Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes...
Nieuws

Mijn Valentijn? Ik zondig dit jaar tegen al mijn principes…

We hebben één goede traditie als het over Valentijn gaat: wij gaan op de 14de februari nooit op restaurant. De gedachte om in een overvol restaurant aan tafeltjes van twee te zitten vinden we een beetje van het goede teveel. We snappen de mensen ergens wel die zeggen: “het is alle dagen Valentijn”, omdat ze niet van het commerciële aspect van het het geliefden-feest houden, maar toch vieren we de dag meestal wel. Dan kook ik wat thuis, dan trekken we een prima flesje open, en dan genieten we samen van een avondje Netflix, met z’n twee. Maar we gaan niet op restaurant. Dat doen we al genoeg door het jaar…

Maar vanavond is anders. Vrienden van ons wilden ons uitnodigen om iets lekkers te gaan eten, met een groepje verstokte foodies van zes. Een gaatje vinden in zes drukke agenda’s is eigenlijk “Mission Impossible”. Tot er één van de zes voor de gekkigheid vroeg: en op 14 februari? Hebben jullie dan iets te doen? Neen dus, want dan blijven we traditiegetrouw thuis. De gordijnen dicht. Haard aan. Flesje kraken. En al zeker niet met z’n twee op restaurant. Maar met zes vrienden, drie koppels? Nou… dat kon misschien wel…

Om een lang verhaal kort te maken, vanavond hebben we een afspraak in Me Liefste in Zeeland. Een restaurant dat bij veel van m’n vrienden serieus in de smaak viel. We hebben er keiveel zin in. Eerst nog van zes uur ‘s morgens tot vier uur vanmiddag de TOP100 van de mooiste openingsdansen presenteren op Joe, dan een power napje van een uur, en dan op zesdubbel date… om lekker te eten en te klinken op het leven… en de liefde. Een mooi vooruitzicht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer