De favoriete gerechten van de sterren uit de TOP 2000, deel 2
Nieuws

De favoriete gerechten van de sterren uit de TOP 2000, deel 2

Vorige week heb ik super veel toffe reacties gekregen op mijn weekmenu. We zitten midden in de TOP 2000 van Joe, en daarom heb ik vorige week zondag een menu gelanceerd met de favoriete gerechten van vijf grote muzikale sterren uit “de playlist van je leven”.

En omdat jullie dat zo fijn vonden heb ik beslist om ook deze week elke dag een gerecht te voorzien waar de grote sterren uit de muziekwereld zeker zouden voor kiezen. Geniet er van, en maak de gerechten ook lekker zelf thuis. Ze zijn allemaal niet moeilijk, en stuk voor stuk heerlijk.

MAANDAG: ADELE

Adele heeft in verschillende interviews verteld dat ze gek is op wraps en lasagne. Maar ik moet eerlijk bekennen: die interviews dateren van enkele jaren geleden. Intussen is Adèle ontzettend veel gewicht verloren door een streng dieet, dus ik weet niet zo zeker of ze vandaag nog zo vaak lasagne zal eten. In elk geval, als je net als Adèle gek bent op lasagne, maar toch een beetje voorzichtig wil zijn met wat je precies eet, en dus op je gewicht wil letten, dan kan ik je deze lasagne zeker aanraden.

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen
Recept

Vegetarische lasagne met ‘lasagnebladen’ van pompoen

In sommige supermarkten kun je tegenwoordig lasagne-bladen van pompoen vinden. Eigenlijk zijn dat dun gesneden plakjes pompoen, die je in elke lasagne bereiding kunt gebruiken (de plakjes gebruik je in plaats van echte lasagne-bladen van pasta). Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze uiteraard ook zelf snijden … Lees meer

DINSDAG: sting

Sting, die zowel solo als met The Police meermaals in de TOP 2000 staat genoteerd, is volgens zijn persoonlijke chef Tai Lopez, die hem begeleidt op z’n concerttournee een gezondheidsfreak. Dat kan ook niet anders. Ik zag hem deze zomer nog eens aan het werk in Barcelona, en ik was verwonderd over de conditie van de zanger, die ondanks het feit dat hij de 70 nadert nog zo strak staat als een speer. Hij eet het liefst vis. En daarom denk ik dat deze bereiding wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn voor de sympathieke zanger.

Zalige klassieker: zeebaars in zoutkorst.
Recept

Zalige klassieker: zeebaars in zoutkorst.

Veel meer nog dan in allerlei moderne restaurants waar ze met poedertjes en gelletjes, proefbuisjes en schuimpjes uitpakken, ben ik gecharmeerd van restaurants waar ze de klassiekers uit de gastronomie nog feilloos kunnen bereiden. In Keerbergen, vlakbij waar ik woon, was er zo tientallen jaren lang een prachtig klassiek restaurant met een Michelinster: de Paddock … Lees meer

WOENSDAG: TINA TURNER

Tina Turner woont intussen al geruime tijd in Zwitserland, maar haar favoriete eten is toch Aziatisch. En ze zou een speciale voorkeur hebben voor de Thaise keuken. Ik kan tante Tina alleen maar gelijk geven. In Thailand maken ze gewoon fantastisch eten klaar. En ook op Would Be Chef staan een paar gemakkelijke Thaise gerechten. No worries, je kunt alle ingrediënten vinden in de supermarkt.

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

DONDERDAG: Mick Jagger

De frontman van de Rolling Stones heeft ongetwijfeld alles wat er te proeven valt al eens geproefd, en niet enkele de gezonde dingen. Maar de laatste jaren is hij overgeschakeld op organische ingrediënten, en houdt hij van vegetarische gerechten. Maar in meer dan één interview heeft hij wel ontkend dat hij zo strak blijft door weinig te eten. Integendeel, Mick Jagger beweert het dubbele te eten van veel van z’n leeftijdsgenoten, gewoon omdat hij op het podium zoveel verbrandt. Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor Mick Jagger, en dus ook voor jullie voorzien op donderdag

MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam. Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meer

VRIJDAG Michael Jackson

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui
Recept

Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui

Ik vind kalfsvlees echt een topproduct. Heel zuiver en fris, zalig om mee te werken. Ik vind dan ook dat kalfsvlees perfect past in heerlijke zomerse gerechten. Je kan het bovendien op heel veel verschillende manieren klaarmaken: à la plancha, op de bbq of gewoon gebakken. Wist je trouwens dat kalfsvlees een echte Europese specialiteit is en dat heel wat kalfsvlees uit Italië, Frankrijk, Nederland en gewoon uit ons eigen land komt … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer

Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Mijn nieuwe weekmenu voor een gezonde week

Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer

Geen blue monday: wordt blij van mijn weekmenu!

Geen blue monday: je wordt blij met mijn weekmenu!

Laat je alstublieft geen rare gevoelens aanpraten. Blue monday? Wat een zever. Vandaag is heus niet de meest depressieve dag van het jaar. Integendeel … Lees meer

Mijn lichte weekmenu voor de feestweken starten

We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer