De favoriete gerechten van de sterren uit de TOP 2000, deel 2

Vorige week heb ik super veel toffe reacties gekregen op mijn weekmenu. We zitten midden in de TOP 2000 van Joe, en daarom heb ik vorige week zondag een menu gelanceerd met de favoriete gerechten van vijf grote muzikale sterren uit “de playlist van je leven”.

En omdat jullie dat zo fijn vonden heb ik beslist om ook deze week elke dag een gerecht te voorzien waar de grote sterren uit de muziekwereld zeker zouden voor kiezen. Geniet er van, en maak de gerechten ook lekker zelf thuis. Ze zijn allemaal niet moeilijk, en stuk voor stuk heerlijk.

MAANDAG: ADELE

Adele heeft in verschillende interviews verteld dat ze gek is op wraps en lasagne. Maar ik moet eerlijk bekennen: die interviews dateren van enkele jaren geleden. Intussen is Adèle ontzettend veel gewicht verloren door een streng dieet, dus ik weet niet zo zeker of ze vandaag nog zo vaak lasagne zal eten. In elk geval, als je net als Adèle gek bent op lasagne, maar toch een beetje voorzichtig wil zijn met wat je precies eet, en dus op je gewicht wil letten, dan kan ik je deze lasagne zeker aanraden.

DINSDAG: sting

Sting, die zowel solo als met The Police meermaals in de TOP 2000 staat genoteerd, is volgens zijn persoonlijke chef Tai Lopez, die hem begeleidt op z’n concerttournee een gezondheidsfreak. Dat kan ook niet anders. Ik zag hem deze zomer nog eens aan het werk in Barcelona, en ik was verwonderd over de conditie van de zanger, die ondanks het feit dat hij de 70 nadert nog zo strak staat als een speer. Hij eet het liefst vis. En daarom denk ik dat deze bereiding wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn voor de sympathieke zanger.

WOENSDAG: TINA TURNER

Tina Turner woont intussen al geruime tijd in Zwitserland, maar haar favoriete eten is toch Aziatisch. En ze zou een speciale voorkeur hebben voor de Thaise keuken. Ik kan tante Tina alleen maar gelijk geven. In Thailand maken ze gewoon fantastisch eten klaar. En ook op Would Be Chef staan een paar gemakkelijke Thaise gerechten. No worries, je kunt alle ingrediënten vinden in de supermarkt.

DONDERDAG: Mick Jagger

De frontman van de Rolling Stones heeft ongetwijfeld alles wat er te proeven valt al eens geproefd, en niet enkele de gezonde dingen. Maar de laatste jaren is hij overgeschakeld op organische ingrediënten, en houdt hij van vegetarische gerechten. Maar in meer dan één interview heeft hij wel ontkend dat hij zo strak blijft door weinig te eten. Integendeel, Mick Jagger beweert het dubbele te eten van veel van z’n leeftijdsgenoten, gewoon omdat hij op het podium zoveel verbrandt. Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht voor Mick Jagger, en dus ook voor jullie voorzien op donderdag

VRIJDAG Michael Jackson

Michael Jackson was sowieso een zoetekauw, hij hield van alle desserts en taarten. Verder hield hij van KFC, van pizza’s en van sushi. Maar zijn favoriete gerechten waren Mexicaans. Als ik voor hem had mogen koken had ik ongetwijfeld mijn pittige taco’s met paprika schnitzels eens voorgeschoteld. Met wat jalapeño pepers bij is dat echt de bom. Moet je zelf zeker eens proberen vrijdag, of in het weekend!