We hebben één goede traditie als het over Valentijn gaat: wij gaan op de 14de februari nooit op restaurant. De gedachte om in een overvol restaurant aan tafeltjes van twee te zitten vinden we een beetje van het goede teveel. We snappen de mensen ergens wel die zeggen: “het is alle dagen Valentijn”, omdat ze niet van het commerciële aspect van het het geliefden-feest houden, maar toch vieren we de dag meestal wel. Dan kook ik wat thuis, dan trekken we een prima flesje open, en dan genieten we samen van een avondje Netflix, met z’n twee. Maar we gaan niet op restaurant. Dat doen we al genoeg door het jaar…
Maar vanavond is anders. Vrienden van ons wilden ons uitnodigen om iets lekkers te gaan eten, met een groepje verstokte foodies van zes. Een gaatje vinden in zes drukke agenda’s is eigenlijk “Mission Impossible”. Tot er één van de zes voor de gekkigheid vroeg: en op 14 februari? Hebben jullie dan iets te doen? Neen dus, want dan blijven we traditiegetrouw thuis. De gordijnen dicht. Haard aan. Flesje kraken. En al zeker niet met z’n twee op restaurant. Maar met zes vrienden, drie koppels? Nou… dat kon misschien wel…
Om een lang verhaal kort te maken, vanavond hebben we een afspraak in Me Liefste in Zeeland. Een restaurant dat bij veel van m’n vrienden serieus in de smaak viel. We hebben er keiveel zin in. Eerst nog van zes uur ’s morgens tot vier uur vanmiddag de TOP100 van de mooiste openingsdansen presenteren op Joe, dan een power napje van een uur, en dan op zesdubbel date… om lekker te eten en te klinken op het leven… en de liefde. Een mooi vooruitzicht.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer