Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes...
Nieuws

Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes…

We hebben één goede traditie als het over Valentijn gaat: wij gaan op de 14de februari nooit op restaurant. De gedachte om in een overvol restaurant aan tafeltjes van twee te zitten vinden we een beetje van het goede teveel. We snappen de mensen ergens wel die zeggen: “het is alle dagen Valentijn”, omdat ze niet van het commerciële aspect van het het geliefden-feest houden, maar toch vieren we de dag meestal wel. Dan kook ik wat thuis, dan trekken we een prima flesje open, en dan genieten we samen van een avondje Netflix, met z’n twee. Maar we gaan niet op restaurant. Dat doen we al genoeg door het jaar…

Maar vanavond is anders. Vrienden van ons wilden ons uitnodigen om iets lekkers te gaan eten, met een groepje verstokte foodies van zes. Een gaatje vinden in zes drukke agenda’s is eigenlijk “Mission Impossible”. Tot er één van de zes voor de gekkigheid vroeg: en op 14 februari? Hebben jullie dan iets te doen? Neen dus, want dan blijven we traditiegetrouw thuis. De gordijnen dicht. Haard aan. Flesje kraken. En al zeker niet met z’n twee op restaurant. Maar met zes vrienden, drie koppels? Nou… dat kon misschien wel…

Om een lang verhaal kort te maken, vanavond hebben we een afspraak in Me Liefste in Zeeland. Een restaurant dat bij veel van m’n vrienden serieus in de smaak viel. We hebben er keiveel zin in. Eerst nog van zes uur ‘s morgens tot vier uur vanmiddag de TOP100 van de mooiste openingsdansen presenteren op Joe, dan een power napje van een uur, en dan op zesdubbel date… om lekker te eten en te klinken op het leven… en de liefde. Een mooi vooruitzicht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer