avontuur, dat door heel veel mensen met veel aandacht is gevolgd. Dankjewel voor de vele lieve berichtjes. Jullie hebben vol spanning met flink veel slimme speurzin mee gezocht naar waar ik elke dag was, en zeven luisteraars van Anke en Sven op Joe hebben een mooie reis gewonnen.

Als je me vraagt welke bestemming het leukste was zal het antwoord jullie wellicht verbazen. Ik vond elke bestemming leuk. Italië, Spanje en Portugal zijn sowieso favorieten van me. In Sorrento was het uitzicht fenomenaal. De prachtige rotsen op het strand in Albufeira waren zeer indrukwekkend en het hotel in de Algarve was ook het mooiste van de zeven. Ik vond Cadiz en Mallorca mooi om te ontdekken. Twee keer Spanje, maar twee keer anders. London blijft een prachtige stad, maar doordat ik mijn internationale reispas vergeten was ben ik maar heel kort daar geweest. Dat moet ik nog maar eens inhalen.

Was er ook een tegenvaller? Mja, Athene blijft toch een moeilijke voor mij. Ik had in Athene meer dan tien jaar geleden eens een ellendige herfstvakantie doorgebracht. En ook al was het hotel top, het restaurant met uitzicht op de Akropolis prachtig en het zicht vanop de rooftop fantastisch, toch blijf ik de stad vuil en verwaarloosd vinden. Ik denk dat de Griekse eilanden fantastisch zijn, maar de hoofdstad is niet verzorgd en in erg slechte staat. Dat zal ook te maken hebben met de crisis waar Griekenland al lange tijd mee worstelt. Jammer. Want er  liggen naast het historische erfgoed zeker veel verborgen parels in de verkommerde betonnen jungle die Athene is.

Het meeste was ik trouwens onder de indruk van Stockholm. Wat een waanzinnig mooie stad is dat. Met veel water en mooie historische gebouwen. Het is een zeer verzorgde, hippe stad. En in het oude stadsgedeelte kun je super veel gezellige en hippe restaurants en barretjes vinden. Wij gingen naar Koon, een echte aanrader! Ik was maar een klein dagje in Stockholm, maar ik heb beslist: hier komen we snel nog eens terug!